Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Ισλαμικό Κράτος, Αλ Κάιντα, Τζάπετ Αλ Νούσρα, Μπόκο Χαράμ, και άλλες τρομοκρατικές ομάδες είναι όλες δημιουργίες των ΗΠΑ ή παραφυάδες.

Πάνω από 1.000 βάσεις παγκόσμια, περίπου στα δύο τρίτα των χωρών του κόσμου, δεν είναι αρκετές για τους διοικητές του Πενταγώνου. 
Είναι η αξιοποίηση της προκατασκευασμένης απειλής της τρομοκρατίας, για να επεμβαίνουν περισσότερο.
Χαρακτηριστικός είναι ο τίτλος στις 10 Δεκεμβρίου του άρθρου στην NYT Times, «Tο Πεντάγωνο καθώς παλεύει το ISIS, επιδιώκει την δημιουργία σειράς βάσεων στο εξωτερικό.»

Η Times αγνοεί τον φουσκωμένο προϋπολογισμό και τον υπάρχοντα παγκόσμιο ιμπεριαλισμό των βάσεων, που χρησιμοποιούνται ως εξέδρες εκτόξευσης πολέμων, απειλούν την παγκόσμια ειρήνη. Επιπροσθέτως όλο και περισσότερες συγκρούσεις, κλιμακώνουν τη φρίκη και φέρνουν κοντά την πιθανότητα παγκόσμιου πολέμου με πυρηνικά όπλα, την μεγαλύτερη απειλή για την ανθρωπότητα.

Η Times υποστηρίζει την επονείδιστη ιμπεριαλιστική ατζέντα της Ουάσιγκτον, των ατελείωτων πολέμων και της επιθετικότητας εναντίον των εχθρών που οι ΗΠΑ εφευρίσκουν ή δημιουργούν. Οι τελευταίοι ήταν η ναζιστική Γερμανία και η αυτοκρατορική Ιαπωνία, δεδομένου ότι κανένας δεν την απείλησε πραγματικά από τότε.



Οι διοικητές στο Πεντάγωνο λεν ψέματα, προτείνοντας νέες βάσεις στην Αφρική, την Νοτιοδυτική και την Κεντρική Ασία, καθώς και στη Μέση Ανατολή για την καταπολέμηση του ISIS - τον σύμμαχο της Αμερικής, όχι εχθρό. Η Times δεν το αποσαφηνίζει.

Αντ 'αυτού, αναζητούνται βάσεις που θα «πρέπει να χρησιμοποιούνται για τη συλλογή πληροφοριών και τη διεξαγωγή επιθέσεων ενάντια σε απομακρυσμένες παραφυάδες τρομοκρατικών ομάδων.»

Αδίστακτοι! Χρησιμοποιούν τις ομάδες αυτές σαν βάσεις εκτόξευσης ατέλειωτων πολέμων, χρησιμοποιώντας το ISIS και άλλες τρομοκρατικές ομάδες για ιμπεριαλιστική επέμβαση από το έδαφος. Βάζουν στόχο ανεξάρτητες κυβερνήσεις για να τις εκδιώξουν, διατηρώντας μια κατάσταση φόβου, επιστρατεύοντας την υποστήριξη του κοινού χρησιμοποιώντας χαλκευμένα ΜΜΕ.

Στις 10 Δεκεμβρίου, το διεθνές κανάλι RT επικαλείται την μαρτυρία του Αντιστράτηγου Σαμπάχ αλ-Φατλαουί ενός Ιρακινού στρατιωτικού διοικητή, σήμερα Αρχηγού στη Σαμάρα της Διοίκησης των Ειδικών Δυνάμεων. Ο Fatlawi, είπε ότι η Ουάσινγκτον προωθεί την εγκατάσταση 100.000 στρατευμάτων στο δυτικό Ιράκ - που αποτελείται από 90.000 από την Σαουδική Αραβία, την Τουρκιά, την Αίγυπτο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κατάρ και την Ιορδανία, μαζί με 10.000 από τις ΗΠΑ.

Ο Τζον Μακέιν γερουσιαστής των ΗΠΑ αποκάλεσε την απόφαση «μη διαπραγματεύσιμη», παρά την αντίθεση του Πρωθυπουργού του Ιράκ Χάιντερ Αλ Αμπαντί. Ο ίδιος ο Αμπαντί δεν έχει λόγο επί του θέματος;

Η προώθηση ξένων στρατευμάτων να καταπολεμήσουν το ISIS είναι ένα μεγάλο ψέμα. Θα εδραιωθεί ο περιφερειακός έλεγχος της Ουάσιγκτον, καθώς και η αντι-τρομοκρατική εκστρατεία θα βάλει στον πάγκο την Ρωσία. Ίσως ένα παρόμοιο σύστημα έχουν στο μυαλό τους και για τη Συρία.

Είναι στο χέρι του Πούτιν να ανταποκριθεί κατάλληλα, μην αφήνοντας να σταθεί στο δρόμο του ο πραγματικός πόλεμος του, κατά της τρομοκρατίας, ο οποίος θα επεκταθεί διασυνοριακά με την άδεια του Ιράκ, και στο Ιράκ, παλιό σύμμαχο της ΣΕ.

Η λεγόμενη ανησυχία της Ουάσιγκτον σχετικά με την απειλή που θέτει το ΙΚ σχετίζεται με το πόσο αποτελεσματική μπορεί να είναι η Ρωσία στην καταπολέμησή του. Στις θέσεις διοίκησης, στις εγκαταστάσεις και τα όπλα κρύπτες - πολιτική αντίθετη στην πολιτική των ΗΠΑ, καθώς η Μόσχα αντιτάσσεται στην μάστιγα του ΙΚ για τους δικούς της λόγους και συμφέροντα.

Ο 37ος Αρχηγός Γενικού Επιτελείου του Στρατού  Martin Dempsey ξεκίνησε το σχέδιο για να επεκτείνει τον ιμπεριαλισμό των Αμερικανικών βάσεων. Ο Κάρτερ λίγο μετά την αποχώρησή του, είχε δηλώσει:

«Επειδή δεν μπορούμε να προβλέψουμε το μέλλον, αυτοί οι περιφερειακοί κόμβοι - από την στρατιωτική βάση Moron, στην Ισπανία, μέχρι το Τζαλαλαμπάντ, στο Αφγανιστάν - θα παράσχουν βοήθεια με την παρουσία μας για να απαντήσουμε σε μια σειρά κρίσεων, τρομοκρατίας και άλλων. Αυτά θα επιτρέψουν μονομερή αντιμετώπιση των κρίσεων, εποπτεία των τρομοκρατικών πράξεων, απεργιών, επιθέσεων ή πρόσβαση σε στόχους υψηλής αξίας».

Οι νεοσύστατες βάσεις θα διαφέρουν ως προς το μέγεθος, το προσωπικό, και την ακριβή θέση, ανάλογα με το πως προχωρά η ανακάλυψη ή κατασκευή περιφερειακών απειλών. Δεν υπάρχουν, μόνη η Ουάσιγκτον τις δημιουργεί, ή τις χρησιμοποιεί ως πρόφαση για ατελείωτους επιθετικούς πολέμους.

Το Ισλαμικό Κράτος, η Αλ Κάιντα, η Τζάπετ Αλ Νούσρα, η Μπόκο Χαράμ, και άλλες τρομοκρατικές ομάδες είναι όλες δημιουργίες των ΗΠΑ ή παραφυάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...