Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Πολιτική τρομοκρατία αυξάνεται στην Ουκρανία

ΜΟΣΧΑ, 17 Απρ . 2015
Ένας Ρώσος διπλωμάτης ο Κωνσταντίνος Dolgov προειδοποίησε την Παρασκευή ότι ένα επικίνδυνο κύμα πολιτικής τρομοκρατίας αυξάνεται στην Ουκρανία, προτρέποντας τη Δύση να μην συνεχίσει να κάνει τα στραβά μάτια για την πρακτική της παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το Κίεβο.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση, που επιδιώκουν τα στενά πολιτικά τους συμφέροντα, θα πρέπει να σταματήσουν την άφεση αμαρτιών στις αρχές του Κιέβου, από τις ευθύνες και να τους αναγκάσουν να ανταποκριθούν στις δεσμεύσεις τους για τα ανθρώπινα δικαιώματα,» Τόνισε ο Κωνσταντίνος Dolgov, Συνήγορος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών για τα ανθρώπινα δικαιώματα, για την δημοκρατία, το κράτους δικαίου, όπως λέει το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ο Dolgov σχολίασε ότι σε αρκετές περιπτώσεις αυτή η συμπεριφορά αποκάλεσε τις πρόσφατες «πολιτικές δολοφονίες» στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της δολοφονίας του ουκρανού δημοσιογράφου Buzina.

Ο Oles Buzina, 45 ετών, πυροβολήθηκε την Πέμπτη
από άγνωστους ενόπλους κοντά στο σπίτι του στο κέντρο του Κιέβου.
Εργάστηκε ως αρχισυντάκτης στην  εφημερίδα της Ουκρανίας Segodnya
πριν από το Μάρτιο του τρέχοντος έτους
και ήταν γνωστός για την κριτική του στη σημερινή κυβέρνηση.
«Αυτός (Buzina) ήταν ένας ανοικτός και ειλικρινής άνθρωπος και αληθινός πατριώτης της χώρας του», είπε.

«Ένα επικίνδυνο κύμα πολιτικής τρομοκρατίας αυξάνεται στην Ουκρανία, συνοδεύεται από ταχεία εκστρατεία στα μέσα ενημέρωσης για δυσφήμηση εκείνων που τολμούν να εκφράσουν διαφορετικές απόψεις με τη στάση φασιστικών αρχών», δήλωσε ο Dolgov.

«Εάν συνεχισθεί η πολιτική τρομοκρατία μπορεί να χωριστεί περαιτέρω τη χώρα ... και με τη σειρά της δεν μπορεί να οδηγήσει σε τίποτα άλλο, παρά να εμβαθύνει την αποσταθεροποίηση της κατάστασης στην εύθραυστη Ουκρανία», είπε.

Ο Oles Buzina, 45 ετών, πυροβολήθηκε την Πέμπτη από άγνωστους ενόπλους κοντά στο σπίτι του στο κέντρο του Κιέβου. Εργάστηκε ως αρχισυντάκτης στην  εφημερίδα της Ουκρανίας Segodnya πριν από το Μάρτιο του τρέχοντος έτους και ήταν γνωστός για την κριτική του στη σημερινή κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...