Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανταμοίβει τα εγκλήματα του Ερντογάν

Μετά την δωροδοκία της Τουρκίας με δισεκατομμύρια ευρώ για να κρατήσει τους απελπισμένους πρόσφυγες μακρυά από την Ευρώπη, τα μέλη της ΕΕ είναι έτοιμα να εγκρίνουν ταξίδια χωρίς βίζα για τους πολίτες της, για παραμονή μέχρι 90 ημέρες, παρά του ότι η Άγκυρα αδυνατεί να εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις που απαιτούνται, κυρίως τις πιο σημαντικές. 
Επιθετικότητα στο Αιγαίο, εισβολή και κατοχή στην Κύπρο, φίμωση του Τύπου, δολοφονίες του κουρδικού λαού, εισβολή στο Ιράκ και τη Συρία.
Εάν εγκριθεί, όπως αναμενόταν, την Τετάρτη, εκατομμύρια Τούρκοι θα έχουν βίζα και πρόσβαση στις 26 χώρες της ΕΕ εκτός της Βρετανίας και της Ιρλανδίας. Οι τελευταίες έχουν τις δικές τους απαιτήσεις θεώρησης.
Την Τετάρτη, η Ευρωπαία Επίτροπος Ανταγωνισμού Margrethe Vestager έγραψε «...η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει σήμερα ... να άρει τις προϋποθέσεις για βίζα για τους πολίτες της Τουρκίας με την προϋπόθεση ότι η Άγκυρα θα πληροί τα κριτήρια της ΕΕ».
Ο Αντιπρόεδρος της Eυρωπαϊκής Επιτροπής Frans Timmermans, δήλωσε ότι: «το έργο παραμένει ημιτελές, αλλά αν η Τουρκία στηρίξει την πρόοδο που έχει σημειωθεί και συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό, μπορεί να καλύψει τα υπόλοιπα σημεία αναφοράς.»

Μόνο σε Τούρκους με βιομετρικά διαβατήρια θα επιτρέπεται η είσοδος χωρίς θεώρηση. Ταυτόχρονα, είναι ασαφές εάν όλοι οι Τούρκοι πολίτες περιλαμβάνονται στη συμφωνία.
Αυτό που ισχύει για ορισμένους μπορεί να μην ισχύει για άλλους. Όλα τα έθνη της ΕΕ συμφώνησαν με τη διάταξη μέχρι το τέλος του Ιουνίου. Τώρα μένει να την εγκρίνουν τα κοινοβούλιά τους και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Ορισμένα κράτη είναι φιλύποπτα. Η Γαλλία και η Γερμανία ζήτησαν την αναστολή ταξιδιών χωρίς βίζα, αν οι Τούρκοι υπήκοοι παραμένουν παράνομα στην Ευρώπη περισσότερο από τον επιτρεπόμενο χρόνο παραμονής τους. Θέλουν την αναστολή ταξιδιών χωρίς βίζα για έξι μήνες, εφόσον συμφωνηθεί ότι κάποια κριτήρια δεν πληρούνται από την Τουρκία.
Η Τουρκία είναι ένα φασιστικό αστυνομικό κράτος. Ανταμείβεται παρά τα φρικτά εγκλήματά πολέμου, τη φίμωση του Τύπου, την ποινικοποίηση της διαφωνίας, τα στημένα δικαστήρια, και άλλες κατάφωρες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...