Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Όλοι μιλούν για τ` άρματα κι ο Γιάννης για την πίτα.

Άνοιγμα των διοδίων Αιγινίου το Σάββατο, από το ΚΚΕ


KKE: «Να καταργηθούν τώρα όλα τα διόδια.
 Άνοιγμα των διοδίων πραγματοποίησε η κομματική οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ στο Αιγίνιο προχθές 18/04/15, όπου μέλη του κόμματος μοίρασαν ανακοίνωση στους
οδηγούς που περνούσαν τα διόδια. Η ανακοίνωση περιείχε μεταξύ άλλων και την τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή για την κατάργηση των διοδίων και την παύση κάθε δίωξης και κατάργηση κάθε προστίμου που έχει επιβληθεί σε όσους δεν πλήρωσαν και αγωνίστηκαν ενάντια στα διόδια.
Να επισημάνουμε ότι την τροπολογία απέρριψε προχθές, χωρίς καν συζήτηση, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Τροπολογία που έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με την κυβερνητική επιλογή να διατηρηθούν τα διόδια σε όλους τους οδικούς άξονες, ενώ έχει εξαγγείλει την επέκτασή τους αρχίζοντας από την Εγνατία Οδό. Συγκεκριμένα στους 7 σταθμούς διοδίων που υπάρχουν στον άξονά της θα προστεθούν άλλοι 6, ενώ 5 ακόμα θα τοποθετηθούν στους 5 κάθετους άξονες…
Και για τον ΣΥΡΙΖΑ τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων είναι «ιερό και όσιο» κάτι που διαφάνηκε και από την τροπολογία που κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο ίδιο νομοσχέδιο, η οποία προβλέπει την παύση των ποινικών διώξεων μόνο όσον αφορά αυτές που είχαν ασκηθεί με την κατηγορία των καταλήψεων των σταθμών, αφήνοντας απέξω τις διώξεις για τη μη πληρωμή του χαρατσιού!
Μάλιστα είχε προηγηθεί άλλη τροπολογία που προέβλεπε την τροποποίηση των διατάξεων με τις οποίες η μη πληρωμή των διοδίων είχε συμπεριληφθεί στην παραβίαση του ΚΟΚ και να παύσουν οι διώξεις για το «δεν πληρώνω». Τροπολογία που αποσύρθηκε.
*το κείμενο της τροπολογίας: http://www.902.gr/node/65102 

Εξακολουθεί να έχει σε πλήρη ισχύ το χαράτσι των διοδίων!
Μόνοι κερδισμένοι είναι οι κατασκευαστικοί και επιχειρηματικοί όμιλοι που εκμεταλλεύονται τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους και εισπράττουν τεράστια κέρδη!
Από το 2008 ως και σήμερα η αύξηση στην τιμή των διοδίων σε ορισμένες κατηγορίες έχει ξεπεράσει το 400%!
Αποτελεί πρόκληση για το λαό, που δοκιμάζεται από την κρίση, να χρυσοπληρώνει συνεχώς για τους δρόμους!
Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους, όλο το λαό να παλέψει για την κατάργηση των διοδίων. Για συγκοινωνίες υπέρ του λαού, δημόσιες, φθηνές, τακτικές, δωρεάν για όσους το έχουν ανάγκη.
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ κατέθεσε τροπολογία με την οποία ζητά την πλήρη κατάργηση των διοδίων επισημαίνοντας: 
«Η επιβολή των διοδίων για τη χρήση των Εθνικών Οδών έχει πάρει χαρακτήρα πρόκλησης για το λαό μας. Στην ουσία καλείται να πληρώσει διπλά τα έργα αυτά. Πληρώνει την κατασκευή τους, πληρώνει και τη χρήση τους, που έχει παραχωρηθεί για μακροχρόνια εκμετάλλευση στους επιχειρηματικούς ομίλους, διασφαλίζοντας τα κέρδη τους με εγγύηση του Δημοσίου.
Η πρόκληση γίνεται ακόμη μεγαλύτερη με τη συνεχή διεύρυνση των διοδίων με νέους σταθμούς και με τις αυξήσεις που έχουν επιβληθεί και που προβλέπονται για το μέλλον.
Για τους λόγους αυτούς η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταθέτει την παρούσα τροπολογία με την οποία ζητά την πλήρη κατάργηση των διοδίων.
Να καταργηθεί κάθε υποχρέωση καταβολής οποιουδήποτε τέλους και εν γένει αντιτίμου για τη χρήση οδικών δικτύων σε όλη την ελληνική επικράτεια. Από την ψήφιση του παρόντος, κάθε αντίθετη διάταξη νόμου, σύμβασης ή άλλης κανονιστικής πράξης καταργείται.
Να καταργηθεί το αξιόποινο κάθε πράξης που σχετίζεται με τη μη καταβολή τέλους ή εν γένει αντιτίμου για τη χρήση οδικών δικτύων. Επίσης καταργούνται και δεν εισπράττονται τυχόν επιβληθέντα διοικητικά ή άλλου είδους πρόστιμα για την ως άνω αιτία».
Πηγή: 902.gr

Την ίδια ώρα που το ΚΚΕ διαδήλωνε για την κατάργηση των διοδίων ο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έπαιζε κουκλοθέατρο στον πεζόδρομο της Κατερίνης. Δύο χρόνια τώρα στο Αιγίνιο γίνεται αγώνας για την κατάργηση των διοδίων, ένα χώρο παρελάσεων που προεκλογικά οι βουλευτές του Σύριζα επισκεπτόταν ταχτικά, όπως και ο αρχηγός Καμμένος, ο Παπαδημούλης, η Χαραλαμπίδου, η Κωνσταντοπούλου...

Άλλα όμως μας έλεγαν τότε όπως και άλλα έλεγαν και μερικοί τοπικοί. Μας έλεγαν να πάρουν θέση οι βουλευτές του νομού που ψήφισαν για τα διόδια. Τώρα; Τι λένε οι τοπικοί; που οι βουλευτές ψηφίζουν ουσιαστικά υπέρ και μάλιστα σε καινούργια διόδια.

Τι λένε για την γέφυρα τι λένε για την έξοδο του Μακρυγιάλου δεν είναι συμβατική υποχρέωση της Αιγαίον; Για τη επιβάρυνση της κίνησης του Αιγινίου για την καρμανιόλα της παλιάς εθνικής;

Που ήταν και το τοπικός άρχοντας Λαγδάρης που προσκλήθηκε;

Στην ίδια συχνότητα και οι ΠΑΤΑΤΟΠΩΛΕΣ που πλέον από «Δεν πληρώνω» πρέπει να μετονομαστούν σε «Πληρώνω ντούκου».
====

Μια ρώσικη παροιμία λέει: «Ο παππούς με το πλιγούρι κι η γιαγιά με το κουτάλι»
Φυσικά ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα είναι απών από τους αγώνες αλλά παρών στην ψήφιση και μάλιστα με ωμέγα... (“Δίνουμε το παρών” το σωστό είναι: Δίνουμε το «παρών», γι' αυτούς που είναι φιλόλογοι)
Ο ΣΥΡΙΖΑ: “Δίνουμε το παρών”: Ξεκίνησε στην Πιερία η καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ

Από την Κατερίνη ξεκίνησε η πολιτική καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ, με σύνθημα “ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΩΝ - Συμμετέχουμε, Ελέγχουμε, Στηρίζουμε, Διεκδικούμε”. Μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ
συγκεντρώθηκαν το πρωί του Σαββάτου 18-4 στον πεζόδρομο της Κατερίνης, οπού διένειμαν το φυλλάδιο της καμπάνιας και συνομίλησαν με τους πολίτες.
Σε δηλώσεις της στα τοπικά ΜΜΕ, η συντονίστρια του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας Ευγνωσία Χαϊλατζίδου υπογράμμισε τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας προς τη νέα κυβέρνηση, ιδιαίτερα μετά τα πρώτα νομοσχέδιά της, τονίζοντας πως δύναμη και πυξίδα για το έργο τόσο της κυβέρνησης, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ, είναι οι ανάγκες του ελληνικού λαού. Στη δράση παρευρέθηκε και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας Χάρης Τζαμακλής, ο οποίος ενημέρωσε για το νομοθετικό έργο και τη διαπραγματευτική προσπάθεια της κυβέρνησης. Η πολιτική καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχιστεί με επισκέψεις των τριών βουλευτών και στελεχών της Ν.Ε. Πιερίας σε Κ. Μηλιά, Λεπτοκαρυά και Λόφο, με στόχο την ενημέρωση των πολιτών αλλά κυρίως την καταγραφή των απόψεών τους
ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
Πηγή: http://www.aiginiovoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...