Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

Χρειάζεστε βοήθεια στην εξεύρεση της Β. Κορέας στον χάρτη; Μην ρωτήσετε τους Νεοϋορκέζους (VIDEO)

Τα δύο τρίτα των Αμερικανών βλέπουν τη Βόρεια Κορέα ως «πολύ σοβαρή απειλή», σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση. Η RT ζήτησε από τους New Yorkers αν μπορούσαν πραγματικά να εντοπίσουν την πηγή αυτής της απειλής σε έναν χάρτη - με μερικά ενδιαφέροντα αποτελέσματα.
Σχεδόν τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων από την SSRS για το CNN δήλωσαν ότι αισθάνονται ανήσυχοι για τη Βόρεια Κορέα - αυτό ήταν τον Μάρτιο 48 τοις εκατό και το υψηλότερο ποσοστό από το 2000.
Ο Caleb Maupin της RT ζήτησε από τους New Yorkers αν πιστεύουν ότι η Βόρεια Κορέα αποτελεί απειλή για τις ΗΠΑ και οι απαντήσεις εκφράζουν διάφορα επίπεδα ανησυχίας. «Είμαι παρανοϊκός; Όχι, αλλά σίγουρα αισθάνομαι ότι η Βόρεια Κορέα είναι μια πιθανή απειλή,» είπε ένας, ενώ άλλος είπε: «Ναι, είναι αρκετά απειλητικό και απαντήσαμε με απειλητικό τρόπο. Αυτό είναι τρομακτικό.»
«Δεν φοβάμαι τη Βόρεια Κορέα, φοβάμαι για το ποιοι είναι οι ηγέτες μας σε πολλές χώρες και πώς συμπεριφέρονται», δήλωσε μία γυναίκα στον Maupin. «Δεν συμπεριφέρονται αναγκαστικά προς το συμφέρον των ανθρώπων. Είναι όλο και πιο έντονο» . Ωστόσο, οι περισσότεροι ερωτηθέντες ανταποκρίθηκαν όταν τους ζητήθηκε να εντοπίσουν τη χώρα στον χάρτη, με απαντήσεις που κυμαίνονταν από τη Σιβηρία μέχρι την Αυστραλία.
++++
Η έλλειψη γεωγραφικών γνώσεων είναι ιδιαίτερα ανησυχητική, λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα μιας μελέτης των New York Times. Διαπίστωσαν ότι οι Αμερικανοί που δεν μπορούν να βρουν τη Βόρεια Κορέα σε χάρτη είναι πιο πιθανό να ευνοούν τη στρατιωτική δράση.

Kim, Trump ή Game of Thrones: Οι New Yorkers προσπαθούν να μαντέψουν τη φαντασία από την πολιτική (VIDEO)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...