Σάββατο 25 Αυγούστου 2018

ΠΟΛΩΝΙΑ: Η κυβέρνηση διώκει τους κομμουνιστές. Επιτρέπει στους νεοναζί να κυκλοφορούν ελεύθερα

Οι πολωνικές αρχές, ενθαρρύνοντας τους νεοναζί, προσπαθούν να αποθαρρύνουν τους κύκλους που έχουν διαφορετικές απόψεις για τις κοινωνικοοικονομικές, εσωτερικές και εξωτερικές πολιτικές της Πολωνίας.


Ενώ επεκτείνεται ο Πολωνικός διαχωρισμός διακυβέρνησης με τη Ρωσία και η Πολωνία διώκει όσους έχουν δημοκρατικές ιδέες, επιχειρεί να σβήσει κάθε ίχνος που έμεινε να υπενθυμίσει την πρώην Σοβιετική Ένωση, δεν κάνει τίποτα για τις ολοένα και πιο πολλές στον χρόνο νεο - ναζιστικές διαδηλώσεις, τρέφεται εκθειάζοντας τον ρατσισμό.



Η σημερινή τάση στην Πολωνία είναι να κατηγορήσει για όλα τα δεινά της την Ρωσία, τη Σοβιετική Ένωση συμπεριλαμβανομένης της δολοφονίας από τους Ναζί περισσότερων από έξι εκατομμύρια Πολωνών κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Να περιμένετε «εθνικές γιορτές» που θα δούμε να παρελαύνουν υπερεθνικιστές και νεο - φασίστες νέοι που θα χρησιμοποιούν συνθήματα «Θάνατος στους εχθρούς του έθνους», «Άνδρας και γυναίκα: η μόνη φυσιολογική οικογένεια», «Λευκή Ευρώπη», «Όλοι Διαφορετικοί, όλοι οι λευκοί», καθώς και: «Λευκή δύναμη», «Ku Klux Klan» και ακόμη «Sieg heil» (Ζήτω η Νίκη).

Η αδιαφορία για χρόνια για την μνήμη του Ολοκαυτώματος, των στρατοπέδων εξόντωσης των Εβραίων, Ρώσων, των κομμουνιστών και τις οικογενειών τους, έχει συνέπεια την άγνοια των επιπτώσεων των ρατσιστικών και ναζιστικών ιδεών.

Η Πολωνία επανοπλίζεται χάρη στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Γερμανία, στρέφει τα στρατεύματά της στη Ρωσία, στα σύνορα, συνδέεται στενά με τη στάση της Ουκρανίας για να βλάψει την εικόνα της Μόσχας.

Στο εσωτερικό αυτής της χώρας, οι τοπικές αρχές έχουν αυξήσει την καταστολή τους κατά των δημοκρατικών πολιτών με πογκρόμ κατά των κομμουνιστών. Έχουν νομιμοποιηθεί πολιτικές οργανώσεις, που χρησιμοποιούν τα μέλη της Υπηρεσίας Εσωτερικής Ασφάλειας πλήρως, ιδιαίτερα κατά της εθνικής ηγεσίας του κόμματος Zimiana (Αλλαγή) και των κεντρικών γραφείων της σε τρεις πόλεις, όπου, εκτός του να εκφοβίσει τα μέλη τους, προχωρούν στην αναζήτηση σε σκληρούς δίσκους, φακέλους και έγγραφα, καθώς και σε όλα τα βιβλία, φυλλάδια, αφίσες, συστήματα ήχου, πανό και σημαίες για να αποτρέψουν και να εμποδίσουν οποιαδήποτε πολιτική δράση ή διαμαρτυρία.
Όπως φαίνεται, οι πολωνικές αρχές, ενθαρρύνοντας τους νεοναζί, προσπαθούν να αποθαρρύνουν τους κύκλους που έχουν διαφορετικές απόψεις για τις κοινωνικοοικονομικές, εσωτερικές και εξωτερικές πολιτικές της σημερινής Πολωνίας.

Ένας από τους πολιτικούς ηγέτες της αντιπολίτευσης, ο Ματέους Πισκόρσκι, συνελήφθη με την κατηγορία της «κατασκοπείας για μια ξένη χώρα», ενώ η αναπόφευκτη προπαγάνδα στον Τύπο ισχυρίστηκε ότι είχε εργαστεί για την Κίνα ή και τη Ρωσία.
Ο Ματέους Πισκόρσκι είναι ένας από τους σημαντικότερους αντι-ΝΑΤΟικούς αγωνιστές στην Πολωνία, πολιτικός επιστήμονας και συνιδρυτής του πολωνικού think-tank «Ευρωπαϊκό Κέντρο Γεωπολιτικής Ανάλυσης». Διετέλεσε βουλευτής στο πολωνικό κοινοβούλιο (2005-2007) και έχει υπερασπιστεί εδώ και πολλά χρόνια την ευρω-ηπειρωτική συνεργασία κατά της κυριαρχίας του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στην Ευρώπη.

Αυτή η συντονισμένη δράση σε μεγάλη κλίμακα ενάντια στην αντιπολίτευση, εντάσσεται σε μια όλο και πιο έντονη πολιτική κατάσταση φασιστικοποίησης στην Πολωνία. Εβδομάδες πριν από τη σύλληψη του Ματέους Πισκόρσκι, μέλη του πολωνικού κομμουνιστικού κόμματος και της Πατριωτικής Ένωσης των Εργαζομένων «Grunwald» καταδικάστηκαν σε «περιορισμό της ελευθερίας», συμπεριλαμβανομένων των κοινοτικών υπηρεσιών, προστίμων και ταξιδιωτικών απαγορεύσεων για «προώθηση ολοκληρωτισμού»!

Σύμφωνα με αυτά τα γεγονότα, δύο ημέρες πριν τη σύλληψή του, ο Πισκόρσκι προειδοποίησε ότι η Πολωνική κυβέρνηση θα προσπαθήσει να «ειρηνεύσει» τα άτομα και τις οργανώσεις της αντιπολίτευσης.

Εν τω μεταξύ, νέο - Ναζιστικές διαδηλώσεις συνεχίζουν ανεμπόδιστα την δράση τους στην Πολωνία επαινώντας τη ναζιστική Γερμανία, χωρίς τα κρατικά μέσα να πουν ή να κάνουν κάτι εναντίον τους καθώς εξαπλώνονται επικίνδυνα διακηρύσσοντας τις ιδέες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...