Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Εκεχειρία στη Συρία - Ένα ακόμα ψέμα των ιμπεριαλιστών

Ενώ ο Τζον Κέρι μιλά για κατάπαυση του πυρός και ειρήνη με τον Σεργκέι Λαβρόφ, η Ουάσιγκτον συνεχίζει να υποστηρίζει το ΙΚ και άλλες τρομοκρατικές ομάδες στη Συρία, σε όλη τη Μέση Ανατολή και αλλού. 

Η παρωδία του Ομπάμα - ειρηνοποιού συνεχίζεται. Αν ήθελε ειρήνη, γιατί ξεκίνησε τον πόλεμο το Μάρτιο του 2011; Γιατί άραγε συνεχίζει τον πόλεμο στο Ιράκ, υποστηρίζοντας το ΙΚ και άλλους τρομοκράτες; Γιατί υπάρχει αυτή τη στιγμή ατελείωτος πόλεμος στο Αφγανιστάν;



Γιατί λεηλάτησε και κατέστρεψε τη Λιβύη; Γιατί αντικατέστησε μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση με νεοναζί και φασίστες στην Ουκρανία; Γιατί τους υποστηρίζει ενάντια στους μαχητές της ελευθερίας στο Donbass, που αντιστέκονται ηρωικά;

Γιατί προμηθεύει το Ισραήλ με δισεκατομμύρια δολάρια σε ετήσια στρατιωτική βοήθεια, συμπεριλαμβανομένων των τελευταίας τεχνολογίας όπλων και πληροφορικών συστημάτων - που χρησιμοποιούνται για να τρομοκρατήσουν ανυπεράσπιστους Παλαιστίνιους; Γιατί το ΙΚ και οι ομάδες - δορυφόροι του χρησιμοποιούνται σαν πεζικό των ΗΠΑ;

Όπλα και άλλη υλική υποστήριξη ρέουν ελεύθερα από την Τουρκία στο ΙΚ και σε άλλες τρομοκρατικές ομάδες στη Συρία. Η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ τους χρηματοδοτούν σε μεγάλο βαθμό και η Ουάσιγκτον ενορχηστρώνει όλα.

Η εκδίωξη του Άσαντ και η μετατροπή της Συρίας σε άλλο ένα υποτελές κράτος των ΗΠΑ παραμένει η επίσημη διοικητική πολιτική - αμετάβλητη ανεξάρτητα από ποιος θα διαδεχθεί τον Ομπάμα τον επόμενο χρόνο.

Αδιέξοδες ειρηνευτικές συνομιλίες αρχίζουν την Τετάρτη - αδύνατο να τερματίσουν τις εχθροπραξίες, καθώς ο Άσαντ δεν έχει κανέναν νόμιμο συνομιλητή.

Οι υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ και τη Σαουδική Αραβία τρομοκρατικές ομάδες που εμπλέκονται θέλουν να τον ανέτρεψουν. Δικαίως επιμένει πως μόνο θα αποφασίσουν ποιος θα τους καθοδηγήσει, χωρίς ξένες παρεμβάσεις.

Ο Στρατηγός Σεργκέι Κουραλένκο είναι επικεφαλής του βασιζόμενου στο Hmeymim Ρωσικού Κέντρου για τη Συμφιλίωση στη Συρία. Την Κυριακή, είπε πως τρομοκράτες της Jabhat al-Nusra «επανειλημμένα έριξαν με βλήματα όλμων σε τουρκικό έδαφος από την περιοχή κοντά στο συριακό οικισμό Metishli.»

Οι ενέργειές τους στοχεύουν στην «πρόκληση των τουρκικών στρατιωτικών μονάδων να επιστρέψουν τα πυρά και να φέρουν τα στρατεύματά τους στη Συρία, η οποία αναπόφευκτα θα οδηγηθεί στη διακοπή της ειρηνευτικής διαδικασίας.»

Οι μαχητές του ΙΚ έχουν στρατοπεδεύσει σε τουρκικό έδαφος κοντά στα σύνορα της Συρίας, ανέφερε ο Κουραλένκο. Ετοιμάζονται να επιτεθούν σε συριακό έδαφος, συγκεκριμένα σε μια περιοχή που κατοικείται ως επί το πλείστον από Κούρδους.

Το σχέδιο είναι η υποκίνηση εχθροπραξιών, ώστε να ριχτεί το φταίξιμο στις συριακές δυνάμεις για παραβίαση της εκεχειρίας.

Το ΙΚ, η Jabhat al-Nusra και άλλες τρομοκρατικές ομάδες στη βόρεια Συρία συντονίζουν τις δραστηριότητές τους με το στρατό της Τουρκίας. Διατηρούν συνεχή στενή επαφή.

Η Ουάσιγκτον γνωρίζει πολύ καλά τι συμβαίνει. Η Συρία είναι ο πόλεμος του Ομπάμα, η Τουρκία δεν κάνει τίποτα όσον αφορά τον πόλεμο χωρίς την έγκριση ή την συνενοχή των ΗΠΑ.

Η κατάπαυση του πυρός είναι περισσότερο μύθος παρά πραγματικότητα, οι λεγόμενες ειρηνευτικές συνομιλίες είναι μια φάρσα, αν αρχίσουν όπως έχει προγραμματιστεί και η επίλυση των συγκρούσεων δε βρίσκεται πουθενά στον ορίζοντα.

Ο ατέλειωτος πόλεμος μαίνεται και πλησιάζει την πέμπτη επέτειο του την επόμενη εβδομάδα - ίσως και τη 10η του σε άλλα πέντε χρόνια.

Ο μόνιμος πόλεμος είναι επίσημη πολιτική των ΗΠΑ, με την υποστήριξη όλων των υποψηφίων για τις προεδρικές - η παγκόσμια ειρήνη και η σταθερότητα θεωρούνται απειλές για την «εθνική ασφάλεια» των ΗΠΑ, ή καλύτερα για τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...