Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Το Ντεπάλτσεβο πέρασε πλήρως υπό τον έλεγχο των μονάδων των επαναστατών

«Πρακτορείο Ειδήσεων του Ντόνετσκ »

Edward Basurin, Αναπληρωτής Επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας Ντόνετσκ: 
«Το Ντεμπάλτσεβο πέρασε πλήρως υπό τον έλεγχο των μονάδων των επαναστατών της ΛΔ του Ντονέτσκ & Λουγκάνσκ.
Υπάρχουν Ουκρανικές στρατιωτικές μονάδες μπλοκαρισμένες την περιοχή του δρόμου Artem, μέχρι 150 άτομα. Όλοι έχουν περικυκλωθεί και προσφέρονται να σταματήσουν την αντίσταση και να παραδοθούν. Οι διαπραγματεύσεις σχετικά με τους όρους της εθελοντικής παράδοσης τους στους πολιτοφύλακες είναι σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή.»

Edward Basurin: «Η μαζική παράδοση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας άρχισε το απόγευμα. Οι μονάδες είχαν εξαντληθεί κατά τη διάρκεια της μάχης και παραδόθηκαν στις μονάδες μας στο Debaltsevo και άλλους οικισμούς, όπως Chernukhino και Krugliki. Ο αριθμός των παραδοθέντων Ουκρανικών στρατιωτών ανέρχεται σε εκατοντάδες. Η κατάστασή τους είναι κακή. Οι γιατροί μας είναι εκεί για να τους βοηθήσουν. Αρκετοί στρατιώτες, οι οποίοι είχαν εξαντληθεί άσχημα και ήταν παγωμένοι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία μας. Σύμφωνα με τα λόγια εκείνων που παραδόθηκαν, πολλοί από αυτούς δεν είχαν τροφή για μερικές ημέρες. Αυτή τη στιγμή, οι ομάδες πίσω από τις δυνάμεις μας είναι σε ενίσχυση για επιπλέον βοήθεια στην προσπάθεια για να ταΐσουμε τους αιχμαλώτους».

Edward Basurin: «Ένας από τους στρατιώτες που παραδόθηκε λέει ότι οι διοικητές των δυνάμεων τους απείλησαν ότι όσοι πιαστούν αιχμάλωτοι, θα κληθούν ως προδότες με τις επακόλουθες συνέπειες στις οικογένειές τους.»

Οι δυνάμεις του Κιέβου  που βρίσκονται στο Debaltsevo και παραδόθηκαν είναι εκατοντάδες, στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ (DNR) δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Edward Basurin σήμερα Τρίτη. Η πόλη, η οποία είχε περικυκλωθεί από τις δυνάμεις της ΛΔΛ / ΛΔΝ, φιλοξενεί χιλιάδες στρατεύματα από το Κίεβο παγιδευμένα σε αυτό που έχει γίνει γνωστό ως «Λεκάνη του Debaltsevo». 

Πρόσθεσε επίσης ότι η κατάσταση των αιχμαλώτων στρατιωτών είναι «κακή» και ότι οι γιατροί ΛΔΝ / ΛΔΛ και εμπειρογνώμονες «βοηθούν» τους τραυματίες, μερικοί από τους οποίους υποφέρουν από κρυοπαγήματα και δεν έχουν φάει για μέρες, σε νοσοκομεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...