Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Φλέγεται η Αμερική! Στην Φέργκιουσον έφτασε η Εθνική Φρουρά. Χούντα στην Αμερική, ρατσισμός και φασισμός στην «χώρα της ελευθερίας»

Στο Αστυνομικό Τμήμα της πόλης Φέργκιουσον στην αμερικανική πολιτεία του Μιζούρι έφτασαν οι στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς.
 Ο στόχος τους - να καταστείλουν τις μαζικές διαδηλώσεις που ακολούθησαν την αθώωση του δολοφόνου αστυνομικού που σκότωσε έναν μαύρο έφηβο.

Θυμηθείτε λίγο νωρίτερα ο κυβερνήτης του Μισούρι Τζέι Νίξον κατά τη διάρκεια του διαλόγου με τους δημοσιογράφους ανέφερε ότι ο αριθμός των στρατιωτών της Εθνικής Φρουράς στην Φέργκιουσον θα αυξηθεί. Στην πόλη θα πρέπει να φτάσει τουλάχιστον τους 2.200. 
Επιπλέον, ο Νίξον που ονομάζεται «φρικιό» στην Φέργκιουσον χθες το βράδυ, όταν ένα πλήθος έξαλλων ακτιβιστών πυρπόλησαν δεκάδες κτίρια για να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση της εξεταστικής επιτροπής των δικαστών να βγάλουν λάδι τον αστυνομικό που πυροβόλησε και σκότωσε τον έφηβο έδωσε εντολή να επέμβει ο στρατός.
Ο αστυνομικός της Ferguson, Darren Wilson, λέει σε συνέντευξη ότι έκανε απλά τη «σωστή δουλειά» όταν πυροβόλησε και σκότωσε τον μαύρο έφηβο Michael Brown, προκαλώντας ταραχές και απαιτήσεις για ισότητα - δικαιοσύνη.
====
FERGUSON, MO - Δεν ήταν τόσο εύκολο για τους παραδοσιακούς διαδηλωτές των πολιτικών δικαιωμάτων της εποχής μας σε αυτό το μικρό προάστιο Σαιντ Λούις, τις τελευταίες εβδομάδες, όπου ο θανάσιμος πυροβολισμός του άοπλου μαύρου εφήβου, Michael Brown, από έναν λευκό αστυνομικό, τους έχει τοποθετήσει όλους αγκαλιασμένους στο ίδιο χαλί: αμφισβητώντας την «προστασία» των αφροαμερικάνων από την αστυνομία.

Αυτοί, όπως και τόσοι πολλοί σε όλη τη χώρα - συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Ομπάμα και του Γενικού Εισαγγελέα Eric Holder λένε ότι ανησυχούν βαθύτατα για την στρατιωτικοποιημένη αντίδραση της αστυνομίας με τανκς και δακρυγόνα και δεκάδες συλλήψεις.

Αλλά αυτό που επίσης έχει επηρεάσει τους διαδηλωτές είναι η συνειδητοποίηση ότι δεν υπάρχει χάσμα γενεών μεταξύ νεαρών διαδηλωτών και των μεγαλύτερων, οι οποίοι οργανώνουν μόνοι τους τις εκδηλώσεις. Τροφοδοτούνται από την οργή, κινητοποιήθηκαν από τα social media και μερικές φορές, ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται από την παλιά φρουρά, που δραστηριοποιήθηκε από την ασέβεια των δικαστών.

«Η διαφορά είναι, ότι στη δεκαετία του '60, ήμασταν πειθαρχημένοι,» είπε σε ένα πλήθος που είχε συγκεντρωθεί σε μια ιστορική εκκλησία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Drive στο Σεντ Λούις για να συζητήσει τις στρατηγικές διαμαρτυρίας ένας 72χρονος. Η πόλη απέχει μόλις λίγα λεπτά μακριά από Φέργκιουσον.

«Ήμασταν εκπαιδευμένοι όταν βαδίσαμε. Μας δίδαξαν «αν σε φτύσουν, απλώς σκουπίσου και να συνέχισε να βαδίζεις». Αλλά έχουμε να κάνουμε με μια νέα φυλή νεαρών. Λένε, «Καλύτερα να μην φτύνουν σε μένα.»




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...