Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Σοβιετικό τραγούδι - flash mob σε ουκρανική πόλη

Ο ορισμός flash mob (ή flashmob) είναι μια ομάδα ανθρώπων που συγκεντρώνονται ξαφνικά σε δημόσιο χώρο, για να εκτελέσουν μια ασυνήθιστη και φαινομενικά άσκοπη πράξη, για ένα σύντομο χρονικό διάστημα, και γρήγορα διασκορπίζονται. Συχνά οργανώνεται με σκοπούς την ψυχαγωγία, την σάτιρα, την πολιτική αλλά και την καλλιτεχνική έκφραση. 
Μια καλή ιδέα για παράκαμψη των ΜΜΕ του συστήματος.
Flash mod οργανώνονται μέσω των τηλεπικοινωνιών, των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, ή με ομαδικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. 
Ο όρος, που επινοήθηκε το 2003, γενικά δεν εφαρμόζεται σε εκδηλώσεις και παραστάσεις που οργανώνονται για πολιτικούς σκοπούς (όπως διαδηλώσεις), εμπορικές διαφημίσεις, ακροβατικές επιδείξεις δημοσιότητας που αφορούν δημόσιες σχέσεις εταιρειών, ή προβολής επαγγελματιών, σε αυτές τις περιπτώσεις μια προγραμματισμένη με σκοπό την κοινωνική αυτή δραστηριότητα, χρησιμοποιεί τον όρο έξυπνο mob και εφαρμόζεται συχνά αντ' αυτού.
Σε ένα τολμηρό πρόσφατο flash mob όπου ακούγεται ένα σοβιετικό τραγούδι (το πρώτο video), στην σφηκοφωλιά του φασισμού της Ουκρανίας, όπου επισκέφτηκε επίσης πρόσφατα ο πρωτηφοράκιας Αλέξης Τσίπρας για να εκδηλώσει την συμπαράστασή του στους χουντικούς του Κιέβου.
.=
=
Κι αυτό:

==

Ένα όμορφο flash mob από την Ισπανία (το δεύτερο video)
---.

4 σχόλια:

faros είπε...

Υπέροχο !

Συγκινήθηκα, έκλαψα, ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑ !

loukasfilm είπε...

Δεν έχω λόγια. Πάντα να έχουμε εμπιστοσύνη στον Ανθρωπο.

Gekoudi είπε...

@faros

Υπάρχουν και άλλα παρόμοια αν ανατρέξετε στο youtube, απλά τα συγκεκριμένα έχουν μια παραπάνω σημασία επειδή πραγματοποιήθηκαν στην Ουκρανία. Είναι αλήθεια εντυπωσιακό το πώς αυτοί οι νέοι νίκησαν το φόβο και το φασισμό, τραγουδώντας.

Χαιρετισμούς πολλούς, Γιώργος.

Gekoudi είπε...

@loukasfilm

Καλώς ήρθες στα λημέρια μου!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...