Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Δεν είναι η Κωνσταντινούπολη - είναι η πρωτεύουσα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ


====
Βελγικά ΜΑΤ με κανόνια νερού επιτίθενται για να διαλύσουν μια μεγάλη διαδήλωση κατά των μέτρων λιτότητας, όπου συμμετείχαν δεκάδες χιλιάδες στο κέντρο των Βρυξελλών. 
Τουλάχιστον δύο αστυνομικοί και αρκετοί διαδηλωτές έχουν τραυματιστεί.
Ο Επίτροπος των Βρυξελλών Pierre Vandersmissen ήταν μεταξύ των τραυματιών μαζί με έναν αστυνομικό, λένε αναφορές από τοπικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα το αστυνομικό τμήμα των Βρυξελλών.
====
Αρχικά η ειρηνική διαμαρτυρία συγκέντρωσε περίπου 60.000 εργαζόμενους. 
Στην συνέχεια (το έργο το έχουμε δει και αλλού) υπονομεύτηκε από μια ομάδα περίπου 100 κουκουλοφόρων που έσπαζε από μακριά, άρχισε να ρίχνει αντικείμενα στους αστυνομικούς και έσπασε υπαίθρια διαφήμιση κοντά στο Νότιο Σιδηροδρομικό Σταθμό των Βρυξελλών. Ακολούθησαν συγκρούσεις και η αστυνομία παρενέβη, χρησιμοποιώντας κανόνια νερού και δακρυγόνα κατά του συνόλου των εργαζομένων. Αναφορές λένε ότι τουλάχιστον 10 άτομα έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής.
==https://t.co/4qxKeP4Nd3==
Στην διαδήλωση οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα φώναζαν το σύνθημα «φτάνει πια» για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική, που κόβει τα θεμέλια του συστήματος κοινωνικής πρόνοιας της χώρας. 
Τα συνδικάτα καταγγέλλουν τις περικοπές του προϋπολογισμού στις δημόσιες υπηρεσίες και την εκπαίδευση, την έλλειψη θέσεων εργασίας και την απουσία του κοινωνικού διαλόγου.
Αντιτίθενται στον λεγόμενο «νόμο Peeters», που προβλέπει την «ευέλικτη» σχέση εργασίας, και την κοπή των υπερωριών. Αυτό σημαίνει ότι ο μέγιστος αριθμός των ωρών εργασίας που ένας εργαζόμενος θα πρέπει να εργάζεται ανά εβδομάδα θα υπολογίζεται κατά μέσο όρο σε ετήσια βάση.
====
Αυτό μπορεί να επιτρέψει μεγαλύτερη ευελιξία για τους εργοδότες, δίνοντάς τους την ευκαιρία να προβούν στην υπερεκμετάλλευση των εργαζομένων. Αλλά οι εργαζόμενοι φοβούνται ακόμα ότι η ιδέα θα μπορούσε επίσης να δώσει τη δύναμη στους εργοδότες να απαιτούν επιπλέον ώρες εργασίας όταν θέλουν, χωρίς να πληρώνουν για τις υπερωρίες.
Με το νέο νόμο, η κυβέρνηση καταργεί την εβδομάδα 38 ωρών εργασίας, που είναι ένα επίτευγμα της κοινωνικής πάλης, όχι μόνο του Βελγίου, αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης. Θέλουν να είναι στην ευχέρεια του εργοδότη να αποφασίζει πόσες ώρες ένας άνθρωπος θα εργάζεται κάθε εβδομάδα, Ο νέος νόμος προσβάλλει τα κοινωνικά δικαιώματα των εργαζόμενων εν γένει .
Πάει να πει ότι, σύμφωνα με το νέο νόμο οι άνθρωποι θα πρέπει να εργάζονται περισσότερες ώρες για λιγότερη αμοιβή, χωρίς τη διασφάλιση μιας αξιοπρεπούς σύμβασης εργασίας. 
Ένα από τα πράγματα που η κυβέρνηση θέλει να κάνει, είναι να καταργήσει την μόνιμη σύμβαση εργασίας, έτσι ώστε οι εργάτες να μην έχουν καμία βεβαιότητα για το μέλλον τους.


Η Ελλάδα αποτελεί το εργαστήριο των καπιταλιστών, αποτελεί το πειραματόζωο της ΕΕ. Οι εργαζόμενοι της ΕΕ θα πρέπει να το αντιληφθούν αυτό τώρα.

4ο Μνημόνιο & ένα ανέκδοτο




ΕΣΑτζήδες σπρώχνουν μπροστά στον βασιλικό επίτροπο τέσσερις λαϊκούς τύπους, μια λαϊκή γυναίκα κι έναν ακόμα, που μιξοκλαίει.
Ο επικεφαλής των ΕΣΑτζήδων αναφέρει: 
- Λαμβάνω την τιμήν ν’ αναφέρω ότι οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν στο λεωφορείο της γραμμής Πατήσια - Αμπελόκηποι, διότι, άνευ ουδεμιάς αφορμής, επέπεσαν, ομού και οι πέντε και έδειραν ανύποπτον αξιωματικόν, ο οποίος και νοσηλεύεται στο 401. 
Εξαγριώνεται ο βασιλικός επίτροπος: 
- Είπες, ετόλμησαν να χτυπήσουν αξιωματικό; 
Στρέφεται στους τέσσερις και καλεί τον πιο μεγάλο: 
- Τι έχεις να πεις για την βαρύτατη αυτή κατηγορία; 
Ο κατηγορούμενος κοιτάζει τον βασιλικό επίτροπο αφοπλιστικά: - Το Σουλάκι, το καμάρι μου. Είμαστε στο λεωφορείο. Κόσμος πολύς, πατείς με, πατώ σε. Και, τότες, να σου ο λεγάμενος. Ο αξιωματικός. Μέσα στο στριμωξίδι, απλώνει τη χερούκλα του και, χραπ, στο Σουλάκι. 
Ο βασιλικός επίτροπος καλεί τον δεύτερο να του πει, τι έγινε.
 Εκείνος αρχίζει: 
- Η τιμή της αδερφής μου... 
Τον σταματά ο βασιλικός επίτροπος: 
- Κατάλαβα. 
Έλα ο επόμενος. 
Γιατί χτύπησες τον αξιωματικό; 
Ο τρίτος της παρέας απολογείται: 
- Η τιμή της βαφτισιμιάς μου... 
Τον κόβει ο βασιλικός επίτροπος και καλεί τον επόμενο: 
- Το Σουλάκι μου, κορώνα στο μέτωπο. Αρραβωνιάρα να ούμε κι ο λεγάμενος... 
Τον σταματά ο βασιλικός επίτροπος: 
- Εντάξει, κατάλαβα. 
Για έλα δω εσύ; 
Πλησιάζει μουδιασμένος ο τελευταίος από τους συλληφθέντες. 
Ο επίτροπος τον ρωτά: 
- Εσύ, ποια συγγένεια έχεις με την κοπέλα; 
Ψελλίζει ο άνθρωπος: 
- Ούτε που την ξέρω. 
Εκνευρίζεται ο επίτροπος: 
- Δεν την ξέρεις και χτύπησες τον αξιωματικό; 
Για ποιον λόγο; 
Καταρρέει ο κατηγορούμενος: 
- Παρεξήγηση, κύριε. 
Τραγική παρεξήγηση. 
Τους είδα όλους αυτούς να τον βαράνε και νόμισα πως έπεσε η χούντα.

Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Eurovision: Ένας γεωπολιτικός διαγωνισμός. Η ΕΕ πληρώνει φόρο τιμής, βραβεύοντας τον ύμνο σύμβολο στους ισλαμοφασίστες υποστηρικτές των μεραρχιών των Waffen SS

Ομοσπονδιακό Αρχείο 101 ΙΙΙ 164 Alber 18Α
Ο Μεγάλος Μουφτής Αμίν Αλ Χουσείνι με τον
δολοφόνο Χάινριχ Χίμλερ
Καθώς επέστρεφα με τα πόδια στο σπίτι, και οι οθόνες στις καφετέριες ήταν γεμάτες με εικόνες από την Γιουροβίζιον άκουσα μια ενδιαφέρουσα είδηση:

Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Oι Τάταροι της Ουκρανίας συνεργάστηκαν με τον Χίτλερ

Γερμανός Υπαξιωματικός
οδηγεί τους Τατάρους της Κριμαίας,
υπό τη δικαιοδοσία της Βέρμαχτ
Τον Νοέμβριο του 2004 στην Ουκρανία έγιναν προεδρικές εκλογές τις οποίες κέρδισε ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς, του Κόμματος των Περιφερειών. 
Τάταροι. Στην πλατεία Ανεξαρτησίας (Μειντάν)
Η αντιπολίτευση και οι δυτικοί ιμπεριαλιστές δεν συμφώνησαν με τα αποτελέσματα των εκλογών, με τη λαϊκή ετυμηγορία, προφασιζόμενοι παρατυπίες κυρίως στην ανατολική Ουκρανία. 

Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Η Καταστροφή της τυραννίας

«Η Καταστροφή της τυραννίας» είναι ένα τραγούδι στα αγγλικά του σουηδικού συγκροτήματος «Sabaton» που περιγράφει την τελική επίθεση στο Βερολίνο του νικητή του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ενάντια στο φασισμό, του Κόκκινου Στρατού.

Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Θυμούνται - θυμόμαστε

Φωτογραφίες από διάφορες πόλεις και χωριά της Άπω Ανατολής, από Βιέννη, Μάντσεστερ, Βηρυτό, Μονπελιέ, Πεκίνο, Ντόχα του Κατάρ. Πολλές φωτογραφίες από την Σιβηρία. Από την Οδησσό, Ντνιεπροπετρόβσκ, Κίεβο. Παρά τις προκλήσεις σε διάφορες πόλεις, την βία σε ορισμένες πόλεις της Ουκρανίας η 9η Μάη γιορτάστηκε, και αποτέθηκε φόρος τιμής  από τους θαρραλέους ανθρώπους που βρέθηκαν εκεί που έπρεπε αυτή την ημέρα στη σύγχρονη Ουκρανία και σ' όλο τον κόσμο τίμησαν τη μνήμη των προγόνων τους, για άλλη μια φορά υπενθυμίζοντάς μας ότι δεν είναι όπως στην Ουκρανία κάποιοι που δεν θυμούνται! 
Να οι φωτογραφίες, 
Θυμόμαστε!
Όλα για άλλη μια φορά!
.

Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Απεργιακή συγκέντρωση & πορεία του ΠΑΜΕ στην Θεσσαλονίκη (φωτο - video)

Με ένα μεγάλο ανάλογο των περιστάσεων απεργιακό συλλαλητήριο, με συγκέντρωση στην Εγνατία και πορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης σηματοδοτήθηκε η δεύτερη μέρα της 48ης απεργίας ενάντια στο νομοσχέδιο - λαιμητόμο της κυβέρνησης - τρόικας για το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό. 
Έπεσαν και μάσκες των εργατοπατέρων που έλαμψαν πάλι δια της απουσίας τους.

Μολδαβοί βλοκάρουν κομβόι του ΝΑΤΟ προς το Κισινάου (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)

Την Τρίτη εισέβαλε στην Δημοκρατία της Μολδαβίας μια Αμερικάνικη και ρουμανική στρατιωτική φάλαγγα με τη σημαία του ΝΑΤΟ, υπό το πρόσχημα της εκτέλεσης ελιγμών «Dragon Pioneer 2016». Προηγουμένως, οι εκπρόσωποι του ρουμανικού στρατού ανακοίνωσαν ότι αυτό ήταν μέρος της «Επίλυσης Λειτουργίας του ΝΑΤΟ» στο πλαίσιο της δημιουργίας μιας μόνιμης δύναμης των ΗΠΑ στην ανατολική Ευρώπη για να «διασφαλίσει τη σταθερότητα της περιοχής» (στην πραγματικότητα, περισσότερη σταθερότητα στη δράση της ιμπεριαλιστικής οργάνωσης κατά της Ρωσίας), στα σύνορα της Sculeni (μεταξύ Ρουμανίας και της Δημοκρατίας της Μολδαβίας). 
Τους περίμεναν διαδηλωτές, που τους σταμάτησαν, φωνάζοντας για ώρες συνθήματα κατά του ΝΑΤΟ, μέχρι την άφιξη των ΜΑΤ. Οι διαδηλωτές μπλόκαραν το δρόμο, φωνάζοντας αντι - στρατιωτικά συνθήματα και ενάντια των ΗΠΑ όπως «η Μολδαβία είναι μια ουδέτερη χώρα», «έξω το ΝΑΤΟ» και «Σταματήστε τις βάσεις του ΝΑΤΟ.» Ορισμένοι από αυτούς, όπως μπορείτε να ακούσετε στο βίντεο, τους υπενθύμισαν ότι «επεμβαίνουν κατά της Ρωσίας.» Ο ηγέτης του Κόμματος των Σοσιαλιστών, Ion Dodon, νικητής των τελευταίων εκλογών, υπενθύμισε στο ΝΑΤΟ και την κυβέρνηση της Μολδαβίας ότι το κόμμα του και οι υποστηρικτές του δε θα επιτρέψουν την Ημέρα της Νίκης, την 9η Μαΐου, οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ να βρίσκονται στην πρωτεύουσα, που θα είναι μια πρόκληση και μια απαράδεκτη προσβολή. Ο Dodon υπενθύμισε, επίσης, ότι το Σύνταγμα ορίζει σαφώς ότι «η Δημοκρατία της Μολδαβίας είναι μια ουδέτερη χώρα», και δεν μπορεί να πάρει θέση, πολύ περισσότερο ολοκληρωμένη, όπως προτείνεται από τη σημερινή κυβέρνηση, για την οργάνωση που χρόνια τώρα προσπαθεί να επεκταθεί σε πρώην σοβιετικές δημοκρατίες σε μια προφανή επίθεση στο πλαίσιο της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
====

Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ για το ολοκαύτωμα της Οδησσού το Μάιο του 2014 - Αγγλικοί υπότιτλοι


  • Ένα ντοκιμαντέρ για τα γεγονότα στην Οδησσό από το Φεβρουάριο μέχρι το Μάιο του 2014. 
  • Η ταινία καλύπτει τα γεγονότα στην Οδησσό (Ουκρανία) κατά την περίοδο από το Φεβρουάριο έως και τις 5 Μαΐου 2014. 
  • 20 κάτοικοι μιλούν για τα γεγονότα του Μαΐου στην Οδησσό. 
  • Πρόκειται για εκπροσώπους διαφόρων πολιτικών και κοινωνικών κινημάτων. 
  • Στην περιοχή Κουλίκοβο βρέθηκαν υποστηρικτές και αντίπαλοι του κινήματος της πλατείας Μαϊντάν. 
  • Όλοι τους είναι ενωμένοι από το γεγονός ότι στις 2 Μαΐου, γίνονται άμεσοι συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις στην ελληνική συνοικία στο Κτίριο των Συνδικάτων. 
  • Αναλύουν τα γεγονότα εκείνης της ημέρας και κάνουν εικασίες για τα αίτια της τρομερής τραγωδίας. 

 ====

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανταμοίβει τα εγκλήματα του Ερντογάν

Μετά την δωροδοκία της Τουρκίας με δισεκατομμύρια ευρώ για να κρατήσει τους απελπισμένους πρόσφυγες μακρυά από την Ευρώπη, τα μέλη της ΕΕ είναι έτοιμα να εγκρίνουν ταξίδια χωρίς βίζα για τους πολίτες της, για παραμονή μέχρι 90 ημέρες, παρά του ότι η Άγκυρα αδυνατεί να εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις που απαιτούνται, κυρίως τις πιο σημαντικές. 
Επιθετικότητα στο Αιγαίο, εισβολή και κατοχή στην Κύπρο, φίμωση του Τύπου, δολοφονίες του κουρδικού λαού, εισβολή στο Ιράκ και τη Συρία.
Εάν εγκριθεί, όπως αναμενόταν, την Τετάρτη, εκατομμύρια Τούρκοι θα έχουν βίζα και πρόσβαση στις 26 χώρες της ΕΕ εκτός της Βρετανίας και της Ιρλανδίας. Οι τελευταίες έχουν τις δικές τους απαιτήσεις θεώρησης.
Την Τετάρτη, η Ευρωπαία Επίτροπος Ανταγωνισμού Margrethe Vestager έγραψε «...η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει σήμερα ... να άρει τις προϋποθέσεις για βίζα για τους πολίτες της Τουρκίας με την προϋπόθεση ότι η Άγκυρα θα πληροί τα κριτήρια της ΕΕ».
Ο Αντιπρόεδρος της Eυρωπαϊκής Επιτροπής Frans Timmermans, δήλωσε ότι: «το έργο παραμένει ημιτελές, αλλά αν η Τουρκία στηρίξει την πρόοδο που έχει σημειωθεί και συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό, μπορεί να καλύψει τα υπόλοιπα σημεία αναφοράς.»

Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Ο απερχόμενος Διοικητής του ΝΑΤΟ αποκαλεί τη Συμμαχία, «ακρογωνιαίο λίθο για την Ειρήνη»!

Οι ΗΠΑ - κυριαρχούν στο ΝΑΤΟ που είναι ένα ιμπεριαλιστικό εργαλείο, είναι μια παγκόσμια φονική μηχανή, διατηρείται για το άδικο, δεν είναι αμυντικό.
Τα μέλη και οι συνεργάτες του αποτελούν σχεδόν το ένα τρίτο των εθνών παγκόσμια. 
Η επέκτασή του σχεδιάζεται, η Ουάσινγκτον θέλει το αποτύπωμα του ΝΑΤΟ να εξαπλώνεται σε παγκόσμιο επίπεδο σε κάθε ήπειρο, θέλοντας να χρησιμοποιηθεί ως μέσο για την κατάκτηση του κόσμου και την κυριαρχία των πλουσίων.
Από τον βιασμό της Γιουγκοσλαβίας των 78 ημερών, το 1999, οι US και το ελεγχόμενο από αυτές ΝΑΤΟ λεηλάτησαν και κατέστρεψαν την μια χώρα μετά την άλλη.
Στο άρθρο του στην Washington Post, ο απερχόμενος Ανώτατος Συμμαχικός Διοικητής Ευρώπης (SACEUR) Philip Breedlove διαστρεβλώνει την πραγματικότητα, αποκαλώντας «τη χρησιμότητα της συμμαχίας ... αυτονόητη», προσθέτοντας:
Είναι «αναμφισβήτητα ο πιο κρίσιμος συνδετικός κρίκος που στηρίζει τη σταθερότητα της ηπείρου ... οι Ηνωμένες Πολιτείες χρειάζεται απολύτως ... ένα ΝΑΤΟ που να είναι ισχυρό, ανθεκτικό και ενωμένο».
Πραγματικότητα: Οι ΗΠΑ κυριαρχούν στο ΝΑΤΟ χρησιμοποιώντας το ως μέσο για ατέλειωτους επιθετικούς πολέμους.
Πραγματικότητα: Είναι η μεγαλύτερη απειλή για την παγκόσμια ειρήνη.
Γεγονός: Όταν η Σοβιετική Ένωση διαλύθηκε το 1991, η ύπαρξή του ΝΑΤΟ ήταν πλέον αδικαιολόγητη.
Γεγονός: Αντί να διαλυθεί, επεκτάθηκε χωρίς αιτιολόγηση.

Τρίτη 3 Μαΐου 2016

Σαν σήμερα πριν 2 χρόνια στην Ουκρανία, στην Οδησσό: Ο δολοφόνος πάντα γυρίζει στον τόπο του εγκλήματος

Οι επίσημες ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας
με τρέντι μπρελόκ σβάστικα, που πήγαν σταλμένοι
από τον Ποροσένκο, κολλητό της Μέρκελ, του Τουσκ
και του Τσίπρα στον τόπο του εγκλήματος
Σήμερα είναι η ημέρα της θλίψης στην Ουκρανία, στην Οδησσό, όπου πριν από 2 χρόνια οι ΝΑΖΙΣΤΙΚΕΣ συμμορίες του Κιέβου, εκπαιδευμένοι από τις ΗΠΑ / CIA / ΝΑΤΟ / Βρυξέλλες, δολοφόνησαν, έκαψαν ζωντανούς και βασάνισαν νέους, παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένους στο κτίριο των Συνδικάτων στην Οδησσό.

Ο Πρωτηφοράς με τον Φασιστοσοκολατά.
ΑΗΔΙΑ.
Κατά τη διάρκεια αυτού του εγκλήματος, οι ναζιστές του Κιέβου χρησιμοποίησαν αέρια - που πιθανότατα προμηθεύτηκαν απ' τη CIA - με τα οποία δηλητηρίασαν θανάσιμα ειρηνικούς διαδηλωτές που βρέθηκαν στο κτίριο των Συνδικάτων και στην πλατεία της Οδησσού. Το ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ Κίεβο που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ και τις Βρυξέλλες, δεν έχει κινήσει οποιαδήποτε έρευνα και καταστρέφει προσεκτικά τις αποδείξεις, εξοντώνοντας τους μάρτυρες αυτού του στυγνού εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας!

Κυριακή 1 Μαΐου 2016

Η αρκούδα της Πρωτομαγιάς

Η φωτογραφία που χρησιμοποιεί η Daily Mail -
Φαίνονται και αγόρια στη φωτογραφία (!)
Προφανώς ο Κιμ επισκέφτηκε κάποιο σχολείο.
Μετά τα σκυλιά της Δαλματίας και το θείο, μετά τη σφαγμένη σύζυγό του, τώρα ΚΑΙ πιπεράτα ψέμματα: ο ηγέτης της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν παίρνει έφηβες από σχολεία για να τις κάνει σκλάβες του σεξ!

Καλή Λαμπρή - Πρωτομαγιά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...