Τρίτη 23 Ιουλίου 2019

Επιστολή του Νικολάου Μαντούρο προς την Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα


Κοινοποίηση από το gekoudi στον πρωθυπουργό Μητσοτάκη που έσπευσε αφού έλυσε τα προβλήματα με την Τουρκία και τα οικονομικά προβλήματα του λαού μας, να υποστηρίξει τον αχυράνθρωπο των ΗΠΑ Γκουαϊδό

Επιστολή του Νικολάου Μαντούρο προς την Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Δημοσιεύτηκε από: Nicolas Maduro
Καράκας, 11 Ιουλίου 2019
Μιτσέλ Μπατσελέ
Υψηλή Επίτροπο
Ηνωμένα Έθνη
σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα


Ανέγνωσα την έκθεση που υπέβαλε στις 5 Ιουλίου η Υπηρεσία υπό την ηγεσία σας στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών, το περιεχόμενο της οποίας βλάπτει σοβαρά την αξιοπρέπεια του λαού της Βενεζουέλας και την αλήθεια για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Βενεζουέλα. Δυστυχώς, είναι προφανές ότι δεν ακούσατε τη Βενεζουέλα.
Πρώτα απ' όλα, η εν λόγω έκθεση είναι ένα αντίγραφο των προηγούμενων που αναπτύχθηκε από τον προκάτοχό σας, ο οποίος, όπως γνωρίζετε, επικέντρωσε τις δραστηριότητές του στη δημιουργία παράνομης και επώδυνης υπόθεσης κατά της Βενεζουέλας με μοναδικό σκοπό την ποινικοποίηση του κράτους της Βενεζουέλας.
Έχετε υποβάλει μια έκθεση γεμάτη με ψευδείς ισχυρισμούς, στρεβλώσεις και χειρισμούς όταν χρησιμοποιείτε δεδομένα και πηγές. Η έκθεση, η οποία στερείται αξιοπιστίας και αυστηρότητας, είναι ανοιχτά προκατειλημμένη και παρουσιάζει μια διαστρεβλωμένη εικόνα της κατάστασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα μας και περιλαμβάνει πληροφορίες και δεδομένα που δεν παρέχονται από το κράτος, αλλά από κακόβουλες εκστρατείες στα μέσα ενημέρωσης που επιβάλλονται από την επικοινωνιακή ιμπεριαλιστική ηγεμονία.
Ιδιαίτερα σοβαρό είναι το γεγονός ότι η έκθεση αρέσκεται στις εκδοχές που συλλέγονται στο εξωτερικό που προσπαθούν να περιγράψουν την κατάσταση στη Βενεζουέλα.
Υπενθυμίζουμε ότι από τις 558 συνεντεύξεις που έγιναν από την Υπηρεσία του Ύπατου Αρμοστή των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, οι 460 πραγματοποιήθηκαν εκτός της χώρας, δηλαδή το 82% των απόψεων που περιέχονται στην έκθεση. Η έκθεσή σας δυστυχώς ευθυγραμμίζεται με τις εκθέσεις πολιτικών και των μέσων μαζικής ενημέρωσης που επέβαλε η Ουάσιγκτον, η οποία συμβολικά επιτίθεται στη Βενεζουέλα, επαναλαμβάνοντας το σενάριο μιας υποτιθέμενης δικτατορικής κυβέρνησης και μιας ανθρωπιστικής κρίσης που θεωρείται δικαιολογία για να εισβάλουν όσοι θέλουν να ακυρώσουν το μπολιβαριανό σχέδιο της κυβέρνησης και να καταχραστούν τους τεράστιους φυσικούς μας πόρους.

Ρωτώ τον εαυτό μου και εσάς:

Μπορεί ένα πολιτικό σχέδιο να ονομάζεται δικτατορία, τη στιγμή που νομιμοποιείται 23 φορές τα τελευταία είκοσι χρόνια από τα αποτελέσματα των εκλογών; Που μείωσε τη φτώχεια από την άποψη των ανεκπλήρωτων βασικών αναγκών στο ένα τρίτο απ’ αυτό που ήταν πριν από την Επανάσταση πριν λιγότερο από δύο δεκαετίες; Αυτό που κατέστησε τη Βενεζουέλα τη δεύτερη λιγότερο άνιση χώρα στην ήπειρο, προκάλεσε τη σημαντικότερη μεταφορά του πλούτου της ιστορίας μας, μεταφέροντας το 25% του εισοδήματος των πλουσιότερων στη μεσαία τάξη και στους άπορους; 
Μπορεί μια κυβέρνηση να αποκαλείται δικτατορία που σε ένα Σύνταγμα που ψήφισε ο λαός έδωσε για πρώτη φορά δικαιώματα στους ιθαγενείς, στα παιδιά, στις γυναίκες, στους ηλικιωμένους και που ανέδειξε και ενδυνάμωσε την πτωχή πλειοψηφία και τις απαλλαγμένες από τη δικαιοσύνη μειονότητες; 

Μπορεί να χαρακτηριστεί ως "ανθρωπιστική κρίση" όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν στερήσει από τη Βενεζουέλα περισσότερα από 30 δισεκατομμύρια δολάρια των πετρελαϊκών της περιουσιακών στοιχείων στο εξωτερικό, έχουν μπλοκάρει και κατασχέσει περισσότερα από 7 δισεκατομμύρια δολάρια για την αγορά τροφίμων και φαρμάκων, απαγόρευσαν την εξυπηρέτηση του χρέους της Βενεζουέλας και διώκουν κάθε εταιρεία που ασχολείται με τη Βενεζουέλα; Μπορούμε να το ονομάσουμε ανθρωπιστική κρίση ή μήπως να μιλήσουμε για την παράνομη, αθέμιτη και εγκληματική εφαρμογή μονομερών καταναγκαστικών μέτρων που αποσκοπούν στην κατάρρευση της οικονομικής μας κατάστασης τηςχώρας μας, όπως έγινε με τη Χιλή του Allende μεταξύ 1970 και 1973; 

Έχω το προνόμιο να προεδρεύω σε ένα Έθνος με συνταγματική τάξη που δίνει προτεραιότητα στη συνταγματική αναγνώριση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δεν παραγνωρίζουμε τις προκλήσεις μας στα ανθρώπινα δικαιώματα. Είμαστε αποφασισμένοι να μην αναπαράγουμε ξανά τις οδυνηρές παραβιάσεις των πλέον θεμελιωδών δικαιωμάτων που διαπράττονται στις δεκαετίες του Punto Fijo από τις πολιτικές ελίτ που υπηρετούν διεθνή συμφέροντα. Είμαστε μόνιμα στη θεσμική θέση να εφαρμόσουμε την πλήρη άσκηση των δικαιωμάτων που έχουν οι άνθρωποι από την ανθρώπινη φύση τους. 

Η αναφορά σας παραβλέπει την ιστορική αλήθεια της Λατινικής Αμερικής και αγνοεί την τιτάνια προσπάθεια του κράτους της Βενεζουέλας να προστατεύσει τον λαό του από τις μη ποσοτικοποιημένες υλικές και ανθρώπινες ζημίες που προκλήθηκαν από τον εγκληματικό αποκλεισμό των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους. 

Δυστυχώς, ενδώσατε στις πιέσεις που γνωρίζω ότι υπάρχουν για να παραμορφώσετε την αποστολή σας και, δυστυχώς, έχετε πάρει την πλευρά των πραγματικών παραβατών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του λαού της Βενεζουέλας, ανοίγοντας έτσι την πόρτα σε εκείνους που προτείνουν άμεση παρέμβαση στην πατρίδα μας. 

Ένα παράδειγμα αρκεί για να απεικονίσει τις παραπλανητικές δηλώσεις που περιέχονται στην έκθεση. 

Έχετε επιβεβαιώσει ότι το σύστημα "Carnet de la Patria" είναι ένας μηχανισμός κοινωνικού ελέγχου που καθορίζει τα οφέλη που προσφέρει σε μια πολιτική πείθεια ή μαχητικότητα. Τίποτα πιο μακριά από την αλήθεια. Η ομάδα σας έλαβε πλήρεις πληροφορίες σχετικά με αυτό το θέμα. Η Βενεζουέλα έχει περίπου 30 εκατομμύρια κατοίκους και στην πλατφόρμα Patria υπάρχουν 18.809.877 πολίτες. Ο αριθμός αυτός αποκαλύπτει τον αποκλειστικό χαρακτήρα του πληρέστερου και απαράμιλου υφιστάμενου συστήματος κοινωνικής προστασίας. Ένα τεχνολογικό εργαλείο που παρέχει άμεση επιδότηση στον πληθυσμό μας χωρίς γραφειοκρατική και κομματική προκατάληψη.

Συναντήσατε προσωπικά μια ομάδα συγγενών των θυμάτων της πολιτικής βίας που πραγματοποιεί η αντιπολίτευση. Ανθρώπους που τους έκαψαν ζωντανούς μόνο λόγω του χρώματος του δέρματός τους ή επειδή φαίνονταν να είναι υπέρ της κυβέρνησης. Ωστόσο, δεν έχετε συμπεριλάβει την παραμικρή αναφορά σε αυτή τη συνάντηση στην έκθεση, ούτε στη δραματική έκκληση για δικαιοσύνη από τους συγγενείς των θυμάτων στους οποίους δεσμευτήκατε. 

Έχετε προδώσει τα θύματα. Έχετε αφήσει άφωνους εκείνους που είχαν το δικαίωμα τουλάχιστον να δουν τη μαρτυρία τους να αντανακλάται στην έκθεση. 

Είναι επίσης πολύ επιθετικό, όταν πρόκειται για την αξιολόγηση των προσπαθειών του κράτους στην περίπτωση των θυμάτων παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η έκθεσή σας δείχνει ότι η αποκατάσταση γίνεται για να τους σιωπά. 

Βλάπτοντας την αλήθεια για το τι συμβαίνει στη Βενεζουέλα, το Γραφείο σας έχει τοποθετηθεί στην πλευρά εκείνων που βλάπτουν τους ανθρώπους μας. 
Ως εκ τούτου, έχουν ακυρωθεί οι προσπάθειες του κράτους της Βενεζουέλας να εξομαλύνει τις σχέσεις μεταξύ της Υπηρεσίας σας και της χώρας μας. 

Για όλα τα παραπάνω, σας εκφράζω την άμεση και απόλυτη απόρριψη της υποβληθείσας έκθεσης. Καταδικάζουμε το περιεχόμενό της και απαιτούμε από το Γραφείο σας να διορθώσει αμέσως τα σοβαρά λάθη, τις ψευδείς κατηγορίες και τις παραλείψεις που τη μετατρέπει σε ένα επικίνδυνο βήμα προς μια παρέμβαση στη Βενεζουέλα, προάγει την ατιμωρησία μιας αντιπολίτευσης που αγνοεί την ανθρώπινη ζωή και ενθαρρύνει πραξικοπήματα, προσπάθειες δολοφονίας, βία και αποσταθεροποίηση. 

Η αξιότιμη Βενεζουέλα των πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών πλειοψηφιών που επιλέγουν την ειρήνη και την ιερή ανεξαρτησία του έθνους μας επιθυμεί το σύστημα των Ηνωμένων Εθνών να είναι μια μεγάλη παγκόσμια κοινότητα, που να μπορεί να προωθήσει τις αρχές και τις αξίες
του Θεμελιώδη Χάρτη τους για την προστασία της χώρας μας, η οποία είναι θύμα των πιο σοβαρών επιθέσεων από την πιο άγρια στρατιωτική δύναμη που γνώρισε η ιστορία της ανθρωπότητας.

Γνωρίστε ότι η Βενεζουέλα θα συνεχίσει να στέκεται νικηφόρα και ότι καμία ψευδής αναφορά, ούτε επίθεση ανεξάρτητα από το πόσο αδυσώπητη είναι θα επηρεάσει την απόφασή μας να συνεχίσουμε να είμαστε ελεύθεροι και
κυρίαρχοι στην υπεράσπιση των νόμιμων δικαιωμάτων της Βενεζουέλας.
Από την πατρίδα του Bolivar και του Chavez, σας προσφέρω
αποχαιρετισμό, απαιτώντας την άμεση διόρθωση της έκθεσής σας.
Για τη Βενεζουέλα, Μέχρι τη Νίκη!

Nicolas Maduro Moros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...