Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ

ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ,  
ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δίου - Ολύμπου στη συνεδρίαση στις 17-9-2014 αποφάσισε κατά πλειοψηφία, την ανταλλαγή-παράδοση τριών παραλιακών οικοπέδων δημοτικής περιουσίας στην Ιερά Μητρόπολη Πολυάνης & Κιλκισίου.
Να σημειώσουμε πως αρχικά το Δημοτικό Συμβούλιο Δίου-Ολύμπου, στις 11 Μαρτίου 2014, απέρριψε ομόφωνα το αίτημα της Ιεράς Μητρόπολης Πολυάνης & Κιλκισίου, σύμφωνα με το οποίο ζητούσε την ανταλλαγή τριών οικοπέδων, που περιήλθαν στην περιουσία του δήμου ύστερα από την πράξη εφαρμογής του σχεδίου πόλεως της Λεπτοκαρυάς, με πρόσωπο στην κεντρική παραλιακή οδό με τρία οικόπεδα από τη μεριά της περιμετρικής οδού.
Ταυτόχρονα η Ι.Μητρόπολη, στα μέσα του καλοκαιριού, πραγματοποίησε εργασίες και σε χώρο που είναι χαρακτηρισμένος στο σχέδιο πόλεως της Λεπτοκαρυάς, ως κοινόχρηστος χώρος.
Η Ιερά Μητρόπολη Πολυάνης & Κιλκισίου επανήλθε με το ίδιο αίτημα, και στη συνεδρίαση στις 17-9-2014 η πρώην αντιπολίτευση του κ. Δημόπουλου και σημερινή διοίκηση, όχι απλώς δέχτηκε το αίτημα, αλλά προσπάθησε μάλιστα να μας πείσει για τα αγνά της κίνητρα και την κατάφορη αδικία που υπέστη η Ιερά Μητρόπολη. Μεταξύ άλλων, επέμεινε ότι η λύση που προτείνει η Ι.Μητρόπολη - να πάρει τελικά τρία κομμάτια γης στο παραλιακό μέτωπο- συμφέρει το Δήμο λέγοντας ότι η απόφαση παίρνεται με τον όρο να μην μπορεί να πουληθεί το ακίνητο από τη Μητρόπολη  αλλά και ότι απέσπασε προφορική δέσμευση ότι θα μεταβιβασθεί στο μέλλον στην ενορία του Αγίου Νικολάου Λεπτοκαρυάς.  
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, 20-10-2014, με πρωτοβουλία της Λαϊκής Συσπείρωσης Δίου-Ολύμπου συγκεντρώθηκε ο απαιτούμενος αριθμός υπογραφών για να συμπεριληφθεί το συγκεκριμένο θέμα στα θέματα της ημερήσιας διάταξης της επόμενης συνεδρίασης του Δ.Σ.
Η Λαϊκή Συσπείρωση θεωρεί ότι η όλη αυτή προσπάθεια της ανταλλαγής των οικοπέδων εντάσσεται σε γενικότερες μεθοδεύσεις για τη λεηλασία της πιερικής γης και την εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων. Οι εκτάσεις –δημοτικές και δημόσιες- του Δήμου Δίου-Ολύμπου αποτελούν «φιλέτα» για το επιχειρηματικό κεφάλαιο. Πρόσφατη είναι η αποικιοκρατική σύμβαση για το κάμπινγκ της Σκοτίνας αλλά και η προσπάθειας του ΤΑΙΠΕΔ για το ξεπούλημα δημοτικών και δημόσιων εκτάσεων στους Νέους Πόρους, το Βαρικό, Γρίτσα,  κ.α.
Άλλωστε πριν από κάποιους μήνες υπογράφηκε Κ.Υ.Α., που προβαίνει σε εκτεταμένη παραχώρηση στους δήμους, αιγιαλών, ελεύθερων παραλιών, όχθης και παρόχθιας ζώνης μεγάλων λιμνών και ποταμών της χώρας, που δεν έχουν ακόμα περάσει στα χέρια εταιριών, με στόχο, οι δήμοι ή επιχειρηματίες να τις εκμεταλλευτούν εμπορικά.
Να τονίσουμε, επίσης, ότι σε απόσταση λίγων μέτρων από τα συγκεκριμένα οικόπεδα υπάρχουν και οι κατασκηνώσεις των ΑΜΕΑ που παραδόθηκαν για χρήση στο δήμο και έχουν εγκαταλειφθεί(εγκαταλελειμένες είναι και οι κατασκηνώσεις της Ι.Μητρόπολης). Φιλέτο κι αυτό της περιοχής που, αφού εσκεμμένα τις αφήνουν να ρημάζουν, θα τις  παραχωρήσουν-παραδώσουν σε επιχειρηματικούς ομίλους με πρόσχημα την αξιοποίησή τους και θα κερδοσκοπήσουν σε βάρος της λαϊκής περιουσίας.
Η Λαϊκή Συσπείρωση θεωρεί ότι η γη του δήμου Δίου-Ολύμπου ανήκει στο λαό της και δεν παραχωρείται ούτε ανταλλάσσεται με κανένα τίμημα.

Καλούμε τους κατοίκους της περιοχής:

  • να οργανώσουν τον αγώνα τους για να ακυρωθεί η δεύτερη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
  • να παλέψουν ώστε να αξιοποιήσουν όλη τη δημόσια περιουσία αποκλειστικά προς όφελός τους, για να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες για ψυχαγωγία, αθλητισμό, αναψυχή, κ.α.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ
ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ
.
Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δίου - Ολύμπου
Κατερίνα  Κουρίτα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...