Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Στη χώρα της ελευθερίας: «Αυτοκτόνησε» στη φυλακή ο Ρουμάνος χάκερ που αποκάλυψε mails Χίλαρι Κλίντον, του Μπους, του Κόλιν Πάουελ και μελών της οικογένειας Ροκφέλερ

Ο Ρουμάνος χάκερ Marcel Lazar Lehel, γνωστός στο διαδίκτυο ως «Guccifer» βρέθηκε
Ο αείμνηστος Marcel Lazar, κατά τη στιγμή της σύλληψής του στη Ρουμανία 
νεκρός στη φυλακή στη Βιρτζίνια, όπου κρατούνταν, κατηγορούμενος για το σπάσιμο και τη διάδοση των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, της Χίλαρι Κλίντον όταν αυτή ήταν Υπουργός.
Το σώμα του βρέθηκε κρεμασμένο στο κελί του, αν και ο Ρουμάνος χάκερ δεν είχε δείξει σημάδια κατάθλιψης ή λύπης για τις πράξεις του.

Στην παραπάνω θέση, βρέθηκε ο Λαζάρ γιατί είχε ευκολία πρόσβασης ως φαίνεται σε κρατικά μυστικά. Μετά την αποκάλυψη, οι Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησαν την έκδοση του Ρουμάνου χάκερ και η Ρουμανία, υποτακτική και αυτάρεσκη με τον «αφεντικό της», τον εξέδωσε στα γρήγορα. Παρά το γεγονός ότι οι περισσότερες χώρες αρνούνται να εκδώσουν τους πολίτες τους σε τρίτες χώρες και ότι η ΕΕ απορρίπτει κάθε έκδοση σε χώρες όπου ισχύει η θανατική ποινή (όπως στις ΗΠΑ είναι σε ισχύ), ο πρόεδρος της Ρουμανίας και η δικαιοσύνη στη χώρα είναι με ταπεινωτικά κατεβασμένο παντελόνι, χωρίς δεύτερη σκέψη γι αυτό!
Ο Lazar, με ψευδώνυμο Guccifer παραδέχτηκε ότι είχαν πρόβλημα οι servers που «πατούσαν» τα email της υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον και τα κατέλαβε αρκετές φορές, και ότι η σύλληψη των μηνυμάτων της ήταν κάτι πολύ απλό, επειδή αυτά δεν είχαν κανένα επιπλέον μέτρο ασφάλειας.
Το FBI που δεν είχε κάνει τίποτα για την Χίλαρι Κλίντον, παρά την προφανή έλλειψη ενδιαφέροντος για την προστασία των μηνυμάτων της «εθνικής ασφάλειας» απαίτησε την παράδοση του Ρουμάνου Marcel Lazar Lehel, αργά τώρα πλέον, που φαίνεται ότι χάκαρε και emails του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους και του πρώην υπουργού Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ. Ο Guccifer είχε ήδη καταδικαστεί στη Ρουμανία σε τρία χρόνια φυλακή το 2012 για τη πρόσβαση στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του διευθυντή της Ρουμανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.
Η ύποπτη αυτοκτονία μπορεί ποτέ να μην διευκρινιστεί, αν και η ρουμανική κυβέρνηση είναι συνένοχη για την τύχη του με την απόφασή της να εκδώσει έναν από τους πολίτες της σε μια χώρα στην οποία ακόμη και οι νόμοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην οποία ανήκει, απορρίπτει κάθε έκδοση. Σε κάθε περίπτωση, όλοι γνωρίζουμε πως οι δυνάμεις ασφαλείας των Αμερικανών είναι άδικοι με μειονότητες ή άβολοι και χρησιμοποιούν ένα ευρύ φάσμα «εργαλείων»: από το να πυροβολούν στο ψαχνό «μαύρους» άοπλους, έγκλειστους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπως το Γκουαντάναμο, ή μέσω των «αυτοκτονιών» στο κελί τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...