Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Κάντε παιχνίδι καθίκια. Κλάψτε τώρα. Και κάντε παρέλαση με τους Αμερικάνους

Πρωθυπουργός της Εσθονίας: 
«Οι κυρώσεις κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας να παραταθούν εάν η συμφωνία του Μινσκ δεν τηρηθεί μέχρι τον Ιούνιο»
Σήμερα στα ΜΜΕ:
Η Ρωσία απαγόρευσε τελείως την εισαγωγή αλιευτικών προϊόντων από τη Λετονία και την Εσθονία

Η Ρωσία έβαλε απαγόρευση στις εισαγωγές αλιευτικών προϊόντων από τη Λετονία και την Εσθονία. Αυτό μας πληροφορεί η γραμματέας τύπου της ομοσπονδιακής υπηρεσίας για την κτηνιατρική και φυτοϋγειονομική επιτήρηση της Ρωσίας Τζούλια Τροφίμοβ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνεχιζόμενες υγειονομικές παραβιάσεις εκ μέρους αυτών των χωρών έχουν προκαλέσει ανησυχία και απαιτούνται μέτρα.

Η παραγωγή κρέατος, με βάση τις τεχνικές συμβουλές προς τις κτηνιατρικές υπηρεσίες της Λετονίας και της Εσθονίας επιβάλουν την απαγόρευση στις εισαγωγές αλιευτικών προϊόντων από τη Λετονία και την Εσθονία. Σ' αυτό αναφέρθηκε η Γραμματέας τύπου της ομοσπονδιακής υπηρεσίας για την κτηνιατρική και φυτοϋγειονομική επιτήρηση της RF Julia Trofimov.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την Κτηνιατρική και Φυτοϋγειονομική Εποπτεία (Rosselkhoznadzor) κοινοποίησε στη Λετονία και την Εσθονία τις ανησυχίες της που σχετίζονται με τις προσδιορισμένες συστηματικές παραβιάσεις, και τους πληροφόρησε ότι σύντομα θα αναστείλει την προμήθεια ψαριών από τη Λετονία και την Εσθονία προς τη Ρωσία. 

Στις 18 Μαΐου, 2015, σχετικά με παραγωγή κρέατος πραγματοποιήθηκε επιθεώρηση των αλιευτικών επιχειρήσεων στη Λετονία και την Εσθονία λόγω παρατυπιών, και τα προϊόντα τους κρίθηκαν επικίνδυνα για την ανθρώπινη ζωή και υγεία. Σύμφωνα με το διάταγμα της κυβέρνησης της ΡΩΣΙΚΉΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΊΑΣ, απαγορεύεται η εισαγωγή από τον Αύγουστο του 2015 και μετά φρέσκων, κατεψυγμένων και διατηρημένων με απλή ψύξη αλιευτικών προϊόντων που παράγονται στις δύο χώρες που καλύπτονται από το εμπάργκο τροφίμων. Ωστόσο, οι κονσέρβες ψαριών δεν έχουν περιληφθεί στο εμπάργκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...