Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

72% των παιδιών αγροτών, πηγαίνουν για ύπνο πεινασμένα στη νεοφιλελεύθερη Ρουμανία της ΕΕ & του ΝΑΤΟ!


Η δόλια επιβολή του καπιταλισμού στη Ρουμανία επιδεινώνει καθημερινά το βιοτικό επίπεδο των παιδιών τη στιγμή που οι προπαγανδιστές της τυραννίας του κεφαλαίου επαναλαμβάνουν, από συμφέρον, το δόγμα της ποινικοποίησης του κομμουνισμού.
Ένα γεγονός επιβεβαιώνεται από όλες τις δημοσκοπήσεις, ότι οι Ρουμάνοι ζούσαν καλύτερα πριν από το 1989, όχι μόνο εξ αιτίας της ανώτερης ιδεολογίας, αλλά και των εμφανώς καλύτερων συνθηκών διαβίωσης και περισσότερων παροχών.
Τα δεδομένα είναι αφοπλιστικά: Σύμφωνα με την Επιθεώρηση εργασίας, που δημοσιεύτηκε από τη Ziarul Financiar, κατά μέσο όρο στη Ρουμανία τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι σήμερα έχουν σύμβαση εργασίας, το 83% θα πρέπει να επιβιώσει με λιγότερο από €400 ανά μήνα.
Η πείνα και η φτώχεια έχουν εισβάλει στη Ρουμανία
Την αυξανόμενη ακραία ανισότητα των μισθών κατά τις τρεις τελευταίες δεκαετίες του καπιταλισμού στη Ρουμανία δείχνουν με τραγανή σαφήνεια τα ακόλουθα ποσοστά:
  1. - Το 29% των εργαζομένων με σύμβαση εργασίας επιβιώνει με λιγότερο από 975 λέι ακαθάριστο ανά μήνα (περίπου 215 €, 180 καθαρά).
  2. - Το 54% λαμβάνει κάθε τέλος του μήνα μισθό μεταξύ 975 και 2400 ακαθάριστα λέι (215 - 500€).
  3. - Μεταξύ 180 και 400€ καθαρά, δηλαδή, το 83% των Ρουμάνων εργαζομένων κερδίζουν λιγότερα από 400€ το μήνα.
  4. Ο φόρος εισοδήματος στη Ρουμανία, είναι άλλο ένα σημάδι της ανισότητας που προωθούν οι καπιταλιστικοί θεσμοί, είναι ανεξάρτητος από το μισθό, και είναι 16%.
  5. - Στο άλλο άκρο, μόνο 200.000 προνομιούχοι (4%) κερδίζουν περισσότερα από 5.000 ακαθάριστα λέι ανά μήνα (περίπου 1100€), δηλαδή κάπου 900€ καθαρά ανά μήνα, οι περισσότεροι στην πρωτεύουσα, το Βουκουρέστι, ενώ το υπόλοιπο 15% λαμβάνει μεταξύ 2400-5000 οι ακαθάριστα μηνιαία λέι (μεταξύ 500-1100€, δηλαδή 400-900€ καθαρά).

Η Ρουμανία έχει μετατραπεί σε μια μπανανία των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων που την περιβάλλουν (Ηνωμένες Πολιτείες, Γερμανία, αλλά και η Ρωσία, η οποία έχει επίσης μεγάλες πολυεθνικές που λεηλατούν τους πόρους της και η νεοφερμένη Κίνα). Μετά την καταστροφή του συνόλου του εθνικού παραγωγικού κλάδου που συντελέστηκε μετά το πραξικόπημα του Δεκεμβρίου του ‘89, προκλήθηκε η φτώχεια που αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς, ιδιαίτερα στις πιο μειονεκτούσες ομάδες, όπως τα παιδιά, που είναι τα πιο γνωστά θύματα και κυρίως σε εγκαταλελειμμένες και ξεχασμένες αγροτικές περιοχές.
Έτσι, στη ρουμανική επαρχία τα περισσότερα παιδιά ζουν σε οικογένειες χωρίς εισόδημα χωρίς κοινωνική πρόνοια, και το 72% των βρεφών στις αγροτικές περιοχές δεν λαμβάνουν το ελάχιστο αποδεκτό φαγητό από τις εξαθλιωμένες οικογένειές τους, πράγμα που πολλαπλασιάζει τις περιπτώσεις σοβαρών ασθενειών και υποσιτισμού.

Η φτώχεια πολλαπλασιάζει επίσης τον αναλφαβητισμό, επειδή ένα πεινασμένο παιδί δεν μπορεί να μάθει σε συνθήκες πείνας, καθώς και η ανάγκη κάνει τους γονείς τους να εργάζονται σε ξένα σπίτια ή αλλού (επαιτεία) ή να εργάζονται για την επιβίωση στη γεωργία. Τα στοιχεία δείχνουν ότι το 37% των ατόμων ηλικίας 15 ετών είναι λειτουργικά αναλφάβητοι: δεν καταλαβαίνουν τι διαβάζουν και δεν γράφουν σωστά. Πιο συγκεκριμένα, στις αγροτικές περιοχές, το 20% των παιδιών εγκαταλείπουν το σχολείο πριν από την ηλικία των 14 ετών, με συνολικό ποσοστό της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου πάνω από 20%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.
Στις αγροτικές περιοχές, παρά την εγκατάλειψη της χώρας από σχεδόν τρία εκατομμύρια Ρουμάνους για οικονομικούς λόγους μετά την επιβολή του καπιταλισμού στη δεκαετία του '90, το ποσοστό ανεργίας μεταξύ των νέων ηλικίας 18 έως 24 ετών είναι 22%, ενώ το ποσοστό (μεταξύ 18 και 60) είναι κοντά στο 50%.

Υπό αυτές τις συνθήκες, στη Ρουμανία το 40,5% του ρουμανικού πληθυσμού ζει σε όρια της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού (51% όσον αφορά τα παιδιά).

Το 35% των παιδιών υποφέρουν ακραίες στερήσεις.
Ωστόσο, η δύναμη της προπαγάνδας και χειραγώγησης των μέσων ενημέρωσης και η μεθοδική πολιτική κάνουν τους ανθρώπους να αποφεύγουν τους αγώνες και τους οδηγεί να σκέφτονται ατομικά, προκαλεί, ενώ η γκεμπελικού τύπου καπιταλιστική προπαγάνδα μας ενημερώνει πως «στη σοσιαλιστική Ρουμανία πεινούσαν». Τα στοιχεία της παγκόσμιας τράπεζας όμως μας δείχνουν πως οι φτωχοί στη Ρουμανία την περίοδο 1987-1988 ήταν το 6% του πληθυσμού, ενώ μετά το καπιταλιστικό πραξικόπημα, την περίοδο 1993-1995 δεκαπλασιάστηκε στο αστρονομικό 59%!


3 σχόλια:

Γνώστης της Ρουμανίας είπε...

Αν πάμε στη Ρουμανία μαζί και επισκεφτούμε 1.000 οικογένειες αγροτών (αγροτών, όχι εργατών στα χωράφια), θα ζοριστούμε να βρούμε 10 με πεινασμένα παιδιά. Τι κρίμα που ένα νέο παιδί ζει σε άλλον πλανήτη. Στην κομμουνιστική Ρουμανία τη δεκαετία του '80 πεινούσε το 80 - 95% του πληθυσμού, όσο για τα στοιχεία που παρουσιάζετε, αγνοούν τα εκατομμύρια των αυτοαπασχολούμενων, τα 5 εκ ανθρώπους που παίρνουν οικονομικό επίδομα και το δεδομένο ότι οι ίδιοι άνθρωποι βρίσκονται στη σημερινή τους κατάσταση εξ' αιτίας του ότι ο κομμουνισμός τους άφησε χωρίς μόρφωση, υγεία και στοιχειώδεις υποδομές για να δημιουργήσουν κάτι μόνοι τους.

Gekoudi είπε...

@Γνώστης της Ρουμανίας

Φίλε επισκέπτη, αν μελετήσετε προσεκτικά την ανάρτηση θα διαπιστώσετε ότι αναφέρει ενδελεχώς τις πηγές της, που είναι: η Ziarul Financiar http://www.zf.ro/ & Eurostat κ.α.. Θα διαπιστώσετε αν ψάξετε ότι τέλειες αναρτήσεις δύσκολα θα βρείτε στην ελληνική δημοσιογραφία και πολύ περισσότερο από νέα παιδιά. Ακόμα αν δείτε ενδεικτικά το blog μου, θα διαπιστώσετε ότι οι αναρτήσεις δεν είναι εύκολες αντιγραφές αλλά είναι πάντα πρωτότυπες και τεκμηριωμένες. Γράφω με ονοματεπώνυμο και σεις παρ' ότι «γνώστης», ανώνυμα! Τι έγινε δεν έχουμε ελευθεριά έκφρασης γιατί ανώνυμα; Φοβάστε;
Μάλλον συμφωνούμε όμως, πως εγώ είμαι από άλλο πλανήτη από τον δικό σας.
Δείτε μόνο αυτό: λέτε ότι στην σοσιαλιστική Ρουμανία πεινούσε το 95%! όταν εμείς αγοράζαμε τα ιχ Dasia και τα τζιπ ARO 240 του 1989 ο ελληνικός στρατός. Τώρα τα εργοστάσια αυτά έχουν κλείσει! Μόνο αυτό της Κωνστάνζα έχεις αγοραστεί απο την ΚΙΑ Θα επιμείνω λοιπόν «Τα στοιχεία της παγκόσμιας τράπεζας όμως μας δείχνουν πως οι φτωχοί στη Ρουμανία την περίοδο 1987-1988 ήταν το 6% του πληθυσμού, ενώ μετά το καπιταλιστικό πραξικόπημα, την περίοδο 1993-1995 δεκαπλασιάστηκε στο αστρονομικό 59%!».

ΥΓ:
Η Ρουμανία είχε το λιγότερο χρόνο στην ΕΕ (προσχώρησε το 2007), αλλά οι «επιτυχίες» της χώρας είναι εντυπωσιακές. Από την ώρα που μπήκε, το εξωτερικό χρέος της αυξήθηκε 5,5 φορές(!) και τώρα ανέρχεται σε 101 δις $. Το βιοτικό επίπεδο είναι 2,5 φορές κάτω από τον μέσο όρο της ΕΕ, το 40% των ανθρώπων προσπαθούν να ξεφύγουν από τη φτώχεια, και σχεδόν τρία εκατομμύρια Ρουμάνοι έχουν εγκαταλείψει τη χώρα και δεν θέλουν να γυρίσουν πίσω. Και όπου, και εάν υπάρχουν θέσεις εργασίας γίνονται όλο και λιγότερες. Ο μέσος μισθός κατά τα χρόνια της εργασίας στην ΕΕ αυξήθηκε μόλις κατά 66€, αλλά το ελάχιστο - ένα από τα χαμηλότερα στην ΕΕ - 157€ ανά μήνα. Μισθός μπερεκέτι! Το κατόρθωμα του Ράιχενμπαχ, που τώρα ήρθε στην Ελλάδα. Και όλα αυτά, στην Ρουμανία, με τα τρία διυλιστήρια πετρελαίου, που οι Βρυξέλλες αξιώνουν να καθορίζουν τις υψηλές τιμές της βενζίνης και απαγορεύουν τις γεωργικές επιδοτήσεις - μιλώντας για την ανιδιοτέλεια της «ευρωπαϊκής ιδέας». Από την ένταξή της στην ΕΕ, η Ρουμανία έχει καταβάλει 8.400.000.000€ με τη μορφή εισφορών στις Βρυξέλλες και έλαβε από την ΕΕ, με τη μορφή της βοήθειας σε 3.670.000.000€. Και όταν η κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο, το ΔΝΤ και η ΕΕ, έστειλε στη Ρουμανία μια οικονομική «βοήθεια», υποχρεώνοντας την κυβέρνησή της να μειώσει τους μισθούς στο δημόσιο τομέα κατά 25% και τις συντάξεις - κατά 15%, καθώς και μια σειρά από κοινωνικά προγράμματα για να μετακινήσει και να μειώσει τις εκατοντάδες χιλιάδες των δημοσίων υπαλλήλων.

Χαιρετισμούς πολλούς
Γιώργος από τον Κόκκινο πλανήτη

Gekoudi είπε...

@γνώστη της Ρουμανίας

Δείτε και αυτό http://gekoudi.blogspot.gr/2016/07/mails.html
Μήπως και αυτά είναι της φαντασίας μου;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...