Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Moranbong Band: Ο δρόμος του στρατιώτη

Την Παρασκευή 23 Απριλίου 2010, ο τότε πρωθυπουργός της Ελλάδας, Γιώργος Παπανδρέου με φόντο το ακριτικό Καστελόριζο, ανακοίνωσε την προσφυγή της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης , βάζοντας τη χώρα στον μνημονιακό δρόμο των μέτρων λιτότητας. Ο Παπανδρέου ανακοινώνει από το Καστελόριζο το πρώτο μνημόνιο.
Χάσαμε από τότε - εφτά χρόνια πέρασαν - πολλά και πήραμε τέσσερα μνημόνια και πολλούς εφαρμοστικούς.
Αυτό που μας λείπει κάθε πρωί εδώ και εφτά χρόνια είναι το γούστο.
Πέρασαν κιόλας εφτά χρόνια από την ημέρα που χάσαμε πολλά, εμείς ο λαός, η εργατική τάξη, αλλά και οι μικροαστοί προλεταριοποιήθηκαν βίαια, μέρος της μπουρζουαζίας αυτό που έπαιζε με τις τράπεζες και η βιομηχανία κατάλαβε ότι κάτι τρίζει κάτω από τα πόδια της.
Μόνο το εφοπλιστικό κεφάλαιο έκανε χρυσές δουλειές με τις φοροαπαλλαγές, το τζάμπα ναυτιλιακό τις φρεγάτες που τους πληρώνουμε να τους φυλάνε στον περσικό και με τον επίναυλο καυσίμων. Ακόμα «κονομάνε» τρελά, αφήνοντας τους υπόλοιπους στην δυστυχία κοιμίζοντάς τους με τα κανάλια τους, που φρόντισαν να αποχτήσουν.

Ακολούθησε η κακογουστιά, το κιτς των γερμανόφωνων. 
Εφτά χρόνια «τρωικός» πόλεμος με την τρόικα, την αξιολόγηση τα κατεπείγοντα και ψεματάκια τα ψέματα, τα μεγάλα ψέματα στα θερινά τμήματα του κοινοβουλίου. Δεν πέρασε μια μέρα χωρίς μέτρα, μέτρο χωρίς ψέμα, ψέμα με το μέτρο, ψέμα χωρίς μέτρο...
Ένα βάρος πάνω στο στομάχι.

Μια μέρα να ανοίξουμε την τηλεόραση να να δούμε μια ομορφιά, ένα καλό νέο.
Πήξαμε στα εκατομμύρια και στα δισεκατομμύρια και στους καθηγηταράδες στα παράθυρα κάθε πρωινό.
Μας δείχνουν αυτή την ασχήμια ξανά και ξανά, να βλέπουμε αριθμούς και αλγόριθμους να μπαίνουν στην τσέπη μας και να την αδειάζουν.
Και πρέσινγκ κάθε μέρα κάθε μέρα και απειλές και προσβολές, ότι κλέβουμε, ότι θα μας βρουν και κιτς και θα...
Αποτέλεσμα; αρνητικό και το χρέος μεγαλώνει.
Καμιά χαρά ακόμα και όταν έχουμε, γιατί η όταν ξέρεις ότι ο δίπλα σου δεν έχει ή ακούς το νοσοκομείο δεν έχει γιατρούς και υλικά, οι νέοι δουλειά, οι πρόσφυγες πνίγονται... η ψυχή σου αλλάζει, χαλάει η διάθεσή σου.

Σκοτώσατε την ομορφιά, ηλίθιοι, και αδειάσετε την τσέπη μας.
Ακριβύνατε την μπύρα, το βιβλίο τα καύσιμα τα διόδια. Καταστρέψατε το ωραίο, κύριοι με τις γραβάτες σας και χωρίς αυτές. Δεν έχετε φαντασία ούτε γούστο, είστε φτηνοί και πρόχειροι υπηρέτες του μεγάλου κεφαλαίου, που σας ξεγελά με ένα σάντουιτς στα γκούντις και με μια κοκακόλα!
Καταστρέφετε τη μέρα μας, το μήνα μας, τα χρόνια μας και μας απειλείτε ότι, αν θα φύγουμε απ΄ την ΕΕ και το ΝΑΤΟ θα γίνουμε Βόρεια Κορέα.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...