Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Αποφάσεις της ΕΕ για πρόσφυγες - μετανάστες: Άγρια εκμετάλλευσή ή καταστολή και απέλαση ανάλογα με τα συμφέροντα των μονοπωλίων.

Αποφάσεις της ΕΕ για πρόσφυγες - μετανάστες:  Άγρια εκμετάλλευσή ή καταστολή και απέλαση ανάλογα με τα συμφέροντα των μονοπωλίων.
Την ευθύνη της ΕΕ και των ιμπεριαλιστικών συμμάχων της για τα κύματα προσφύγων και μεταναστών, όπως και για την πολιτική  άγριας εκμετάλλευσης ή καταστολής κι απέλασης, ανάλογα με τα συμφέροντα των μονοπωλίων, ανέδειξε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης στην ομιλία του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, στη συζήτηση σχετικά με τις αποφάσεις της ΕΕ για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ ανέφερε συγκεκριμένα τα παρακάτω:
"Mε τις αποφάσεις της Συνόδου η ΕΕ διατηρεί το μεγάλο όγκο προσφύγων και μεταναστών  στην κόλαση των ιμπεριαλιστικών πολέμων, τη φωτιά των οποίων άναψαν η ίδια κι οι σύμμαχοί της, το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ κι οι άλλοι ιμπεριαλιστές με τους ανταγωνισμούς τους για τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Όσο για τους πρόσφυγες που από τα νύχια των κυκλωμάτων φτάνουν στα κέντρα επιλογής ("hot spots"), τους κοιτούν "στα δόντια" και επιλέγονται μόνο οι απαραίτητοι για την  καπιταλιστική αγορά εργασίας. Για τους υπόλοιπους, τους περισσότερους, η ΕΕ και οι κυβερνήσεις της αποφάσισαν καταστολή και απέλαση. Όσο για τον Κανονισμό του Δουβλίνου κι τους άλλους μηχανισμούς καταστολής της ΕΕ, τις δυνάμεις ταχείας επέμβασης, αυτοί ζουν, βασιλεύουν, ενισχύονται και οδηγούν και σε άλλους νεκρούς, μετατρέποντας σε σταθμό συγκέντρωσης των προσφύγων την Ελλάδα.
Το ΚΚΕ καλεί το λαό, το εργατικό-λαϊκό κίνημα να δυναμώσει την αλληλεγγύη του στους πρόσφυγες και μετανάστες ενάντια στην πολιτική της ΕΕ και να διεκδικήσει, ανάμεσα σε άλλα, την απευθείας μεταφορά τους από τα σημεία εισόδου στις χώρες τελικού προορισμού τους, με δαπάνες της ΕΕ και του ΟΗΕ.". 

06-10-2015                                       Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...