Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Πεδίο βολής το περιβάλλον (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)

Ανεξέλεγκτη χωματερή στον Κολινδρό Πιερίας
Στα πέτρινα χρόνια ήρθε ο στρατός για να φτιάξει το στρατόπεδο - κολαστήριο των μουλαράδων στον Κολινδρό. 
Ήταν 2ο ΤΟΜ (Τάγμα Ορεινών Μεταγωγών) Κολινδρού. 
Μετά την μεταπολίτευση εγκαταλείφθηκε. Το 1999 νόμος, που ψηφίστηκε
καθόριζε τις αστικές χρήσεις γης. Γεγονός είναι ότι στο νόμο αναφέρεται «ποσοστό τουλάχιστον 50% των χώρων αυτών θα προβλέπεται για κάλυψη αναγκών σε χώρους κοινόχρηστου πράσινου και κοινωφελών εξυπηρετήσεων».
Ο διευθυντής της συγκεκριμένης υπηρεσίας, (Υπηρεσίας Αξιοποίησης και Μετεγκατάστασης Στρατοπέδων (ΥΑΜΣ)) Λ. Καζάκος, λέει χαρακτηριστικά ότι «... Ο δήμος δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο, από το να αποδεχτεί το χώρο, τον οποίο, ναι μεν χρησιμοποιεί για πράσινο, αλλά έχει κάποιες άλλες κοινωφελείς χρήσεις...».

Η μόλυνση του περιβάλλοντος εξακολουθεί και συνεχίζεται παρά την ψήφιση του κανονισμού περιβάλλοντος που ψήφισε το δημ. συμβ. κατά πλειοψηφία. Η Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισε. Οι φωτογραφίες και το βίντεο είναι οι αποδείξεις της αυτανάφλεξης των σκουπιδιών στην γνωστή περιοχή του παλιού πεδίου βολής μιας έκτασης που περιήλθε στο πρώην δήμο Κολινδρού μετά από παραχώρηση του στρατοπέδου από το Υπουργείο άμυνας, υπό την προϋπόθεση ότι ο δήμος θα τον χρησιμοποιήσει σαν χώρο αναψυχής ή και χώρο αθλητικών εγκαταστάσεων.
Το έργο το έχουμε ξαναδεί με την προηγούμενη δημοτική αρχή. Η επιθεώρηση περιβάλλοντος και οι επόπτες που ενημερώθηκαν πήγαν στο δικαστήριο και αθωώσαν τον πρώην Δήμαρχο Πολύζο για την καταστροφή του ξερού γηπέδου ποδοσφαίρου που είχε φτιαχτεί με χρήματα του δημοσίου για να μπαζωθεί το ρέμα Βούθνηκας.
Η καινούρια δημοτική αρχή με δήμαρχο τον Β. Λαγδάρη συνεχίζει στα ίδια πατήματα. Αυθαιρετεί με ναϊσκους, αδιαφορεί για τον αποκλεισμό του Μακρυγιάλου και του κόμβου του Αιγινίου που τείνει να γίνει σαν της Άρτας το γεφύρι. 
==








==*
====
====

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...