Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

"Μεταρρυθμίσεις" στο σύστημα Πρόνοιας στο Ηνωμένο Βασίλειο: καταστροφή για τους φτωχούς

Ένας συνασπισμός Βρετανών φιλανθρωπικών οργανώσεων,
έχει προειδοποιήσει για το σχέδιο
της βρετανικής κυβέρνησης να επιβάλει έλεγχο των κονδυλίων κρίσης.
Τα συμβούλια λένε ότι θα στερήσουν
από τους απόρους της Βρετανίας, τα δικαιώματά τους.
Μια ομάδα φιλανθρωπικών οργανώσεων, συμπεριλαμβανομένων της  Ομάδας Δράσης για τη φτώχεια των παιδιών, Κρίση (Crisis), Πεδίο (Scope), και Save the Children (Σώστε τα Παιδιά), έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους για τις μεταρρυθμίσεις πρόνοιας της κυβέρνησης λέγοντας ότι οι άποροι της χώρας θα αντιμετωπίσουν "καταστροφικές" συνέπειες. 
Η συμμαχία υποστηρίζει ότι οι τοπικές αρχές θα χρησιμοποιήσουν τα χρήματα που χορηγούνται σε αντικατάσταση του καταργηθέντος Κοινωνικού Ταμείου, για άλλους σκοπούς από το να βοηθήσουν τους φτωχούς. Τα συμβούλια είναι στραμμένα για την εξεύρεση τρόπων για την τροποποίηση των μεγάλων περικοπών που αντιμετωπίζουν.
Το Κοινωνικό Ταμείο παρέχει στους φτωχούς στη Βρετανία, οικονομική βοήθεια σε καιρούς δύσκολους, όπως όταν μπήγονται μέλη μιας οικογένειας από ασθένεια και πρέπει να πάνε στο νοσοκομείο.
Τα δύο στοιχεία του Κοινωνικού Ταμείου, οι επιχορηγήσεις κοινωνικής φροντίδας και τα δάνεια σε κρίση που να μην εξουδετερωθεί, θα βοηθήσει τους φτωχούς ασχοληθεί με μια γκάμα προβλημάτων από την αγορά ρούχα για τα παιδιά να αγοράζουν έπιπλα. "Έχουμε βαθιά ανησυχία για τις προτάσεις της κυβέρνησης να καταργήσει αυτά τα στοιχεία του Κοινωνικού Ταμείου και να περάσει ένα μέρος της χρηματοδότησης προς τις τοπικές αρχές, χωρίς καμία νομική υποχρέωση, να εξασφαλίσουν ότι παρέχουν υποστήριξη έκτακτης ανάγκης σε ευάλωτα άτομα", δήλωσε η ομάδα σε επιστολή της προς τον Guardian.

4 σχόλια:

faros είπε...

Καλά, αυτές τις ... φιλανθρωπικές οργανώσεις - ειδικά στην Αγγλία - ας μην τις έχουμε και πολύ πολύ σε εχτίμηση !

Πιο πολύ δουλεύουν για τον εαυτούλη τους !

Όχι ότι η όλη ιστορία δεν δείχνει κάτι ...
Ίσα ίσα ...

Gekoudi είπε...

@faros
Η Είδηση είναι ότι γίνονται περικοπές. Ότι γίνονται περικοπές από τους πλέον εξαθλιωμένους ή τους υποψήφιους εξαθλιωμένους. Όσο για τις φιλανθρωπικές και τις φιλόπτωχες οργανώσεις είναι ο τρύπιος φερετζές του σάπιου συστήματος. Ελαφρώς καλύτερες από τις φιλοζωικές.
Πάντως τραπεζίτη δεν βλέπω στην Αγγλία τι γίνεται; Πως θα κάνουν τα Ολυμπιακά Παιχνίδια; Βερεσέ; Θα έχουν ασφάλεια; Οι Ρώσοι θα πάνε; Οι τιμές κυμαίνονται από 23 ως 2.322 ευρώ. Τζάμπα. Ξύνονται και στην Περσία, από ασφάλεια σίγουρα όλα είναι για κλάματα. Ο ΙΡΑ; Θα τους χαλάσει την σούπα; Από διοργάνωση θα δούμε τα χάλια τους. Από την ιστοσελίδα πάντως βλέπεις την μιζέρια τους. Μόνο πως θα πάρεις εισιτήρια νοιάζονται. Στην Περσία πάντως θα είχαν πιο πολύ φιλότιμο.

Γιώργος

Peterk είπε...

Geia sou file mou!! Na sou pw.Exw mia ergasia gia na ftiaksw ena programa Jocker se Visual basic.Mporeis na mou stileis to diko sou na parw mia idea pos ftiaxnete? ama ginete stile mou sto gmail mou p.vjeshta@gmail.com.Eyxaristo poli

Gekoudi είπε...

@Peterk Γεια σου και σένα και καλωσήρθες στο blog μου. Θες να σου στείλω τον κώδικα ή το εκτελέσιμο;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...