Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Ντάλας: Αστυνομικοί πυροβολούν θανάσιμα μαύρους, επειδή οι ζωές τους δεν έχουν σημασία


Ασύδοτοι μπάτσοι δολοφόνοι στρέφονται κατά των κοινοτήτων των μαύρων μετατρέποντάς τες σε πεδία μάχης, δημιουργώντας μια κατάσταση που έκανε το περιστατικό, στην διάρκεια της νύχτας της Πέμπτης, αναπόφευκτο.


Ήταν απλά θέμα χρόνου - ούτε πιθανότατα αυτή θα είναι η τελευταία εμφάνιση δικαιολογημένης δημόσιας διαμαρτυρίας. Οι άνθρωποι και οι κοινότητες υπομένουν αρκετά πριν αντιδράσουν.


Έως ότου οι δολοφόνοι μπάτσοι να λογοδοτήσουν για τις ψευδείς συλλήψεις, την ακραία βιαιότητα, άλλες μορφές κακοποίησης και τη δολοφονία των Μαύρων νέων, το Ντάλας μπορεί να αποδειχθεί το εναρκτήριο λάκτισμα σε όλες τις Πολιτείες για το τι πρόκειται να έρθει.


Μια «κήρυξη πολέμου» ενάντια στη μακροχρόνια αδικία.


Οι εκτελέσεις της αστυνομίας αυτή την εβδομάδα: Alton Sterling και Philando Castile στο Baton Rouge και στο Falcon Heights, Μινεσότα αντίστοιχα, αντανακλούν τα καθημερινά περιστατικά σε ολόκληρη την Αμερική - όπου μπάτσοι με κτηνώδη τρόπο δολοφονούν Μαύρους για ανεξήγητο λόγο.
Πάνω από 1.000 δολοφονίες έγιναν από μπάτσους το 2015, που θίγουν δυσανάλογα τους άοπλους Μαύρους πολίτες.


Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας του Ντάλας David Brown, ελεύθεροι σκοπευτές άνοιξαν πυρ κατά της αστυνομίας γύρω στις 20:45 την Πέμπτη - όπου πέντε αξιωματικοί σκοτώθηκαν, 10 τραυματίστηκαν, ορισμένοι σοβαρά και ο Brown λέει ότι οι ύποπτοι είχαν πρόθεση να τοποθετήσουν εκρηκτικά στο κέντρο της πόλης του Ντάλας.
Πυροβολισμοί σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια μιας ειρηνικής διαμαρτυρίας υπεράσπισης της ζωής των μαύρων. Στο Baton Rouge και τη Μινεσότα, Μαύροι δολοφονήθηκαν από την αστυνομία εν ψυχρώ. Ένα λεγόμενο «πρόσωπο ενδιαφέροντος» είναι υπό κράτηση μαζί με έναν ύποπτο (δήθεν οπλισμένο με ένα τουφέκι) και άλλοι.


Αναφέρθηκαν περισσότεροι πυροβολισμοί κοντά στο El Centro College. Σύμφωνα με την εφημερίδα Dallas Morning News, ένας αστυνομικός που σκοτώθηκε ήταν αξιωματικός DART (Dallas Area Rapid Transit).




Ένας πολίτης τραυματίστηκε. Μια γυναίκα κοντά στα επεισόδια τέθηκε υπό κράτηση. Ένα πρόσωπο ενδιαφέροντος παραδόθηκε. Οι πυροβολισμοί φέρεται να ήρθαν από υπερυψωμένη θέση με τουφέκια.


Η αστυνομία δεν είναι σίγουρη αν όλοι οι ύποπτοι είναι υπό κράτηση. Ένας φέρεται να πέθανε από «αυτοτραυματισμό», σύμφωνα με το Fox News. Πιο πιθανό, είναι να τον σκότωσαν οι μπάτσοι.


Ένα ύποπτο πακέτο βρέθηκε και ασφαλίστηκε από το αρμόδιο τμήμα της αστυνομίας. Το κέντρο της πόλης του Ντάλας περιγράφεται ως «σημαντική σκηνή εγκλήματος».


Στη Βαρσοβία, Πολωνία συμμετέχοντας σε μια ακόμα ιμπεριαλιστική σύνοδο του ΝΑΤΟ, ο Ομπάμα προσποιείται ότι ανησυχεί για τις φυλετικές ανισότητες και για το σύστημα ποινικής αδικίας της Αμερικής.


Λέγοντας ότι «μπορούμε να κάνουμε καλύτερα από αυτό» διαψεύδει τον κάλπικο πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, την αυτοκρατορική τρέλα, τον αχαλίνωτο μιλιταρισμό, τη νεοφιλελεύθερη σκληρότητα, την καταστροφή των θεμελιωδών ελευθεριών, την αδιαφορία για την ανθρώπινη δυστυχία! Ο Big Brother βλέποντας τα πάντα, ευνοεί τα προνομιακά συμφέροντα των αστών πάνω από όλους τους άλλους ανθρώπους.


Οι αστυνομικοί στην Αμερική εξυπηρετούν και προστατεύουν τους ισχυρούς σε βάρος όλων των άλλων, κυρίως των ανθρώπων διαφορετικού χρώματος.


Το σύστημα των φυλακών της χώρας, το μεγαλύτερο (αριθμητικά) στον κόσμο, με μεγάλη διαφορά, μαρτυρεί τη βαρβαρότητα της «χώρας της ελευθερίας» - που ως επί το πλείστον είναι γεμάτη με φτωχούς, και σε μειονεκτική θέση έχει τους Μαύρους και τους Λατίνους. Πολλοί είναι που έχουν καταδικαστεί ψευδώς ή είναι κλειδωμένοι σε κλουβιά για παράνομη κατοχή ναρκωτικών και παρόμοια μικρότερα αδικήματα .

Η ποινική αδικία χαρακτηρίζει την Αμερική, που επαναπροσδιορίζει τον εαυτό της κάτω από τους ρατσιστικούς νόμους του Jim Crow, που επιβάλλονται με μπάτσους δολοφόνους.

- Η Αμερική είναι περισσότερο ένα αστυνομικό κράτος παρά μια έστω αστική δημοκρατία.

Η δημοκρατία στις ΗΠΑ είναι μύθος
Η ανεξέλεγκτη βία και αυθαίρετο δικαστικό σύστημα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...