Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Ζαχαρτσένκο: Είναι το δικό μας Στάλινγκραντ

Έπεσε το Ντεμπάλτσεβο
Ζαχαρτσένκο: Είναι το δικό μας Στάλινγκραντ
Μοζγκοβόι: Επί ΕΣΣΔ υπήρχε το «σιδηρούν παραπέτασμα» και σήμερα η Ευρώπη οδηγείται σε ένα τέτοιο παραπέτασμα, αυτή τη φορά όμως θα είναι ένα «μονολιθικό» παραπέτασμα όχι «σιδηρούν» πραχτικά απομονώνουν τον εαυτό τους από τον υπόλοιπο κόσμο...
=
.
Μάλλον αυτό είναι, είναι το δικό μας Στάλινγκραντ. Καταφέραμε αυτό που ολόκληρος ο κόσμος αμφισβητούσε. Καταρχήν το απελευθερώνουμε μαζί με το στρατό της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκανσκ. Και δεν είναι μόνο το Ντεμπάλτσεβο, απελευθερώνουμε και αρκετές άλλες περιοχές της ΛΔΛ. Κατά δεύτερον, στο Μινσκ δεν παραδέχονται ότι η κατάσταση εδώ είναι μια χύτρα που βράζει. Είμαστε εδώ στο Ντεμπάλτσεβο. Κλείσαμε όλο το δρόμο απ’αυτή την πλευρά. Αυτή τη στιγμή γίνονται μάχες στο κέντρο της πόλης. Είδατε τους αιχμάλωτουςσήμερα παραδίνονταιΒασικά... Λοιπόν όπως καταλαβαίνετε είναι ήδη ένα καλό έθιμο. Πήγαμε στο Ουγκλεγκορσκ και σε 3 μέρες η πόλη είχε καθαριστεί τελείως απ’τον εχθρό, και τώρα είμαστε στο Ντεμπάλτσεβο. Πέρασα μέσα από την πόλη και έριξα μια ματιά, με πονάει πάρα πολύ, η πόλη έχει καταστραφεί, έχω τόση στεναχώρια και πικρία στην καρδιά μου. Η Ουκρανία καταστρέφει τις πόλεις μας, τα χωριά μας. Φιλήσυχους πολίτες, εμάς. Ε λοιπόν, πολεμήσαμε για την ελευθερία μας. Πολεμάμε τώρα, πολεμάμε για το δικαίωμα να χτίσουμε μια νέα ζωή, μια χαρούμενη ζωή, φυσιολογική, πλούσια. Και θα κάνουμε τα πάντα γι’αυτό.
Αυτός είναι ο μεταφορικός κόμβος που μας συνδέει με το Λουγκάνσκ. Η Ουκρανία θα αγοράσει κάρβουνο που θα παραδοθεί μέσω του Ντεμπάλτσεβο, βασικά ήδη αγοράζει. Οπότε χρειαζόμαστε το Ντεμπάλτσεβο αναγκαστικά. Καθώς και όλες τις άλλες πόλεις της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντοντέτσκ και του Λουγκάνσκ. Τα υπόλοιπα εδάφη της ΛΔΝΛ είναι παράνομα κατειλημμένα, προσωρινά.
Όλα είναι κατά το σύμφωνο του Μινσκ. Κατά το σύμφωνο του Μινσκ είμαστε στις γραμμές όπου το Ντεμπάλτσεβο είναι στα μετόπισθεν ήδη. Και υπάρχει μια συγκεκριμένη σημείωση στο σύμφωνο του Μινσκ: «Όλοι οι παράνομοι οπλισμένοι σχηματισμοί θα πρέπει είτε να εξουδετερωθούν είτε να αφοπλιστούν». Και βασικά υπογράφοντας αυτό το έγγραφο και σύμφωνα με αυτό το έγγραφο είτε αφοπλίζουμε είτε εξουδετερώνουμε τους παράνομους οπλισμένους σχηματισμούς.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...