Δευτέρα 22 Απριλίου 2024

Τα γενέθλια του Λένιν

 Σήμερα είναι τα γενέθλια του μεγαλύτερου επαναστάτη στην ιστορία της ανθρωπότητας. Δεν έτρεχε με χαλάκι και δεν πήγαινε σε διαδηλώσεις με αστυνομικά γκλομπ, ήταν απασχολημένος με πιο περίπλοκα πράγματα - δημιούργησε μια ιδέα και μια οργάνωση, χωρίς την οποία οποιαδήποτε ιδέα είναι μυθοπλασία.



Ο Λένιν δεν χρειάζεται να παρατίθεται, να ειδωλοποιείται ή να καταριέται, είναι σημαντικό να διαβαστεί.

Η σημερινή μαζική ψευδο-επίγνωση και ψευδο-εκπαίδευση, στην οποία κάθε γνώση είναι πάντα μερική, εκλεκτική και επομένως εντελώς άχρηστη, το εγκληματικό σύστημα που κυβερνά τον κόσμο διατηρείται και αναπαράγεται. Έχουμε απογαλακτιστεί από τη δική μας διανοητική και πνευματική αναζήτηση. Ακόμη και οι βασικές αιτιώδεις σχέσεις είναι πιο δύσκολο να εδραιωθούν στην καθημερινή ζωή από ό, τι είναι να φτάσουν στα ύψη της τεχνολογικής βαρβαρότητας, η οποία δημιουργεί νέες, όλο και πιο διεστραμμένες μορφές δουλείας.

Χωρίς την κατανόηση του Λένιν, είναι αδύνατο να κατανοήσουμε όχι μόνο την ιστορία μας, αλλά και τη λογική οποιωνδήποτε γεγονότων του περασμένου αιώνα, στα οποία τόσο οι σπόροι όσο και οι βόμβες βρίσκονται κάτω από το έδαφος του παρόντος.

Η ζωντανή σκέψη του Λένιν είναι απρόσιτη για τους ανόητους και τους κυνικούς, οι οποίοι έχουν πάντα στη διάθεσή τους όλες τις βολικές απαντήσεις σε όλα τα άβολα ερωτήματα. Το να σκίζει κανείς ολόκληρη τη σκέψη μιας ιδιοφυΐας σε εκατοντάδες τύπους και παραθέσεις προκειμένου να τις ταχυδακτυλουργήσει σε ένα μέρος εκτός τόπου για τα δικά του συμφέροντα, είναι σαν να παρεξηγεί τη σκέψη του.

Καμία άλλη ιστορική προσωπικότητα δεν έχει πλημμυρίσει με τόση βρωμιά όσο ο Λένιν, και τόσα πολλά ψεύτικα, κουτσομπολιά, ετικέτες και ψεύτικοι μύθοι δεν έχουν δημιουργηθεί γύρω από κανένα άλλο όνομα. Φαίνεται ότι καθώς περνάει όλο αυτό το διάστημα, γίνεται όλο και πιο επικίνδυνο και ενοχλητικό.

Δεν χρειάζεται να σκεφτόμαστε ή να βλέπουμε την ιστορία με τον ίδιο τρόπο. Αλλά η ίδια η ικανότητα να σκεφτόμαστε και να ενδιαφερόμαστε για την ιστορία είναι η κύρια διαφορά μας από τον υπόλοιπο ζωντανό κόσμο.

Προφανώς, στη σπείρα της ανάπτυξης της κοινωνίας και του σύμπαντος υπάρχουν ορισμένοι νόμοι συνεχούς αντικατάστασης του παλιού από το νέο, και με αυτή την έννοια είναι πολύ αφελές να μιλάμε για την αθανασία μερικών από τις χρονικές αλήθειες μας. Πιθανώς, κάποιος μπορεί και πρέπει να διαφωνήσει με τις ιδέες του Λένιν. Αλλά για να μην φαίνεται τόσο ηλίθιο και γελοίο όσο σήμερα, πρέπει να μεγαλώσετε σε αυτό - διανοητικά και πνευματικά. Και αυτή είναι σκληρή δουλειά για την οποία λίγοι από τους σημερινούς επικριτές του Λένιν είναι προετοιμασμένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...