Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Το ΚΚΕ τιμά την Οκτωβριανή Επανάσταση με έργα του μεγαλύτερου μουσικού στον κόσμο Ντμίτρι Σοστακόβιτς και άλλων σοβιετικών συνθετών

ΕΚΔΗΛΩΣh ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΚΤΩΒΡΙΑΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Πλήθος κόσμου στη συναυλία με τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ στο Μέγαρο Μουσικής

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε  τη συναυλία, που διοργάνωσε η ΚΕ του ΚΚΕ, με τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, με έργα των Σοβιετικών συνθετών Ντμίτρι Σοστακόβιτς, Σεργκέι Προκόφιεφ και Αράμ Χατσατουριάν, για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση, το βράδυ της Τετάρτης στο Μέγαρο Μουσικής. 

Στη συναυλία παρουσιάστηκαν τα παρακάτω κομμάτια: Βαλς από το έργο «Μεταμφίεση» (Masquerade Valse) και «Χορός των σπαθιών» του Α. Χατσατουριάν, επιλογή μερών από το μπαλέτο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» (1. «Μοντέγοι και Καπουλέτοι», 2. «Ο χορός των κοριτσιών με τα κρίνα» και 3. «Ο Ρωμαίος στον τάφο της Ιουλιέτας») του Σ. Προκόφιεφ και η 12η Συμφωνία - «Το Ετος 1917» του Ντ. Σοστακόβιτς.
Την Ορχήστρα της ΕΡΤ διηύθυνε ο διεθνούς φήμης διευθυντής ορχήστρας Αλέξανδρος Μυράτ. «Είμαι ευτυχής που είμαι σε αυτή τη γιορτή, αλλά ήθελα να σας πω να προσέξετε την ορχήστρα της ΕΡΤ σαν τα μάτια σας», είπε από το πόντιουμ, στο φινάλε της μεγάλης συναυλίας.
Στη συναυλία παρευρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον ΓΓ της  ΚΕ του Κόμματος Δημήτρη Κουτσούμπα. 
Δεκάδες ήταν και οι παρουσίες πολιτικών, ανθρώπων της Τέχνης και του Αθλητισμού που τίμησαν με την παρουσία τους τη σημαντική αυτή εκδήλωση.
Παρόντες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο Ζ' αντιπρόεδρος της Βουλής, Σπύρος Λυκούδης, η πρέσβης του Βιετνάμ Τραν Θι Χα Φουόνγκ, αντιπροσωπείες από τις πρεσβείες Ρωσίας και Κίνας, όπως επίσης και η Ανδρονίκη Θεοτοκάτου, πρόεδρος Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Από το χώρο της Τέχνης το «παρών» έδωσαν οι Θάνος Μικρούτσικος, συνθέτης, Μαρία Φαραντούρη, τραγουδίστρια, Ιωάννα Καρυστιάνη, συγγραφέας, Βασίλης Βαφέας, σκηνοθέτης, Γιώργος Κακουλίδης, ποιητής, Τάσος Ψαρράς, σκηνοθέτης, Λουκάς Θάνος, συνθέτης, Μιχάλης Τρανουδάκης, συνθέτης, Ούβε Μάτσκε, σολίστας πιάνου και καθηγητής ΠΑΜΑΚ, Χρήστος Κολοβός, μαέστρος, Κυριάκος Ρόκκος, γλύπτης, Γιώτα Βέη, τραγουδίστρια, Τιτίκα Σαριγκούλη, ηθοποιός, Βασίλης Λιόγκαρης, λογοτέχνης, Γιώργος Νταλάρας, τραγουδιστής, Διονύσης Τσακνής, μουσικοσυνθέτης, Λάκης Χαλκιάς, τραγουδιστής, Μιχάλης Τερζής, συνθέτης, Ελένη Γερασιμίδου, ηθοποιός, Αντώνης Ξένος, ηθοποιός, Παύλος Ορκόπουλος, ηθοποιός, Γιάννης Μαρκόπουλος, συνθέτης, Βασιλική Λαβίνα, τραγουδίστρια, Μανώλης Ανδρουλιδάκης, συνθέτης, Βαγγέλης Σακκάτος, λογοτέχνης, Εύα Φαμπα, μουσικός, Χριστόφορος Ζαραλίκος, ηθοποιός, Νίκος Τζίμας, σκηνοθέτης, Κώστας Νταλιάνης, σκηνοθέτης, Μύρων Μιχαηλίδης, μαέστρος, Άννα Φόνσου, ηθοποιός, Γιάννης Κατωμερής, σκηνοθέτης, Ιωάννα Καρατζαφέρη, λογοτέχνης.
Από το χώρο του Αθλητισμού στη συναυλία παρευρέθηκαν οι: Γιέμελος Νίκος, ομοσπονδιακός προπονητής Κολύμβησης, Γελαδάς Νίκος, καθηγητής ΣΕΦΑΑ, Ψυχουντάκη Μαρία, καθηγήτρια ΣΕΦΑΑ, Πομάσκι Γιώργος, προπονητής ΣΕΓΑΣ, Σεβαστής Βασίλης, γγ ΣΕΓΑΣ. Επίσης το «παρών» έδωσαν οι δημοσιογράφοι Βασίλης Σκουρής, Γιάννης Τζανετάκος, Ευγενία Κρισέφσκαγια, όπως επίσης και ο Θωμάς Γεράκης, από την εταιρεία δημοσκοπήσεων «Marc», καθώς και ο Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος, πρ. πρύτανης του ΕΜΠ. 
Ξεχωριστό εξάλλου ήταν το «παρών» από δεκάδες αγωνιστές της Αντίστασης και του ΔΣΕ, ενώ παρευρέθηκε και ο πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, Χρήστος Τσιντζιλώνης.
























Αναλυτικά η εκδήλωση στο 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...