Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Ο ράπερ Valtonyc, καταδικάστηκε σε 3 χρόνια και 6 μήνες φυλάκιση για το «οι Βουρβόνοι είναι γκάνγκστερ»

Στην ΕΕ με τους βασιλιάδες, δεν χωράει ο νεαρός ποιητής  
Η φάρα - οίκος των Βουρβόνων (γαλλικά: Maison de Bourbon) ήταν γαλλική δυναστεία. Βασίλεψε από το 1589 ως τη Γαλλική Επανάσταση και από την πτώση του Ναπολέοντα ως το 1848.
Οι Βασιλείς στους θρόνους της Πάρμας και της Νάπολης ήταν επίσης Βουρβόνοι. Βασιλιάδες αυτού της φάρας βασιλεύουν σήμερα στην Ισπανία. Πήραν τη σκυτάλη απ' τον δικτάτορα - σφαγέα της Ισπανίας Φράνκο.
Οι διώξεις του Χουάν Κάρλος είναι στα πλαίσια της δημοκρατίας που τους επιτρέπει να κάνουν πολέμους και να αποκαλούν δικτάτορες άλλους εκλεγμένους ηγέτες. Μιλόσεβιτς, Καντάφι, Σαντάμ, Άσαντ ...


Ο νεαρός στο δικαστήριο για να απολαύσει το ευρωπαϊκό κεκτημένο
Ο ράπερ Valtonyc καταδικάστηκε από την ισπανική «δικαιοσύνη» σε 3 χρόνια και 6 μήνες φυλάκιση για τη σύνθεση τραγουδιών.
Ζούμε σε μια παράξενη «δημοκρατία». Αν ζούσε σήμερα ο μεγάλος συγγραφέας Ραμόν ντελ Βάγιε-Ινκλάν που έγραψε ότι «Οι Ισπανοί έχουν αντιληφθεί (για τον τελευταίο Βουρβόνο) ότι δεν βασιλιάς, αλλά ένας κλέφτης», ίσως το Δικαστήριο να τον καταδίκαζε στη φυλακή για λίγα χρονάκια.
Μπορούμε να αναφέρουμε επί τη ευκαιρία ότι ο διάσημος συγγραφέας της Γαλικίας, ο οποίος απεικόνισε στα γραπτά του την παραπάνω κατάσταση, ως «το ισπανικό τερατούργημα».


- Ενάντια στην καταστολή του ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ! - ΑΥΡΙΟ το θύμα μπορεί να είστε εσείς .
- ΟΛΟΙ με τον VALTONYC!


====
Η ιστορία του César Strawberry επαναλαμβάνεται. Ο ράπερ, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Josep Miquel Arenas θα περάσει χρόνια της ζωής του στη φυλακή για στίχους των τραγουδιών του, που περιέχουν απειλές εναντίον του βασιλιά και αρκετών πολιτικών μεταξύ αυτών και εναντίον του προέδρου των Βαλεαρίδων.

Ο Ισπανός έχει καταδικαστεί από το υψηλό δικαστήριο (High Court) σε 3 έτη και 6 μήνες φυλάκιση με κατηγορία τις απειλές στο Στέμμα μέσω στίχων των τραγουδιών του, οι οποίοι περιλαμβάνουν φράσεις όπως:

«...ο βασιλιάς έχει ένα ραντεβού στην πλατεία της πόλης,
ένα σχοινί γύρω από το λαιμό του
και πέφτει πάνω του το βάρος του νόμου»,
«Σοφία σε ένα νόμισμα,
πυροβολήθηκε μέχρι θανάτου»,
«...η πόρνη της αστυνομίας,
η σκύλα μοναρχία,
για να δούμε αν η ETA θα βάλει μια βόμβα»
ή
«Miguel Angel Blanco,
Carrero Blanco,
Α, σε λίγο και ο Χουάν Κάρλος».

Το Εθνικό Δικαστήριο ισχυρίζεται ότι οι στίχοι του Valtonyc δεν στοιχειοθετούν το δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης, καθώς παραβιάζουν τα συνταγματικά δικαιώματα και οι στίχοι του περιέχουν «εκφράσεις που αποτελούν εκδηλώσεις ρητορικής μίσους και ότι θα μπορούν να ερμηνευθούν ως προτροπή σε βία». Από την πλευρά του ο Valtonyc, υποστηρίζει ότι είναι «ποιητής» και «καλλιτέχνης» και θα συνεχίσει λέγοντας ότι οι «Βουρβόνοι είναι γκάνγκστερ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...