Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

O Δήμος Κατερίνης καλεί τη νεοναζιστική οργάνωση της Χ.Α. στην εκδήλωση μνήμης των 40 εκτελεσμένων του '43

ΤΙΜΑΜΕ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ 40 ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 26/2/2017

(στους συγγενείς των θυμάτων)

Όπως και πέρσι έτσι και φέτος, παρά τις σχετικές καταγγελίες, ο Δήμος Κατερίνης καλεί τη νεοναζιστική οργάνωση της Χ.Α. στην εκδήλωση μνήμης των 40 εκτελεσμένων συμπατριωτών μας που έχασαν τη ζωή τους στις 23 του Φλεβάρη του 1943, επικαλούμενος το πρωτόκολλο. Συμμετέχουν και οι «αριστεροί» του Συρίζα.
Κανένα όμως πρωτόκολλο δεν μπορεί να κρύψει το γεγονός ότι η Χ.Α. υποστηρίζει το ναζισμό και τη γερμανική κατοχή της Ελλάδας (1941-45).
Κανένα πρωτόκολλο και καμιά κοινοβουλευτική τάξη δεν μπορεί να είναι το άλλοθι στην αντιπεριφέρεια και το Δήμο για να κλείνουν τα μάτια. Δεν είναι τυχαίο ότι οι φασίστες Χίτλερ και Μεταξάς ανέβηκαν στην εξουσία (αν και δεν είχαν πότε την πλειοψηφία) σύμφωνα με το πρωτόκολλο, δηλαδή τους κανόνες της σάπιας αστικής κοινοβουλευτικής «δημοκρατίας» και με τη στήριξη των βιομηχάνων και των εφοπλιστών.

Αν μια μερίδα του γερμανικού λαού είχε μια δικαιολογία που υποστήριξε τον φασισμό, γιατί δεν ήξερε τι ήταν φασισμός, εμείς σήμερα δεν έχουμε καμιά, γιατί τώρα ξέρουμε.
Δεν είναι τυχαίο ότι η πλειοψηφία της παράταξης του κ. Δημάρχου ΔΕΝ ΔΕΧΤΗΚΕ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ στο δημοτικό συμβούλιο η έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης στο διωκόμενο Δήμαρχο Πάτρας Πελετίδη, ύστερα από μήνυση των νεοναζιστών, γιατί δεν τους παραχώρησε χώρο για την προεκλογική τους συγκέντρωση.

ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΑΚΡΙΒΑ ΤΗ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ
Διακόσιες χιλιάδες (200.000) Έλληνες έχασαν τη ζωή τους από την πείνα, επειδή η κατοχική δύναμη κατέσχεσε τρόφιμα και καύσιμα. Καταστράφηκε το 50% της βιομηχανίας και το 75% του οδικού και σιδηροδρομικού δικτύου, 1.770 χωριά καταστράφηκαν, 400.000 σπίτια πυρπολήθηκαν.
 Έλληνες χάθηκαν στις πολύνεκρες μάχες στα διάφορα μέτωπα (70.000), από τα εκτελεστικά αποσπάσματα (56.225), στα στρατόπεδα της Γερμανίας (105.000). 
Νεκροί από βομβαρδισμούς 7.120. 
Νεκροί σε μάχες της Εθνικής Αντίστασης (σύμφωνα με γερμανικά στοιχεία) 20.650. 
Νεκροί στη Μέση Ανατολή 1.100. Απώλειες Εμπορικού Ναυτικού 3.500.
Τα στοιχεία αυτά καταδείχνουν το έγκλημα γενοκτονίας που διέπραξε ο Χίτλερ (και οι συνεργάτες του Έλληνες - ταγματασφαλίτες) σε βάρος της πατρίδας μας και του λαού της για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της γερμανικής και της ελληνικής πλουτοκρατίας. Αποτελεί προσβολή στη μνήμη των θυμάτων να καλείται και να παραβρίσκεται ένα κόμμα που υμνεί αυτόν που δολοφόνησε τους σαράντα συμπολίτες μας.
Η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ (παράρτημα Κατερίνης) καλεί τους συμπολίτες μας και τους ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ, κάθε μαζικό φορέα να μην παραβρεθούν στην εκδήλωση στις 25/2, νομιμοποιώντας έτσι την προσβολή της μνήμης των εκτελεσμένων από τη συμμέτοχη της νεοναζιστικής οργάνωσης.
ΣΥΡΙΖΑ - ΧΑ μαζί.
Η φωτογραφία απ΄ την εκδήλωση του δήμου το 2016
Τους καλεί να συμμετάσχουν στην εκδήλωση διοργανώνουμε την Κυριακή 26/2/2017 η ώρα 12 το μεσημέρι στο μνημείο των πεσόντων στο Σ. Σταθμό.

Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών 
Εθνικής Αντίστασης
 και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας
(παράρτημα Κατερίνης)



Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την απόφαση αθώωσης του δημάρχου Κ. Πελετίδη, αναφέρει: «Η λαϊκή κινητοποίηση, που εκφράστηκε όλο το προηγούμενο διάστημα, με αφορμή την πολιτική στάση του δημάρχου Κ. Πελετίδη και του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας, δείχνει ότι μπορεί να ακυρώνεται η δράση και οι ενέργειες της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής, όπως η δικαστική δίωξη που επιχειρήθηκε εναντίον του Κ. Πελετίδη. Η στάση του κομμουνιστή δημάρχου αποτελεί παράδειγμα για τις περιφερειακές, τοπικές αρχές και πάνω απ’ όλα για τους μαζικούς φορείς του λαού, έτσι ώστε να υπάρχει αποφασιστική αντιμετώπιση κι απομόνωση της ΧΑ, χωρίς καμία ανοχή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...