Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

1917 - 2017: Εκατό χρόνια αργότερα, η μάχη συνεχίζεται (И вновь продолжается бой)

Εκατό χρόνια αργότερα, η μάχη συνεχίζεται...
Mε αυτό το Σοβιετικό τραγούδι, σε στίχους και μουσική του Ν Dobronravov Α Pakhmutova, «Η μάχη συνεχίζεται», να υποδεχτούμε το 2017. Να είναι γεμάτο με αγώνες και νίκες ενάντια στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και ενάντια στον καπιταλισμό, τον ιμπεριαλισμό. Όπως το τεκμηρίωσε ο Βλαντιμίρ Λένιν πριν από 100 χρόνια (όταν δημοσίευσε την διάσημη ανάλυσή του για τον ιμπεριαλισμό). Το 2017 συμπληρώνονται ακριβώς εκατό χρόνια από την Σοβιετική Επανάσταση, ένα γεγονός που άλλαξε τον κόσμο, οδηγώντας στο πρώτο κράτος των εργαζομένων. 
Ολοκληρώνεται η φάση της ιστορίας και ξεκινά το αναγκαίο μέλλον, γεμάτο από αγώνες, ήττες, αλλά και με την αναπόφευκτη μοίρα της νίκης της εργατικής τάξης.
Το βίντεο έχει μεταφραστεί από αυτό το blog και οι υπότιτλοι είναι στα ελληνικά. 
Είναι ένα μήνυμα για το αύριο. 

Το αύριο που τα χέρια της νεολαίας θα το «αρπάξουν», σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της Ρωσίας όπου σήμερα κυριαρχούν και καλλιεργούνται οι αυταπάτες και συνεχίζει να λεηλατείται από εκείνους που την κατέστρεψαν και κατέληξε σε Ρωσία από Σοβιετική Ένωση.
Εκατό χρόνια μετά η μάχη συνεχίζεται.
«Σκληρές μάχες εξακολουθούν να μας περιμένουν, αυτούς και εμάς (τους εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο.) Στον κοινό αγώνα απαλλαγής απ το ζυγό του κεφαλαίου, ο σοσιαλισμός σίγουρα θα νικήσει!»
Ο Λένιν σχετικά με το προλεταριάτο, μια επαναστατική τάξη.
Δημοσιεύτηκε στις 9 Νοεμβρίου 1918,  Πράβντα  Νο 242
====

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...