Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Matter of fact Brexit: Μάχη φιλελευθερισμού κατά νεοφιλελευθερισμού στην ΕΕ

Οι κομμουνιστές θεωρούν ανάξιο τους να κρύβουν τις απόψεις και τις προθέσεις τους.
Δηλώνουν ανοιχτά ότι οι σκοποί τους μπορούν να πραγματοποιηθούν μονάχα με τη βίαιη ανατροπή όλου του σημερινού κοινωνικού καθεστώτος. Ας τρέμουν οι κυρίαρχες τάξεις μπροστά σε μια κομμουνιστική επανάσταση.
Οι προλετάριοι δεν έχουν να χάσουν σ' αυτήν τίποτε άλλο, εκτός από τις αλυσίδες τους.
Έχουν να κερδίσουν έναν κόσμο ολόκληρο.
(Κομμουνιστικό Μανιφέστο)
Με λίγα λόγια:
(1) ταξική θέση είναι όχι μόνο να αντιταχθεί η εργατική τάξη στο Ευρωπαϊκό νεοφιλελεύθερο κράτος, αλλά πρέπει να το σπάσει.


(2) Η θέση για το εθνικό ζήτημα είναι να ξεσκεπάσουν τον βρετανικό εθνικισμό και την υποστήριξη της αυτοδιάθεσης και της δημοκρατίας για όλους τους λαούς των νησιών αυτών.


(3) Με δεδομένο ότι η καπιταλιστική τάξη στα Βρετανικά Νησιά, και ιδίως στον οικονομικό τομέα, οι καπιταλιστές, είναι διχασμένοι σχετικά με το θέμα Brexit, δεν πρέπει οι εργαζόμενοι να στοιχηθούν εκατέρωθεν στις διαιρέσεις αυτές και να ενωθούν μαζί τους, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.


Και οι δύο παρατάξεις είναι εχθροί της εργατικής τάξης και είναι αντίθετες προς τα συμφέροντα των εργαζομένων σε αυτά τα νησιά.

(4) Οι ταξικές δυνάμεις θα πρέπει να καλέσουν τις μάζες για την καταστροφή του βρετανικού κράτους, όπως και να κάνουν έκκληση για να σπάσουν το ευρωπαϊκό υπερκράτος, αφού και οι δύο αντιπροσωπεύουν τους ίδιους ταξικούς εχθρούς. Να αγωνιστούν για μια σοσιαλιστική χώρα.

Ο καπιταλισμός ψοφάει δεν έχει μέλλον δεν έχει λύσεις για τους λαούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...