Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

ΕΕ = ΝΑΤΟ = ΗΠΑ = ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ = DAESH

ΡΩΣΙΑ: Επιβάλλει οικονομικές κυρώσεις κατά της Τουρκίας. Ο ανταγωνισμός με την Ρωσία είναι παράτολμος. Η απερίσκεπτη πράξη Ερντογάν αποδεικνύεται δαπανηρή. Η υπόσχεση αποπληρωμής του Πούτιν προχωρεί. Το Σάββατο, απαντώντας στην επιθετικότητα του Ερντογάν, υπέγραψε «εκτελεστικό διάταγμα σχετικά με τα μέτρα για τη διασφάλιση της εθνικής ασφάλειας και την προστασία των Ρώσων πολιτών έναντι των ποινικών και άλλων παράνομων πράξεων και για την εφαρμογή των ειδικών οικονομικών μέτρων εναντίον της Τουρκίας από την Ρωσία.» 
ΕΛΛΑΔΑ: Στο ΝΑΤΟ & την ΕΕ με τα τακούνια. (ο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛεβέντης) 

Άμεσα «περιορίζει ξένες οικονομικές πράξεις που προβλέπουν οι εισαγωγές προς τη Ρωσική Ομοσπονδία ορισμένων προϊόντων καταγωγής από την Τουρκία, σύμφωνα με μητρώο που καθορίζεται από την κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας (αποκλειστικά από τα εμπορεύματα που εισέρχονται στη Ρωσική Ομοσπονδία για ατομική χρήση για τις επιτρεπόμενες ποσότητες από τους νόμους της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης).»

  1. Συγκεκριμένα, απαγορεύει ή περιορίζει τουρκικές οργανώσεις από τη διεξαγωγή ορισμένων τύπων δραστηριότητας στη Ρωσία. 
  2. Από την 1η Ιανουαρίου, οι Ρώσοι εργοδότες απαγορεύεται να προσλαμβάνουν Τούρκους υπηκόους. 
  3. Οι πτήσεις τσάρτερ προς την Τουρκία απαγορεύονται. 
  4. Τουριστικά γραφεία που οργανώνουν εκδρομές τις αναστέλλουν. 
  5. Ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε ότι μερικά από τα τρέχοντα και προγραμματισμένα κοινά σχέδια παγώνουν. 
  6. Παράνομη γίνεται η παρουσία και η κίνηση των τουρκικών πλοίων στην Αζοφική Θάλασσα και τη Μαύρη Θάλασσα και απαγορεύεται άμεσα. 
  7. Τα ταξίδια χωρίς βίζα για τους Τούρκους υπηκόους που επισκέπτονται τη Ρωσία αναστέλλονται.
  8. Ο Λαβρόφ, διεμήνυσε για Δράση - αποκαλώντας τη «όχι μια κενή απειλή, αλλά μια πραγματική προειδοποίηση.» 
  9. Το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας συμβούλευσε τους υπηκόους του να αποφύγουν κάθε μη ουσιώδες ταξίδι προς τη Ρωσία. 
  10. Ο τουρισμός αντιπροσωπεύει το 11% του ΑΕΠ της Τουρκίας - περίπου 170 δισ $. 
  11. Ο περιορισμός των Ρωσικών ταξιδιών θα μπορούσε να κοστίσει την οικονομία της Τουρκίας περίπου 30 δισεκατομμύρια $ ετησίως - ένα ακριβό τίμημα για την απερισκεψία του Ερντογάν καθώς και άλλα μέτρα δαπανηρά θα τον βγουν ακριβά. 
  12. Η απώλεια εσόδων από το πάγωμα κοινών έργων και η απαγόρευση νέων θα χτυπήσει την οικονομία της Τουρκίας σκληρά. Έτσι η απαγόρευση εταιρειών από τη συμμετοχή σε ρωσικές κατασκευές, θα τις οδηγήσει σε μαρασμό. 
  13. Άλλα κατασταλτικά μέτρα που εξετάζονται, είναι το πλήρες ή μερικό εμπάργκο τροφίμων, οι τελωνειακοί δασμοί και οι φραγμοί στις οικονομικές συναλλαγές, καθώς και στο συνολικό εμπόριο, τις υπηρεσίες και τις επενδύσεις. 
  14. Ο Υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης της Ρωσίας Αλεξέι Ουλιουκάιεφ δήλωσε πως το κύριο έργο του τουρκικού αγωγού Stream, για την παροχή φυσικού αερίου μέσω Τουρκίας προς την Ευρώπη και την σχεδιαζόμενη κατασκευή ενός πυρηνικού σταθμού θα ακυρωθούν. 


Ο Ερντογάν συνένοχος με την Ουάσιγκτον

Διέπραξε μια πράξη πολέμου ενάντια στη Ρωσία - στη συνέχεια πιάστηκε στα πράσα να λέει ψέματα για το συμβάν, ισχυριζόμενος ψευδώς ότι το βομβαρδιστικό Su-24 παραβίασε τον Τουρκικό εναέριο χώρο και δεν ανταποκρίθηκε σε «10 προειδοποιήσεις.» Η Μόσχα έχει διαφορετικές και σαφείς αποδείξεις. Ο επιζών πιλότος εξήγησε ότι το περιστατικό συνέβη στον εναέριο χώρο της Συρίας και δεν υπήρξαν προειδοποιήσεις. Ο πύραυλος αέρος - αέρος χτύπησε το πίσω μέρος του αεροπλάνου του «από το πουθενά», και δεν τον άφησε χρόνο για ελιγμούς αποφυγής.

Ο Ερντογάν έχει διαπράξει έγκλημα πολέμου σε λάθος χώρα.
Ο Ερντογάν ενοχοποιείται για την κατάσταση στο Ντιγιαρμπακίρ και την δολοφονία του προέδρου του δικηγορικού συλλόγου.
Η δράση του δεν πέτυχε τίποτα, αλλά μόνο την εχθρότητα ενός σημαντικού γείτονα. Η βιασύνη έχει ένα τίμημα. Έχει αρχίσει να πληρώνει ακριβά για την «απερισκεψία» του. Με σύμμαχο την Ουάσινγκτον, υποστηρίζει το IK και άλλες τρομοκρατικές ομάδες στην Τουρκία. Συνέντευξη δημοσιογράφων της τουρκικής Τσουμχουριέτ στο δίκτυο ΡΤ έχει σαφείς αναφορές. Ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας και ο αντιπρόσωπος του γραφείου της στην Άγκυρα αντιμετωπίζουν μακροχρόνια φυλάκιση με «ψευδείς» κατηγορίες για «προδοσία και κατασκοπεία» μετά τη δημοσίευση φωτογραφιών των Τούρκων πρακτόρων που μεταφέρουν βαρέα όπλα διασυνοριακά σε τρομοκρατικά στοιχεία στη Συρία. Σύμφωνα με δημοσιογράφο της Τσουμχουριέτ, οι Τούρκοι αξιωματούχοι γνώριζαν πως τα όπλα που έστειλαν στο «τέλος θα έφταναν στα χέρια του IK.» «Η σημαία του διακρινόταν πολύ καθαρά από την Τουρκική πλευρά των συνόρων... » Οι ριζοσπάστες μαχητές από το Τουρκμενιστάν δεν διαφέρουν από το IK και σ' αυτούς στάλθηκαν τα όπλα και τα πυρομαχικά. Η Τουρκία εμπλέκεται άμεσα στην παροχή βοήθειας σε τρομοκράτες που πολεμούν κατά του Συριακού λαού καταπολεμώντας την νόμιμη κυβέρνηση Άσαντ. Οι ισχυρισμοί ότι βοηθούν τον λεγόμενο Ελεύθερο Συριακό Στρατό είναι ένα μεγάλο ψέμα. Αυτός υπάρχει μόνο στο όνομα.

Ένας άλλος δημοσιογράφος της Cumhuriyet είπε:

«Το IK κάνει λαθρεμπόριο πετρελαίου προς την Τουρκία διασυνοριακά από τη Συρία. Είναι «κοινή γνώση» αλλά η Άγκυρα το αρνείται υποκριτικά.» Η Ρωσική εναέρια επιτήρηση εκθέτει το μεγάλο ψέμα της Άγκυρας. Το Σάββατο, όλμοι εκτοξεύτηκαν κατά των συριακών ένοπλων δυνάμεων από το τουρκικό έδαφος.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του στρατού της Συρίας Αλί Μειχάουμπ, «Το βράδυ, υπήρξε έντονος βομβαρδισμός κυβερνητικών δυνάμεων της Συρίας από θέσεις της περιοχής του όρους Ζεμπέλ Άκρα, το οποίο βρίσκεται στην τουρκική πλευρά» στα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών. «Εκμεταλλευόμενοι το γεγονός των συνόρων που de facto ελέγχονται από τους τρομοκράτες, η Άγκυρα, χωρίς εμπόδια, τους προμηθεύει με όπλα και άλλους πόρους για την εγκληματική δράση τους.» Σε αντάλλαγμα, παίρνει «το πετρέλαιο σε τιμές ευκαιρίας, πολιτιστικούς θησαυρούς που λεηλατήθηκαν από ληστές (στη Συρία και το Ιράκ, καθώς και) άλλα λαθραία».
Οι τραυματίες από το ΙΚ και άλλοι τρομοκράτες μαχητές έχουν λάβει διασυνοριακά θεραπεία σε τουρκικά νοσοκομεία. Η Ρωσία απαιτεί να παρθούν μέτρα για το κλείσιμο των συνόρων μεταξύ των δύο χωρών, ένα σημαντικό βήμα για να σταματήσει να φτάνει βοήθεια σε τρομοκράτες στη Συρία. Σε δήλωση του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων της Συρίας, αναφέρεται: «Έχουμε ορισμένες πληροφορίες ότι η τουρκική κυβέρνηση αύξησε πρόσφατα την υποστήριξή της προς τους τρομοκράτες και το επίπεδο της προμήθειας σε όπλα, πυρομαχικά. Πυρομαχικά για να συνεχίσουν τις εγκληματικές τους πράξεις με αντάλλαγμα το πετρέλαιο και κλεμμένες αρχαιότητες από τη Συρία και το Ιράκ σε χαμηλές τιμές, εκμεταλλευόμενοι την παρουσία των τρομοκρατών τους οποίους έδωσε τη δυνατότητα να ελέγχουν παραμεθόριες περιοχές.»

Η διασυνοριακή κυκλοφορία και με τους δύο τρόπους συνεχίζεται απρόσκοπτα

Οι ισχυρισμοί της Άγκυρας σχετικά με την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας είναι εξ ολοκλήρου δικό της κατασκεύασμα. Ο Ερντογάν είναι ένα σημαντικό μέρος του προβλήματος στη Συρία, δεν είναι η λύση. Η εγκληματικότητά του εκτίθεται στον κόσμο που τον βλέπει - συνένοχο και μαριονέτα με τις ΗΠΑ, με αφέντη του το ΝΑΤΟ, και οι δύο χώρες συνεργάστηκαν στα υψηλά εγκλήματα κατά της ειρήνης, μαζί με τα άλλα μέλη του ΝΑΤΟ, το Ισραήλ και τα αραβικά κράτη παρίες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...