Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Νεκροταφείο Κούρδων του YPG που δολοφονήθηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης «Olive Branch»

Με όπλα των πολιτισμένων Ευρωπαίων της ΕΕ και των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, οι Τούρκοι ιμπεριαλιστές δολοφονούν τον κουρδικό λαό δόλια και ύπουλα. Φρίκη και αγανάκτηση - εισβολή και κατοχή, ένα έργο που το έχουμε ξαναδεί στην Κύπρο.








Ειδικές δυνάμεις του τουρκικού στρατού στην Αφρίν. 

Κλάδος Ελιάς: ξεδιάντροπα οι Τούρκοι ασχημονούν προκαλούν τον πολιτισμό μας. Η ελιά, σύμβολο γαλήνης, προστασίας, γονιμότητας. Δέντρο του καλού συνδεδεμένο με την αναγέννηση και το φως. Σύμβολο ειρήνης, σύμβολο αθανασίας και ευφορίας. 

Για τους δολοφόνους του Ερντογάν; Σύμβολο θανάτου υποκρισίας. 

Η ελιά για τους αρχαίους Έλληνες ήταν σύμβολο των ολυμπιακών ιδεωδών, της Ειρήνης, της Σοφίας και της Νίκης. 

Για το ΝΑΤΟ σύμβολο για να γεμίσουν τις μεγάλες τσέπες τους οι έμποροι των όπλων με τίμημα το αίμα αθώων ανθρώπων.  
Το βραβείο που έπαιρνε ο Ολυμπιονίκης ήταν ένα στεφάνι φτιαγμένο από κλαδί ελιάς, ο «κότινος». Μέσα στο ναό της Ήρας στην Αρχαία Ολυμπία, υπήρχε μια ελιά, η «καλλιστέφανος ελαία», που από τα κλαδιά της φτιαχνόταν ο κότινος. Το ελαιόλαδο ήταν το βραβείο για τους νικητές των περίφημων Παναθηναϊκών Αγώνων, που γίνονταν προς τιμή της θεάς Αθηνάς. Στην αρχαία Αθήνα το βραβείο του νικητή στο αγώνισμα του δρόμου ήταν 700 αμφορείς που περιείχαν 2,5 τόνους ελαιόλαδο. Στην αρματοδρομία το βραβείο ήταν 5 τόνοι ελαιόλαδο εξαιρετικής ποιότητας. 

Ο μύθος λέει ότι ο Ηρακλής φύτεψε ελιά, μετά την ολοκλήρωση των 12 άθλων του. 

Οι Τούρκοι ολοκλήρωσαν μεγάλο κατόρθωμά τους.
Οι Έλληνες δεν παραπονέθηκαν καν για την καπηλεία του «κλάδου ελιάς» και ο Κοτζιάς χόρευε αγκαζέ με τον Τούρκο υπ εξ στην Αττάλεια στην σύνοδο του ΝΑΤΟ για την ειρήνη. Υποκρισία και ξετσιπωσιά.

Οι Αθηναίοι στα νομίσματά τους απεικόνιζαν την Αθηνά με στεφάνι ελιάς στο κράνος της και έναν αμφορέα με λάδι ή ένα κλαδί ελιάς. Με κλάδους ελιάς ήταν στεφανωμένο και το χρυσελεφάντινο άγαλμα του Διός στην Ολυμπία, έργο του Φειδία, ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου. Με λάδι έκαναν οι αρχαίοι Έλληνες σπονδές στους βωμούς, άλειφαν επιτύμβιες στήλες και ιερές πέτρες. 

Το κλαδί ελιάς που κρατούσε ένα περιστέρι ήταν για τον Νώε ο οιωνός ότι η ανθρώπινη ζωή θα ξανάρχιζε στη γη, μετά τον βιβλικό κατακλυσμό. Αυτή η συμβολική πλευρά της ελιάς διατηρείται ως τις μέρες μας. 
Θλιβερή παρωδία η τουρκική θηριωδία, θλιβεροί και Έλληνες πρωτηφοράδες που δεν είχαν να πουν τίποτα παρά δείχνουν περισσή ευαισθησία για την γειτονική βόρεια χώρα που πασχίζουν να την μαντρώσουν στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ







 Περισσότερα τρόπαια. 



Η διοίκηση του YPG δηλώνει ότι όλα όσα συνέβησαν είναι μέρος ενός δόλιου σχεδίου της Τουρκίας και των ακραίων ισλαμιστών συμμάχων της για την υποδούλωση του Αφρίν.

Μιλώντας σχετικά με το Αφρίν, οι επικεφαλής του YPG αρνούνται να παραδώσουν την πόλη, λέγοντας ότι ο αγώνας συνεχίζεται, ενώ αναφέρουν ότι η πτώση του Αφρίν έγινε επειδή η Ρωσία έχει ύπουλα συμφωνήσει με την Τουρκία, δίνοντας βάρος στις επιχειρήσεις της Ανατολικής Γκούτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...