Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Η Ουάσινγκτον επιθυμεί πόλεμο με τη Ρωσία;

Γαλλική εφημερίδα Le Point αναφέρει ότι το ΝΑΤΟ θέλει πόλεμο με τη Ρωσία. ΝΑΤΟ σημαίνει Αμερική. Η Αμερική δεσπόζει στην πολιτική της Συμμαχίας. Η Le Point ανέφερε τις εξής προκλήσεις:


Επέκταση στην Ανατολική Ευρώπη της Συμμαχίας ΝΑΤΟ,

καταπατά απειλητικά στα σύνορα της Ρωσίας,

γίνεται περικύκλωση με τις βάσεις των ΗΠΑ και

χρησιμοποιείται η Ουκρανία ως πρόσχημα για την αντιπαράθεση.


Στο SputnikNews (SN) συζήτησαν τι απαιτεί αναφοράς παγκοσμίως. Επικαλούμενοι το Le Point, τον τίτλο «Το ΝΑΤΟ προωθεί τον πόλεμο με περικύκλωση της Ρωσίας.»

Η συμμετοχή των ΗΠΑ στην Ουκρανία είναι ένας τρόπος για να δικαιολογήσει την ύπαρξή της, δήλωσε το SN. Οι ΗΠΑ - κυριαρχούν στο ΝΑΤΟ χρειάζονται εχθρούς για να δικαιολογήσουν τις εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια δαπάνες αυτό είναι έγκλημα, δεν είναι άμυνα.

Η διαμάχη της Ουκρανίας είναι σημαντική για το ΝΑΤΟ. Την προκάλεσε. «Εάν εμπλακούν ... και έχουν μια στρατιωτική αντιπαράθεση με τη Ρωσία, (αυτό) στη συνέχεια θα φέρει περισσότερα κεφάλαια να εισρεύσουν στον προϋπολογισμό (της)», δήλωσε το SN.

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο Pierre Beylau στην Le Point :

«Οι ηγέτες του ΝΑΤΟ τακτικά «κυματίζουν μια κόκκινη σημαία» (στη Ρωσία), την κολλάν στα μούτρα τους και ρίχνοντας τοξικά σχόλια. Θα έχουν κάνει μια μεγάλη χάρη στον κόσμο, αν σιωπούσε.»

Το 1989, ο Μπους υποσχέθηκε στον Γκορμπατσόφ ότι το ΝΑΤΟ δεν θα επεκταθεί προς την Ανατολή. Δεν θα θίξει στα σύνορα της Ρωσίας με την προϋπόθεση ότι Μόσχα να αφήσει τις πρώην δημοκρατίες της να γίνουν ανεξάρτητες.

Άλλη μια υπόσχεση - Άλλη μια αθέτηση. Οι πρώην ρωσικές δημοκρατίες της Εσθονίας, της Λετονίας, της Λιθουανίας τώρα είναι μέλη του ΝΑΤΟ.

Και άλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης όπως τη Αλβανία, τη Βουλγαρία, τη Κροατία, τη Τσεχική Δημοκρατία, τη Ουγγαρία, τη Πολωνία, τη Ρουμανία τη Βουλγαρία και τη Σλοβενία.

Θέλουν οι ΗΠΑ όπως και όλες τις υπόλοιπες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και τα έθνη με το  μέρος του ΝΑΤΟ.

Οι βάσεις των ΗΠΑ περικυκλώνουν απειλητικά τα ρωσικά και κινέζικα σύνορα. Τα λεγόμενα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας, προορίζονται για επίθεση όχι για άμυνα και στοχεύουν ενδοχώρα τους.

Δεν απειλείται η Αμερική. Τοποθετεί στρατηγικά όπλα κοντά στα σύνορα τους και δείχνει τις αληθινές προθέσεις της - αλλαγή καθεστώτος με κάθε αναγκαίο μέσο, ​​συμπεριλαμβανομένου του πολέμου.

«... Μόνες ζώνες ανάσχεσης - προστασία της Ρωσίας από μια πλήρη περικύκλωση του ΝΑΤΟ στα δυτικά σύνορα της είναι η Φινλανδία, η Λευκορωσία και η Ουκρανία», δήλωσε ο SN.

Σχέδια για να κάνουν τη Γεωργία και την Ουκρανία μέλη της Συμμαχίας του ΝΑΤΟ διαγράφουν μια κόκκινη γραμμή, σύμφωνα με την Le Point. Έτσι, θα πρέπει σε τίτλους όπως «Διακοπή του ΝΑΤΟ» λέγοντας « Μεραρχία Πεζικού ΗΠΑ χρησιμοποιείται (στην Ευρώπη) για την αντι-ρωσική αποστολή.»

Ο Αμερικανικός Στρατός στην Ευρώπη αναφέρει ο Φορτ Κάρσον, είναι έτοιμος για μάχη. Η 4η Μεραρχίας Πεζικού CO που αναπτύχθηκε για την υποστήριξη της λειτουργίας πέραν του Ατλαντικού (OAR).

Οι αξιωματούχοι του Πενταγώνου την αποκαλούν «μέρος της Αμερικής», δέσμευση για συλλογική ασφάλεια μέσα από μια σειρά ενεργειών που έχουν σχεδιαστεί για να καθησυχάσει τους συμμάχους και τους εταίρους της για αφοσίωση στο ΝΑΤΟ στην διαρκή ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή, υπό το πρίσμα της ρωσικής παρέμβασης στην Ουκρανία.

Ειλικρινείς παρατηρητές αποκαλούν την στάση αυτή άλλο ένα παράδειγμα της Ουάσιγκτον κλάσης αμείλικτο προς την άμεση αντιπαράθεση με τη Ρωσία.

Κανένα έθνος δεν απειλεί την παγκόσμια ειρήνη και τη σταθερότητα περισσότερο από την Αμερική. Ο απερχόμενος υπουργός Άμυνας Chuck Hagel είπε ψέματα λέγοντας:

«Χωρίς βαθιά εμπλοκή στον κόσμο, η Αμερική θα αντιμετωπίσει περισσότερες συγκρούσεις, όχι λιγότερες -. Και με τους όρους των αντιπάλων μας, όχι τους δικούς μας όρους»

«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η δέσμευση της Αμερικής προς τους συμμάχους της - στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο - δεν είναι ένα βάρος ... Δεν είναι μια πολυτέλεια, αλλά είναι μια αναγκαιότητα και πρέπει να είναι ακλόνητη...»

Η Ουάσινγκτον προτίθεται κλιμακώθηκε σύγκρουση στην Ουκρανία, όχι την ειρήνη. Το Μινσκ αντανακλά μια παύση στις μάχες, όχι την διακοπή.

Τα πράγματα παραμένουν τεταμένα. Την Κυριακή, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Eduard Basurin της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ ανέφερε ότι οι δυνάμεις τους «σταμάτησαν εντελώς τις στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά μήκος ολόκληρης της γραμμής επαφής στην 00:00 (ώρα) ώρα Κιέβου», όπως ορίζεται από το Μινσκ.

Την Δευτέρα το πρωί, «παρατηρήθηκαν πυρά από ξεχωριστές ομάδες των ουκρανικών δυνάμεων.»

Οι δυνάμεις της ΛΔΝ απέφυγαν σε μεγάλο βαθμό από την απάντηση. «Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι στρατιώτες μας έπρεπε να επιστρέψουν τα στοχευμένα πυρά για να σταματήσουν αυτές τις προκλήσεις», δήλωσε ο Basurin.

Οι περιοχή γύρω από το Debaltsevo παραμένει τεταμένη. «Τα αποκλεισμένα ουκρανικά στρατεύματα δεν παύουν τις προσπάθειες για να βγουν από την περικύκλωση».

Οι συγκρούσεις συνεχίζονται. Την νύχτα, δυνάμεις από το Κίεβο εριξαν όλμους στο κέντρο της πόλης του Ντόνετσκ έξι φορές - και 18 φορές στα προάστια.

Οι επαναστάτες διεξάγουν «τοπικές αμυντικές μάχες» γύρω από τη Μαριούπολη. Η επίθεση του νεοναζιστικού τάγματος «Αζόφ» στο Shirokhino και Kominternovo αποκρούστηκε.

«Ζητούμε από το Κίεβο να παρακολουθήσει εκ του σύνεγγυς τη συμφωνία για να σταματήσει τα πυρά», δήλωσε ο Basurin.

"Από την πλευρά μας, επιβεβαιώνουμε την αυστηρή προσήλωση μας στη συμφωνία για ολόκληρη την επικράτεια του ΠΔ.»

Ταυτόχρονα, οι δυνάμεις αυτοάμυνας του Donbass διατηρούν το δικαίωμα να απαντήσουν στις στρατιωτικές προκλήσεις του Κιέβου.

Ο Basurin είπε ότι «κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών,» οι φασιστικές ουκρανικές δυνάμεις έχασαν 9 δεξαμενές, 12 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, 16 συστήματα πυροβολικού, και 7 οχήματα.

Οι απώλειες προσωπικού περιλαμβάνουν 111 θύματα, με βάση τις πληροφορίες από τις ραδιοπαρακολουθήσεις.

Από την έναρξη της ανανεωμένης επιθετικότητας πριν από τέσσερις εβδομάδες, το Κίεβο έχασε 3 αεροσκάφη, ένα ελικόπτερο, 205 άρματα μάχης, 182 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, 124 οχήματα, 2.760 σκοτώθηκαν και 60 είναι οι αιχμάλωτοι.

Ο Basurin είπε πως το Κίεβο «ετοιμάζει (νέες) προκλήσεις κατά της ΛΔΝ.»

«Ένας μεγάλος αριθμός (καθεστωτικών) «δημοσιογράφων» έχουν εντοπιστεί σε μερικούς οικισμούς.»

«Πιστεύουμε ότι θέλουν να καταγράψουν κάτι που δεν κάναμε. Ξέρουμε ότι σχεδιάζουν να το κάνουν αυτό, και θα είμαστε έτοιμοι».

Μερική κατάπαυση του πυρός χωρίς ειρήνη συνεχίζεται και μετά το Μινσκ. Είναι απλά θέμα χρόνου όσπου στο Κιέβο το «κόμμα του πολέμου» κλιμακώσει το πόλεμο.

Θα είστε κινητοποίηση, επανεξοπλισμού, αναδιάταξη, και ανακατατάξεων για τον επόμενο γύρο της σύγκρουσης.

Τα αμερικανικά στρατεύματα μάχης στην Ουκρανία εμπλέκονται άμεσα στην προσπάθειά τους. Εκπαιδεύουν, εξοπλίζουν και χρηματοδοτούν τις πιο εξτρεμιστικές ομάδες του Κιέβου.

Είναι απλά θέμα χρόνου προτού να εξαπολύσει σε πλήρη ισχύ μαζί με τα τακτικά στρατεύματα του Κιέβου, τους μισθοφόρους, όπως τους Blackwater USA (νυν Academi), και ίσως τις δυνάμεις των ΗΠΑ άμεσα αυτή τη φορά.

Στις 16 Φεβρουαρίου, το Tass είχε τίτλο «η  Δημοκρατία του Ντόνετσκ ισχυρίζεται πως το Κίεβο μεταφέτει βαρύ οπλισμό ως πρόκληση.»

Ο Basurin το αποκάλεσε μια κίνηση για να προκαλέσουν τις δυνάμεις της ΛΔΝ να απαντήσουν.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν μεταφέρει κρυφά το βαρύ οπλισμό - Grads και Uragans - στα χωριά της Artemovsk και Luganskoye και αλλού», είπε.

Πιστεύει ότι σκοπεύουν να βάλουν κατά του Ντόνετσκ για να προκαλέσουν μια απάντηση, ώστε οι δυτικοί δημοσιογράφοι στο Κίεβο να κατηγορήσει τους αντάρτες για παραβίαση του Μινσκ.

Ο Ομπάμα θέλει συνθλίβουν οι αγωνιστές της ελευθερίας του Donbas. Θέλει να εμποδίσει την δημοκρατία με κάθε κόστος. Θέλει αδιαμφισβήτητη φασιστική διακυβέρνηση σε εθνικό επίπεδο.

Θέλει χρησιμοποιήσει την Ουκρανία για να προκαλέσει την άμεση αντιπαράθεση με τη Ρωσία.

Θα ακολουθήσει πυρηνικός πόλεμος;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...