Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Λονδίνο: χιλιάδες διαδηλωτές ενάντια στον καπιταλισμό; Ή «επανάσταση» για την αποφυγή της σοσιαλιστικής επανάστασης

Ο καπιταλισμός εφαρμόζει την ταχτική της αντιπυρικής ζώνης «επανάσταση των ρόδων» (Γεωργία), «των κέδρων» (Λίβανος), την «πορτοκαλί επανάσταση» (Ουκρανία), την «επανάσταση του twitter» (Μολδαβία) στην Συρία, στο σύνταγμα οι «αγανακτισμένοι», στην Πορτογαλία, Ισπανία, στη Occupy Wall Street, η «Επανάσταση της Ελιάς» στην Παλαιστίνη (για να αποκλειστεί η Χαμάς από την εξουσία), η «Επανάσταση της Τουλίπας» στην Κιργισία, η «Πορφυρή Επανάσταση» στο Ιράκ (αποκλείστηκαν από την εξουσία οι σιίτες) και η «Κίτρινη Επανάσταση» στην Μπούρμα (που καταστάλθηκε από τον Στρατό), προσπαθεί να υποσκελίσει και το πετυχαίνει προς το παρόν, υπαιτιότητι των συνδικάτων του έχουν γίνει και ελέγχονται από τον οπορτουνισμό καθώς και τα ΚΚ που κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου, ωστόσο και αυτό το τέχνασμα θα ξεπεραστεί σύντομα γιατί ο καπιταλισμός σαν σύστημα δεν μπορεί να σταθεί για πολύ, ούτε να συγκριθεί με την ανωτερότητα στου σοσιαλιστικού συστήματος. Το δίκτυο του Τζορτζ Σόρος χρηματοδότησε μια σειρά από μεθοδευμένες «δημοκρατικές επαναστάσεις». Μια χιλιάδα ΜΚΟ με επιλεκτική ευαισθησία εδώ και χρόνια παίζουν προβοκατόρικο ρόλο και ρόλο παραπλάνησης των εργαζομένων.
Ωστόσο η βασίλισσα Ελισάβετ και ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον έχασαν στον ύπνο τους χθες το βράδυ. Στο Λονδίνο, μια διαδήλωση ενάντια στον καπιταλισμό, που διοργανώθηκε από την ομάδα της αντι-παγκοσμιοποίησης «Ανώνυμοι». Στην λεγόμενη κίνηση «το Μάρτιο ένα εκατομμύριο μάσκες» συμμετείχαν αρκετές χιλιάδες άτομα. Όπως έστρωσαν θα κοιμηθούν.
Η αστυνομία διατάχτηκε να αποκρούσει επίθεση στο κτίριο του κοινοβουλίου και τη βασιλική κατοικία από τους οργισμένους διαδηλωτές αρκετές φορές. Δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν και από τις δύο πλευρές. Η πολιτισμένη (ψοροκυριλέ) Μεγάλη Βρετανία έχει ακόμα βασιλιάδες και πολίτες με εκ γενετής προνόμια αλλά και η μισή πολιτισμένη και δημοκρατικά ευαίσθητη ΕΕ έχει βασιλιάδες: Ισπανία Βέλγιο Ολλανδία Δανία Λουξεμβούργο Σουηδία.

Αρχικά μασκοφόροι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Τραφάλγκαρ. Η δράση είχε το χαρακτήρα ενός όχλου, οι συμμετέχοντες ήρθαν στο κέντρο του Λονδίνου μετά την κλήση των ανώνυμων διοργανωτών που είχαν αναρτήσει πρόσκληση στο διαδίκτυο. Στα χέρια τους οι διαδηλωτές είχαν αφίσες που ζητούσαν να εγκαταλείψει η κυβέρνηση την μαζική παρακολούθηση των χρηστών του διαδικτύου.

Οι συμμετέχοντες «Ανώνυμοι» πρόσφατα βγήκαν για στη στήριξη του ιδρυτή της οργάνωσης «Wikileaks» Τζούλιαν Ασάνζ και του πρώην αξιωματικού των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ Έντουαρντ Σνόουντεν, για να καταγγείλουν τα Δυτικά προγράμματα των υπηρεσιών πληροφοριών σχετικά με την ηλεκτρονική παρακολούθηση των πολιτών.



Επιπλέον, η συνάντηση ήταν αφιερωμένη στην επέτειο της διάσημης «Συνωμοσίας της πυρίτιδας.» Στις αρχές του XV αιώνα, μια ομάδα Καθολικών ήθελαν να ανατινάξουν την έδρα της Βουλής των Λόρδων. Εκτελεστής στο πρόγραμμα ήταν ο Guy Fawkes. Από τότε, κάθε χρόνο στους δρόμους του Λονδίνου έρχονται μασκοφόροι με την μάσκα του διάσημου συνωμότη.

Ωστόσο, τέτοιες πολεμοχαρείς διαδηλώσεις και αντιδράσεις το Λονδίνο δεν έχει δει ποτέ. Μερικοί από τους διαδηλωτές πήγαν στο παλάτι της βασίλισσας. Μια άλλη ομάδα - στο κοινοβούλιο.

Οι άνθρωποι άρχισαν να σπάνε τις μεταλλικές περιφράξεις και οι φρουροί τους χτύπησαν βίαια. Σε απάντηση, οι «αξιωματούχοι επιβολής του νόμου» χρησιμοποίησαν ρόπαλα και έσπρωξαν τους διαδηλωτές. Στο κέντρο του Λονδίνου μαζεύτηκαν χιλιάδες αστυνομικοί εξοπλισμένοι με ασπίδες, κράνη και ρόπαλα.

Οι διοργανωτές της «Αραβικής Άνοιξης» ξέρουν πολύ καλά με τι τελειώνουν τα αντανακλαστικά στο Λονδίνο, καθώς κανείς τους δεν σέβεται ούτε σχετικά τις δημοκρατικές αξίες και δημοκρατία γι αυτούς είναι τυραννία του κεφαλαίου. Οι τοπικοί πολιτικοί ταγοί φοβούνται.






























Με βάση υλικά από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...