Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

Αμερικανοί επιστήμονες πιστεύουν ότι το κουβανικό εμβόλιο κατά του καρκίνου του πνεύμονα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία όλων των τύπων καρκίνου

Το Roswell Park στη Νέα Υόρκη φιλοξενεί την πρώτη δοκιμή του εμβολίου κατά του καρκίνου του πνεύμονα που αναπτύχθηκε στην κομουνιστική Κούβα και ονομάζεται CIMAVAX. Οι δοκιμές ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους. Οι κλινικές δοκιμές θα μπορούσαν να διαρκέσουν έως και δύο χρόνια για να ολοκληρωθούν.
Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του ο Δρ Κέλβιν Λι, διευθυντής της ανοσολογίας στο Roswell Park Cancer Institute στο Buffalo, όπου δοκιμάζει την αποτελεσματικότητα του Cimavax, είναι εντυπωσιασμένος με το φάρμακο. Ο ίδιος αποκάλυψε ότι τα αποτελέσματα υπερβαίνουν τις προσδοκίες τους. Ο Δρ Kelvin Lee, είπε ότι η πρώτη φάση επικεντρώνεται στον καθορισμό της ασφάλειας του φαρμάκου.
To Roswell Park Cancer Institute στη Νέα Υόρκη.
«Πραγματικά ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες μας κατά τους πρώτους μήνες». «Νομίζω ότι το πραγματικά κρίσιμο συστατικό αυτού του δοκιμίου είναι ... είπε ότι ήταν το εμβόλιο πραγματικά τόσο ασφαλές όσο στις κλινικές δοκιμές των Κουβανών.»
Το CIMAVAX υιοθετεί μια μοναδική προσέγγιση στον καρκίνο με κάποια έννοια αποκόβει ουσιαστικά από την παροχή τροφίμων από έναν όγκο, αντί να επιτεθεί ίδιο τον όγκο.
«Αυτό που κάνει CIMAVAX μοναδικό είναι ότι μπορεί να δημιουργήσει μια ανοσολογική απόκριση εναντίον του αυξητικού παράγοντα, στο πλαίσιο ... του καρκίνου του πνεύμονα στην πραγματικότητα πεθαίνει από την πείνα.»

Είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε εάν το εμβόλιο θα έχει την ίδια αποτελεσματικότητα στη μείωση και την πρόληψη των όγκων του πνεύμονα όπως στις κουβανικές κλινικές δοκιμές, δεδομένου ότι μόλις έχουμε αρχίσει, αλλά ο Lee λέει ότι πιστεύει ότι το φάρμακο είναι επίσης πολλά υποσχόμενο έναντι άλλων μορφών καρκίνου.
Ο Δρ Λι πιστεύει ότι τα θετικά αποτελέσματα των δοκιμών μέχρι στιγμής έχουν ανοίξει τις πόρτες για να διερευνήσει τη δυνατότητα χρησιμοποίησης ουσιαστικά της ίδιας μεθόδου για τη θεραπεία όλων των τύπων των καρκινικών όγκων.
«...Όπως τον καρκίνο του παχέος εντέρου, τον καρκίνο στο κεφάλι και το λαιμό, τον καρκίνο του παγκρέατος, τον καρκίνο του μαστού, τον καρκίνο του προστάτη», δήλωσε ο Dr. Lee.
Ωστόσο, οι νέες εκθέσεις έχουν αποκαλύψει ότι πάνω από μια ντουζίνα πολίτες των ΗΠΑ ταξιδεύουν στην Κούβα για θεραπείες τους
Τριάντα δύο ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα από τις ΗΠΑ έχουν δεχτεί θεραπεία φέτος στην Κούβα με το τοπικό εμβόλιο Cimavax, αψηφώντας τους νόμους του εμπάργκο και διακινδυνεύοντας βαριά πρόστιμα ακόμη και φυλάκιση.
Ασθενείς όπως ο Mick Phillips έχει πάρει τη θεραπεία στην Κούβα. - cbc.ca
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που αναφέρθηκαν από τους ειδικούς της Κούβας, το εμβόλιο μπορεί να παρατείνει τη ζωή των ανθρώπων με καρκίνο του πνεύμονα και, σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτή η κατάσταση μπορεί να μετατραπεί σε μια χρόνια νόσο, χωρίς τον άμεσο κίνδυνο του θανάτου.
Η ανοσοθεραπεία κατά του καρκίνου γίνεται όλο και πιο ακριβή στις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε ο Δρ Λι, ο οποίος σημείωσε ότι, αντίθετα, η ιδέα μιας φθηνής μεθόδου, όπως της Κούβας, που μπορεί να χορηγηθεί σε μια πρωτοβάθμια φροντίδα είναι πολύ ελκυστική ιατρική.
Οι ασθενείς αυτοί είναι ανάμεσα σε εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες των ΗΠΑ που έχουν ταξιδέψει στο νησί αυτό το έτος, αλλά δεν μπορούν να το πράξουν ως τουρίστες, επίσης, λόγω του εμπάργκο.
Φωτογραφία: Desmond Boylan - AP
Αλλά το CIMAVAX δεν είναι μόνο μια μεγάλη ανακάλυψη από Κουβανούς γιατρούς, αλλά και ένα μεγάλο χρηματικό περιουσιακό στοιχείο για τη χώρα. Η βιομηχανία βιοτεχνολογίας φέρνει μισό εκατομμύριο δολάρια στην Κούβα, θεωρείται το κλειδί για το μέλλον της χώρας, που επιθυμεί να επεκτείνει την καινοτομία και την ανάπτυξη στην ξένη αγορά.
«Σήμερα εξάγουμε τα προϊόντα μας σε περίπου 50 χώρες, και έχουμε ένα χαρτοφυλάκιο καινοτόμων και μοναδικών φαρμάκων σε διάφορα στάδια της έρευνας και κλινικών δοκιμών», δήλωσε ο Merardo Pujol, διευθυντής επιχειρηματικής ανάπτυξης στο Κέντρο Γενετικής Μηχανικής και Βιοτεχνολογίας στην Κούβα.
Οι επιστήμονες της Κούβας αναζητούν νέους τρόπους για να δημιουργήσουν μοναδικά και καινοτόμα φάρμακα που δεν είναι μόνο προς όφελος του πληθυσμού του νησιού, αλλά και για εκατομμύρια άνθρωπους σε όλο τον κόσμο. Η βιομηχανία έχει επίσης επιτύχει θεραπευτικές εξελίξεις, παρά το εμπάργκο που επιβλήθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά χρειάζεται νέες αγορές για να αναπτυχθεί. Περισσότερο από τρεις δεκαετίες, η Κούβα επικεντρώθηκε για να γίνει μια δύναμη στον κλάδο της βιοτεχνολογίας.
Η Κούβα έχει αναπτύξει ένα θεραπευτικό εμβόλιο
για την καταπολέμηση του HIV-AIDS shutterstock.com
Στα τέλη της δεκαετίας του 1970, η Κούβα έστειλε τους καλύτερους επιστήμονες της στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες για να σπουδάσουν σε κορυφαία ερευνητικά κέντρα στον αναδυόμενο τομέα της βιοτεχνολογίας. Η επιδημία δάγγειου πυρετού στις αρχές της δεκαετίας του '80 απασχόλησε τη βιομηχανία βιοτεχνολογίας στην Κούβα, που ανέπτυξε την ιντερφερόνη, ένα φάρμακο που αποτρέπει τον ισχυρό ιό. «Στα πρώτα στάδια της βιοτεχνολογίας της Κούβας, το κύριο προϊόν ήταν ιντερφερόνη, και αργότερα οι επιστήμονες άρχισαν να παράγουν βιολογικά φάρμακα χρησιμοποιώντας τεχνικές ανασυνδυασμένου DNA που σχετίζονται με τη γενετική μηχανική», δήλωσε ο Pujol.
Η CIGB ιδρύθηκε το 1986 ως ο κορυφαίος θεσμός της Κούβας στην βιομηχανία της βιοτεχνολογίας. Στο ερευνητικό κέντρο που διευθύνει όλους τους επιστημονικούς κύκλους από την αρχική έρευνα μέχρι την παραγωγή και την εμπορία των επώνυμων φαρμάκων.
Το Κέντρο Γενετικής Μηχανικής & Βιοτεχνολογίας (CIGB) στην Αβάνα.
Σήμερα, «Το CIGB ερευνά, αναπτύσσεται και το έργο του αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία ή ευρεσιτεχνία, καθιστά τα εργαστηριακά ευρήματα σε πιλοτικές δοκιμές και παράγει εξαγωγές φαρμάκων σε μεγάλη κλίμακα», δήλωσε ο Pujol.
Το CIGB αναπτύξει ένα ανασυνδυασμένο εμβόλιο κατά της ηπατίτιδας Β από το 1990 και σχεδόν έχει εξαλείψει την νόσο στην Κούβα. Το κέντρο συνεχίζει να παράγει αποτελεσματικά εμβόλια όπως το Heberpenta, το οποίο προστατεύει από ασθένειες όπως η γρίπη.
Μαζί με τη διεθνή επιστημονική της παρουσία, η Κούβα επεκτείνει τα ερευνητικά κέντρα και οι γιατροί της παράγουν φάρμακα μέσα από διάφορες τεχνικές.
Οι επιστήμονες του Κέντρου Γενετικής
 Μηχανικής και Βιοτεχνολογίας
(CIGB) Κούβα - Φωτο: Yander Zamora
Το Κέντρο Μοριακής Ανοσολογίας (CIM) ιδρύθηκε το 1994, που αρχικά αναπτύχθηκε η τεχνολογία μονοκλωνικού αντισώματος για διαφορετικές ιατρικές χρήσεις. «Το πρώτο προϊόν του CIM ονομαζόταν ΟΚΤ3 μονοκλωνικό αντίσωμα το οποίο παράχθηκε για μεταμοσχεύσεις νεφρών, ώστε να αποτρέψει τους ασθενείς από την απόρριψη του νέου οργάνου», δήλωσε ο Eduardo Ojito, αναπληρωτής διευθυντής του CIM. Μετά από περισσότερο από δύο δεκαετίες επιστημονικής έρευνας, το CIM έχει επίσης φάρμακα και εμβόλια υψηλής αντοχής έναντι ορισμένων μορφών καρκίνου.
Το Κέντρο Μοριακής Ανοσολογίας στην Κούβα.
Το CIM πωλεί τα προϊόντα του σε περισσότερες από 30 χώρες, πέντε κορυφαία φάρμακα εξάγονται. Έχουν καταγραφεί περίπου 100 φάρμακα σε διεθνές επίπεδο. Επί του παρόντος, η βιομηχανία της βιοτεχνολογίας συνεισφέρει με περισσότερα από 500 εκατομμύρια $ ετησίως στην οικονομία της Κούβας, με το CIGB να κερδίζει περισσότερα από 100 εκατομμύρια $ από τις εξαγωγές το προηγούμενο έτος.
Ένα άλλο επίτευγμα της σοσιαλιστικής Κούβας της βιομηχανίας της βιοτεχνολογίας είναι το Heberprot-Ρ, ένα φάρμακο που δημιουργήθηκε το 2006 για τη θεραπεία των διαβητικών ελκών του ποδιού.
Το φάρμακο της Κούβας Heberprot-P
- Πηγή: acn.cu
«Σε κάθε ένεση, με τα αμινοξέα και την πρωτεϊνική σύνθεση τα διαιρούμενα κύτταρα στο πόδι αρχίζουν να κλείνουν το έλκος, να γεμίζουν με υγιή και έντονο ιστό, και σε περίπου τρεις μήνες κατά μέσο όρο η πληγή είναι εντελώς κλειστή», δήλωσε ο Dr. Manuel Raices, ερευνητής CIGB. Επί του παρόντος, το Heberprot-P είναι νηολογημένο σε 23 χώρες σε όλες τις ηπείρους και χρησιμοποιείται σε 10 χώρες. «Το προϊόν μας έχει ήδη χρησιμοποιηθεί σε περισσότερους από 60.000 ασθενείς στην Κούβα και περίπου 250.000 ασθενείς σε όλο τον κόσμο, εμποδίζοντας περισσότερο από το 70 τοις εκατό των ακρωτηριασμών», δήλωσε ο Pujol.
Στη συνέχεια, το 2008, το CIM καταγράφει το CIMAVAX, ένα εμβόλιο που χρόνια αργότερα έφερε την ελπίδα σε εκατομμύρια ανθρώπους που πάσχουν από καρκίνο του πνεύμονα.
Το CIMAVAX-EGF έχει ως στόχο να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των ασθενών με καρκίνο του πνεύμονα και χρησιμοποιείται από το σύστημα υγείας της Κούβας και τέσσερις άλλες χώρες.
Το CIMAVAX-EGF και έχει υποστεί σε εκτεταμένες κλινικές μελέτες στην Κούβα και σε όλο τον κόσμο και αποτελεί εγκεκριμένη θεραπεία για τη θεραπεία του καρκίνου του πνεύμονα, όχι μόνο στο νησί αλλά και στην Κολομβία, το Περού, την Παραγουάη, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη.
(AP Photo / Ξαβιέ Γκαλεάνο)
Το εμβόλιο έχει καταχωρηθεί σε κάθε ήπειρο για πιθανή εμπορική χρήση σε όλο τον κόσμο. Περισσότεροι από 4.000 ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα έχουν υποβληθεί σε θεραπεία με το εμβόλιο, παγκόσμιες κλινικές δοκιμές και τα αποτελέσματά τους δείχνουν μια παρατεταμένη σταθεροποίηση του όγκου, βελτίωσε σημαντικά τα συνολικά ποσοστά επιβίωσης και την ποιότητα ζωής.
Στατιστικά στοιχεία που βασίζονται σε διάφορες μελέτες σε όλο τον κόσμο δείχνουν ότι το 30 τοις εκατό των ασθενών που έλαβαν το εμβόλιο CIMAVAX-EGF είχαν θετικά αποτελέσματα προς όφελος του προϊόντος με σημαντικά βελτιωμένη ποιότητα ζωής.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες διεξάγουν κλινικές δοκιμές για να δουν την αποτελεσματικότητα του εμβολίου, για τη θεραπεία διαφόρων τύπων καρκίνου.
Περισσότεροι από 4.000 ασθενείς
με καρκίνο του πνεύμονα έχουν
υποβληθεί σε θεραπεία με το εμβόλιο
Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Roswell Park, Δρ Candace Τζόνσον, λέει ότι το σχέδιο είναι οι κλινικές δοκιμές να συνεχιστούν, παρά τις περιοριστικές πολιτικές του προέδρου Trump με την Κούβα. «Κλινική δοκιμή μας με το CIMAVAX ξεκίνησε τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, και είμαι πολύ χαρούμενος που η εγγραφή των ασθενών με καρκίνο του πνεύμονα συνεχίζεται », δήλωσε ο Δρ Τζόνσον.
«Είμαστε ενθουσιασμένοι που προωθούμε τη δουλειά μας για να δούμε αν αυτό το εμβόλιο παρέχει όχι μόνο ανοσοθεραπεία, αλλά μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ικανότητά μας για τη θεραπεία και τον έλεγχο του καρκίνου. Ελπίζουμε να συνεχιστεί το πρόγραμμα και η αξιολόγηση αυτών των νέων πολιτικών, όπως πάμε.»
Πηγές: WGRZ-TV, wikipedia, CubaDebate


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...