Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Αστυνομοκρατία στις Βρυξέλλες! Κυνήγι των μαγισσών του Σάλεμ upd και η selfie της Αγγέλας


H δίκη των μαγισσών του Σάλεμ είναι ένα περιβόητο περιστατικό της αποικιακής ιστορίας των Ηνωμένων Πολιτειών, το οποίο οδήγησε στην καταδίκη και εκτέλεση κατοίκων του χωριού Σάλεμ στη Μασαχουσέτη το 1692 με την κατηγορία της μαγείας.

Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Ανέντιμη κατάσταση; Ή η Τουρκία έχασε την μπάλα


Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε τις δυτικές χώρες για σιωπηρή υποστήριξη του PKK και το συριακό κουρδικό Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης, τα οποία η Άγκυρα θεωρεί τρομοκρατικές οργανώσεις, συγκρίνοντάς τα με χορό σε ένα ναρκοπέδιο. 

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Έχετε εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη; Στην ελληνική κυβέρνηση;

Όλοι έχουμε βαρεθεί να ακούμε τη φράση «έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη». 
Στην Ελλάδα ο Σύριζα (To DNA είναι: ΚΚΕ εσ. ΣΥΝ Ρήγας Β Πανελλαδική κλπ), 
το κόμμα του Πουλαντζά, του Καστοριάδη, του Κύρκου, του Πιτσιόρλα, του Τσακνή, του Λαζόπουλου, το κόμμα του ΟΧΙ,
το κόμμα του σχισίματος του μνημονίου και της διαγραφής του όλου του ελληνικού χρέους σαν επαχθές,
το κόμμα των κινημάτων των ΜΚΟ του πλουραλισμού, των μαλακών ναρκωτικών των των...  
και η ελληνική νομική τάξη (δικηγόροι νομικοί πανεπιστημιακοί) αυτοί που με ευκολία σε ένα μονομελές (δλδ ένας δικαστής) βγάζουν παράνομη και καταχρηστική κάθε αντίδραση των συνδικάτων με απεργία, 
αυτοί που με άνεση ξυλοφορτώνουν με ρόπαλα και επικίνδυνα χημικά εργάτες, υπαλλήλους, αγρότες συνταξιούχους, φοιτητές, 
αυτοί που εξάντλησαν όλη την αυστηρότητα στον ανήλικο φίλο του νεαρού δολοφονημένου Αλέξη Γρηγορόπουλου αρνούμενοι να του δώσουν φοιτητική άδεια αφήνοντάς τον έκθετο στον κίνδυνο για την υγεία του με 20 μέρες απεργία πείνας, 
εδώ που η αλήθεια βοά «το κούρευαν το χτένιζαν» μέχρι να φτάσουν να 
απελευθερώσουν τον καθ' ομολογία δολοφόνο ΧΑυγίτη Ρουπακιά του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα. 

Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Νέα επέμβαση στη κόλαση της Λιβύης

Ακούγονται πολλά σχετικά με την προετοιμασία μιας νέας επέμβασης στη Λιβύη. Αν το 2011 οι προσπάθειες με όλα τα μέσα των εισβολέων για την ανατροπή του συνταγματάρχη Καντάφι, στη συνέχεια, το 2016 η παρέμβαση θα στρέφεται εναντίον εκείνων που βοηθήθηκαν να καταλάβουν την εξουσία πάνω στα ερείπια του παλαιού καθεστώτος.

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Εκεχειρία στη Συρία - Ένα ακόμα ψέμα των ιμπεριαλιστών

Ενώ ο Τζον Κέρι μιλά για κατάπαυση του πυρός και ειρήνη με τον Σεργκέι Λαβρόφ, η Ουάσιγκτον συνεχίζει να υποστηρίζει το ΙΚ και άλλες τρομοκρατικές ομάδες στη Συρία, σε όλη τη Μέση Ανατολή και αλλού. 

Η παρωδία του Ομπάμα - ειρηνοποιού συνεχίζεται. Αν ήθελε ειρήνη, γιατί ξεκίνησε τον πόλεμο το Μάρτιο του 2011; Γιατί άραγε συνεχίζει τον πόλεμο στο Ιράκ, υποστηρίζοντας το ΙΚ και άλλους τρομοκράτες; Γιατί υπάρχει αυτή τη στιγμή ατελείωτος πόλεμος στο Αφγανιστάν;

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟΥ «ΒΥ PASS» ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ


Η προσφυγιά είναι αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων, που κάνουν το ΝΑΤΟ, η Ε.Ε, οι ΗΠΑ, η Ρωσία και άλλες ιμπεριαλιστικές χώρες, στη Συρία, στη Μέση Ανατολή, και σε άλλες χώρες, προκειμένου να εκμεταλλευτούν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές διαφόρων χωρών, τις αγορές και για τα συμφέροντα μιας χούφτας πολυεθνικών, αλλά και των αντιλαϊκών πολιτικών που υπηρετούν το εκμεταλλευτικό σύστημα, δημιουργώντας στρατιές ανέργων, φτωχών και ξεριζωμένων.

Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Η Βουλγαρία τα 'χει χαμένα

Γκραβούρα εποχής
Στις εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Βουλγαρίας από τον οθωμανικό ζυγό και τη Σίπκα, οι βουλγαρικές αρχές δεν κάλεσαν την Ρωσία, το Ρώσο πρόεδρο, αλλά κάλεσαν την Τουρκία και τον Rесер Таууір Еrdоğаn. (Υπενθυμίζουμε ότι το 2014 δεν είχε προσκληθεί κανένας εκπρόσωπος της Ρωσίας στις εκδηλώσεις των εορτασμών για την απελευθέρωση της Βουλγαρίας)

Ο λόγος για την απόφαση αυτή των βουλγαρικών αρχών είναι ότι σήμερα βρίσκονται πολύ πιο κοντά πολιτικά με την Τουρκία από ό, τι με τη Ρωσία!

Ένα από τα κύρια επιχειρήματα του ΒΣΚ (Βουλγάρικου Σοσιαλιστικού Κόμματος) είναι ότι στη Βουλγαρία έχει χυθεί περισσότερο τουρκικό αίμα από ότι ρωσικό! Στη Βουλγαρία περισσότεροι Τούρκοι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους από ότι Ρώσοι.

Σύμφωνα με τους μεταρρυθμιστές η απελευθέρωση της Βουλγαρίας είναι εξαιρετικά αμφιλεγόμενη για την βουλγαρική ιστορία. Σύμφωνα με αυτούς, μετά το 1878, στη Βουλγαρία έχουν συμβεί πολλές φορές χειρότερα από ό, τι πριν εισβάλει η Ρωσία στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Η γνώμη των μειονοτικών και των ιδρυτών του РР είναι μάλλον ότι η Οθωμανική Αυτοκρατορία ήταν η καλύτερη ένωση στην οποία η Βουλγαρία αποτέλεσε μέλος και οι Βούλγαροι δεν έχουν ζήσει ποτέ καλύτερα από ό, τι κατά τους χρόνους της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Το Пατριωτικό Μέτωπο δεν είχε να πει τίποτα σχετικά με την αμφιλεγόμενη απόφαση των διοργανωτών του εορτασμού της Σίπκα. Ο Lyutvi Mestan, πρώην πρόεδρος του μειονοτικού-φιλοτουρκικού κόμματος αντικαταστάθηκε στην προεδρία μετά την ανοιχτή υποστήριξη της κατάρριψης του Ρωσικού Su-24 από τουρκικά πυρά.

Ως αποτέλεσμα των αποφάσεων αυτών, κάποιοι Βούλγαροι στο Λονδίνο αποφάσισαν να γιορτάσουν την απελευθέρωση της Βουλγαρίας μπροστά από την ρωσική πρεσβεία, γιατί αισθάνθηκαν προδομένοι από τις βουλγαρικές αρχές.

Τώρα πρέπει να περιμένουμε και να δούμε αν ο Ερντογάν θα πάει στη Σίπκα και αν αποδοκιμαστεί στη γιορτή των Βουλγάρων.

Μην ξεχάσετε να ευχαριστήσετε τους Ρόσεν Пλεβνέλιεφ (πρόεδρος της Βουλγαρίας), Μπόικο Μπορίσοφ (πρωθυπουργός της Βουλγαρίας) και κάθε ψευτοσοσιαλιστή, μεταρρυθμιστή και ψευτοπατριώτη για την ιστορική αυτή «ανάγνωση».
=
=

==
_________________________________
*Σίπκα:  Βουνοκορφή που συμβολίζει τον ηρωισμό και την αυτοθυσία των προσπαθειών για την απελευθέρωση της Βουλγαρίας από την οθωμανική κυριαρχία.

Το 1934 κτίστηκε μνημείο για την ελευθερία στο δρόμο και πέτρινη σκάλα. Το μνημείο αποτελεί μέρος του Εθνικού Πάρκου-Μουσείου Σίπκα. Σίπκα ονομάζεται η κορυφή (υψομέτρου 1232 m), που βρίσκεται βόρεια της κύριας κορυφογραμμής και δυτικά του περάσματος Σίπκα.

Κατά τη διάρκεια του ρωσο-τουρκικού πολέμου (1877-1878) στις αρχές Αυγούστου του 1877, Ο Νικολάι Στολέτοφ οργάνωσε την άμυνα του περάσματος Σίπκα και συνέταξε την ομάδα Σίπκα (που περιλάμβανε το 1ο, 2ο, 3ο, 4ο και 5ο Τάγμα των βουλγαρικών σωμάτων εθελοντών). Πραγματοποιήθηκαν αποφασιστικές μάχες στις 21-26 Αυγούστου 1877. Οι υπερασπιστές έδειξαν εξαιρετικό ηρωισμό και παρά την αριθμητική υπεροχή των επιθέσεων του εχθρού που απώθησαν.

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

«Καταπιεστικό και γκρι; Όχι, μεγαλώνοντας κατά τη διάρκεια του κομμουνισμού ήταν η πιο ευτυχισμένη περίοδος της ζωής μου.»

Κοιτάζοντας πίσω: Zsuzsanna Clark

Αυτόν τον τίτλο, έβαλε η Daily Mail, στην συνέντευξη της Σουζάνας, που γεννήθηκε στην Ουγγαρία και είναι παντρεμένη με τον προοδευτικό δημοσιογράφο Νέιλ Κλαρκ. Η Σουζάνα γράφει σε ένα βιβλίο της, τις εμπειρίες της στην Ουγγαρία, σε αντίθεση με την προπαγάνδα των μέσων ενημέρωσης που μας βομβαρδίζουν συνεχώς για να δαιμονοποιήσουν τη ζωή στις σοσιαλιστικές χώρες. Για το αντίθετο, η συγγραφέας αναφέρει ότι οι δυτικές χώρες θα πρέπει να διδαχθούν από την εμπειρία της Ουγγαρίας και άλλων χωρών της Ανατολικής Ευρώπης, καθώς και την εφαρμογή της αλληλεγγύης και κοινωνικού πλούτου που αυτοί οι άνθρωποι ζούσαν.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...