Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Brexit αιφνιδιασμός; ή μια ώριμη ψήφος! Οι φοβισμένοι Εγγλέζοι ψηφίζουν κατά της ΕΕ!

Φοβισμένοι Εγγλέζοι ψηφίζουν κατά της ΕΕ μεν, αποφασίζουν αυτοί όμως;
Οι δημοσκοπήσεις πρόβλεπαν μια οριακή ψηφοφορία με επικράτηση του Brexit! Στο Λονδίνο οι bookmakers βάλανε στοιχήματα εναντίον του Brexit. Το κρατικού ελέγχου BBC και άλλα μεγάλα «μέσα ενημέρωσης» του Ηνωμένου Βασιλείου μονόπλευρα προωθούσαν την παραμονή στην ΕΕ, γεγονός που δείχνει την πραγματική διαφορά.


Η τελική ψηφοφορία, που ανακοινώθηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής, ήταν να φύγουν από την ΕΕ 51,9%, να μείνουν 48,1%. Η προσέλευση ήταν 71,8%, 30 εκατομμύρια Βρετανοί ψηφίζουν, στο υψηλότερο εκλογικό ποσοστό συμμετοχής από το 1992.


Κόμμα Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) ο αρχηγός Nigel Farage χαιρέτισε αυτό το αποτέλεσμα που το αποκάλεσε «Ημέρα της Ανεξαρτησίας Βρετανίας».
Ο Farage ζήτησε την άμεση αντικατάσταση του Κάμερον, λέγοντας ότι «δεν μπορούμε να έχουμε ένα Brexit και αυτόν τον πρωθυπουργό.» Ηγέτης των Εργατικών Jeremy Corbyn είπε θα πρέπει να γίνει επίκληση του άρθρου 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας αμέσως, τον νομικά δεσμευτικό μηχανισμό για να οδηγήσει στην μακρά διαδικασία του Brexit.


Το κρύο φως της ημέρας, τίποτα μέχρι στιγμής δεν άλλαξε, παρά την εξαιρετικά αρνητική αντίδραση στην αγορά, συμπεριλαμβανομένης της στερλίνας, που βυθίζεται σε ένα χαμηλό 30-ετών.


Η Τράπεζα της Αγγλίας είπε ότι δουλεύει με άλλες κεντρικές τράπεζες για τη διατήρηση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, καθώς οι αγορές υποχώρησαν μετά την ψηφοφορία του Brexit.


Ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι είπε νωρίτερα ότι ήταν «έτοιμος για όλα τα ενδεχόμενα.» Πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι θα παραιτηθεί τον Οκτώβριο.


«Θα κάνω ό, τι μπορώ ... για να σταθεροποιήσω το πλοίο κατά τις επόμενες εβδομάδες και μήνες, αλλά δεν νομίζω ότι θα ήταν σωστό για μένα να είμαι ο καπετάνιος που θα καθοδηγώ τη χώρα μας στον επόμενο προορισμό της», ανακοίνωσε.


«Κατά την άποψή μου θα πρέπει να έχουμε ως στόχο έναν νέο πρωθυπουργό στη θέση του, από την έναρξη του συνεδρίου του Συντηρητικού Κόμματος τον Οκτώβριο.»


«Μια διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να αρχίσει κάτω από ένα νέο πρωθυπουργό, και νομίζω ότι είναι σωστό ότι ο νέος πρωθυπουργός θα πάρει την απόφαση για το πότε να ενεργοποιήσει το άρθρο 50 και να αρχίσει η επίσημη και νόμιμη διαδικασία της αποχώρησης από την ΕΕ.»


Η ψηφοφορία της Πέμπτης ήταν μη δεσμευτική. Το Κοινοβούλιο έχει από μόνο του το τελευταίο λόγο για το Brexit ή την παραμονή στην ΕΕ - το τελευταίο είναι εξαιρετικά πιθανό, όταν τα πράγματα ησυχάσουν τις επόμενες εβδομάδες και τους επόμενους μήνες.


Το άρθρο 50 αρχίζει τη νομική διαδικασία για το Brexit, είναι μια χρονοβόρα διαδικασία που διαρκεί έως και δύο χρόνια κατ' ανώτατο όριο, εκτός εάν παραταθεί με ομόφωνη συμφωνία.


Ο πλούτος, που ελέγχεται από τα μεγάλα συμφέροντα, θα αποφασιστεί απ αυτά τι θα συμβεί στο μέλλον, παρ ότι μια λαϊκή πλειοψηφία ζητά το Brexit. Οι απλοί άνθρωποι δεν έχουν κανένα λόγο στις κρατικές υποθέσεις. Όλα τα άλλα ενδεχόμενα είναι ζημιογόνα για την αστική τάξη της ΜΒ που ελέγχει τον κρατικό μηχανισμό.


Τα συμφέροντα των αστών ευνοούν έντονα τη παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ. Η ρήξη με την ΕΕ είναι απίθανο χαρτί χωρίς το οργανωμένο λαϊκό κίνημα.


Η υπόθεση της Γιουγκοσλαβίας έρχεται να πάρει την εκδίκησή της.


Με την Σκοτία και την Β. Ιρλανδία να ετοιμάζουν δημοψήφισμα μπορούμε πλέον να μιλάμε για Διαλυμένο Βασίλειο.


Η ΕΕ δεν έχει να προσφέρει τίποτα στους λαούς της, η ΕΕ είναι ένας οργανισμός του μεγάλου κεφαλαίου.


Είναι οφθαλμοφανές ότι τα εκατομμύρια των ψηφοφόρων του ψήφισαν με ένα περιβάλλον παρεμβάσεων, δεν είναι ακροδεξιοί, που οι φωστήρες της καθεστωτικής ΕΡΤ υποστηρίζουν μιξοκλαίγονταν για το αποτέλεσμα.

Δεν χρειάζεται να κλαίνε οι ευρωλιγούρηδες μπορούν να βάλουν στην ΕΕ την Ουκρανία, την Τουρκία, το Αζερμπαϊτζάν, την Γεωργία, ακόμα και την Νέα Ζηλανδία. Εξάλλου οι οικονομικές συμφωνίες με τις ΗΠΑ δείχνουν ότι θα υπάρξουν ανακατατάξεις στο μεγάλο κεφάλαιο. Το υποβόσκον κραχ εγκυμονεί κινδύνους για την παγκόσμια ειρήνη. 
Οι λαοί θα πρέπει να επαγρυπνούν.

Brexit χωρίς NATOexit δεν γίνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...