Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Η Τριμερής Ρωσίας, Ιράν, Τουρκίας «έφαγε» το Ρώσο πρέσβη στην Τουρκία Αντρέι Καρλόβ;

Ο θρησκευτικός φανατισμός
-
όπλο στα χέρια του ιμπεριαλισμού
για την πραγματοποίηση
των βρόμικων - αιματηρών σχεδίων του
Σε 3 μήνες θα συμπληρωθούν έξι χρόνια από την έναρξη των εχθροπραξιών στη Συρία. Έξι χρόνια μιας σφαγής που είχε τη σχεδίαση και την υποστήριξη των ΗΠΑ. Ένας ωμός ιμπεριαλισμός που λαμβάνει χώρα μπροστά στα μάτια μας, στη Συρία - με τη χρήση του ISIS και άλλων τρομοκρατών ως ιμπεριαλιστικό στρατό στο έδαφος, γιατί από αέρα και θάλασσα ήδη εδώ και καιρό επεμβαίνουν. Μάτωσαν και ματώνουν ένα ακόμα ανεξάρτητο κράτος μαζί με την Γαλλία, την Αγγλία και τα υπόλοιπα κράτη του ΝΑΤΟ. Η ΕΕ εμπλέκεται με οικονομικές κυρώσεις στη Συρία και τη Ρωσία που και αυτή εμπλέκεται υποστηρίζοντας τη δική της γεωπολιτική ατζέντα.
Με την υποστήριξη αυτών των ομάδων όλα τα χρόνια των συγκρούσεων, με τον εξοπλισμό, τη χρηματοδότηση, την κατάρτιση και την παροχή ασφάλειας, προστασίας και καταφυγίου εντός των συνόρων της, είναι ασαφές το τι θέλει η Τουρκία, εκτός από την προσάρτηση συριακού εδάφους στα βόρεια, συνεχίζοντας τον πόλεμο με τους Κούρδους και θέλοντας να αντικατασταθεί η νόμιμη κυβέρνηση Άσαντ.

Είναι ασαφές και οι ενέργειές της στο έδαφος μέχρι στιγμής το δείχνουν. Η Τουρκία άγεται και φέρεται. Προσπαθεί να εξομαλύνει το εσωτερικό μέτωπο αφενός, καθώς έχει διαρραγεί η πολιτική ισορροπία (πραξικόπημα, συγκεντρωτική πολιτική Ερντογάν, Κουρδικό) και αφετέρου δεν εγκαταλείπει τις εξωτερικές επιδιώξεις της, ανέλαβε έναν επικίνδυνο ρόλο στα σύνορα με τη Συρία και το Κουρδιστάν, τελικά υιοθετεί μια νεο-οθωμανική ρητορική και πρακτική.  
Οι Αμερικάνοι, ξεσάλωσαν με την τριμερή της Ρωσίας, του Ιράν και της Τουρκίας για τη Συρία που υπονόμευσε την ιμπεριαλιστική ατζέντα της Ουάσινγκτον στη Μέση Ανατολή. Ο Τζον Κέρι είχε αποκλειστεί από τη συνεδρίαση της Τρίτης στη Μόσχα, όπως και ο φιλοδυτικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Συρία Staffan de Mistura. 
Με τις συριακές δυνάμεις να σημειώνουν σημαντικές αντιτρομοκρατικές νίκες, με την εξαίρεση της Ουάσινγκτον και άλλων δυτικών χωρών από τις τρέχουσες συνομιλίες «κάθε άλλο παρά εγγυώνται τη συνέχιση της κυβέρνησης του Άσαντ στη Συρία υπό οποιαδήποτε προκύπτουσα συμφωνία», γράφουν οι Times. Ο πόλεμος του Ομπάμα για τη Συρία για να εκδιώξει τον Άσαντ μοιάζει καταδικασμένος όπως και η περιφερειακή ιμπεριαλιστική ατζέντα των ΗΠΑ. Οι Times αποκαλούν τη γυμνή επιθετικότητα «μια λαϊκή εξέγερση που εξελίχθηκε σε εμφύλιο πόλεμο.» Το μεγάλο ψέμα εξακολουθεί να υφίσταται. Στο ίδιο δημοσίευμα, οι Times κατήγγειλαν τη ρωσική, ιρανική και τουρκική συμμαχία, ενώ κατηγορούν τον Άσαντ, τη Ρωσία, το Ιράν και τη Χεζμπολάχ για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από την Αμερική και τους ιμπεριαλιστές συμμάχους της.

Ο καπιταλισμός περνάει βαθιά οικονομική κρίση και βρίσκεται στο στάδιο του ιμπεριαλισμού.
Ποια θα είναι η επόμενη χώρα μετά τη Συρία που θα την πληρώσει;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...