Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Χριστούγεννα.





Το Νησί των Χριστουγέννων είναι σε μια περιοχή της Αυστραλίας στον Ινδικό Ωκεανό. Απέχει 2.600 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Δυτικής Αυστραλέζικης 
πόλης του Περθ, 
360 χιλιόμετρα νότια 
της Ινδονησιακής πρωτεύουσας, Τζακάρτα, και 975 χιλιόμετρα των Κόκος (Κίλινγκ).


Έχει πληθυσμό 1.403 κατοίκους που ζουν σε διάφορες "ζώνες διακανονισμού" στο βόρειο άκρο του νησιού: Flying Fish Cove (επίσης γνωστό και ως Kampong), Silver City , Poon Saan και Drumsite.


Απομονωμένο νησί με ελάχιστη ανθρώπινη διαταραχή, έχει οδηγήσει σε ένα υψηλό επίπεδο ενδημισμού μεταξύ πανίδας της χλωρίδας, η οποία έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους επιστήμονες και τους φυσιολάτρες. Το 63% των χιλιομέτρων της 135 τετραγωνικών είναι Αυστραλό εθνικό πάρκο. Υπάρχουν μεγάλες περιοχές των πρωτογενών δασών των μουσώνων.
Παρήγαγε Φωσφόρο, που έχει εξορυχθεί στο νησί εδώ πολλά χρόνια.





Το Νησί των Χριστουγέννων είναι μια μικρή ημιαυτόνομη κτήση της Αγγλίας που αποδόθηκε στην Αυστραλία και βρίσκεται στον Ινδικό Ωκεανό με έκταση 135 km² και πληθυσμό 1.402 κατοίκων, με βάση εκτιμήσεις για τον Ιούλιο του 2007. Το όνομα της πρωτεύουσας είναι The Settlement (Ο καταυλισμός/οικισμός).
Διακυβέρνηση:
Αρχηγός Κράτους είναι η Ελισάβετ Β΄ του Ηνωμένου Βασιλείου, που εκπροσωπείται από το Γενικό Διοικητή της Αυστραλίας. Ο Νηλ Λούκας είναι Διοικητής και αρχηγός κυβερνήσεως, από τις 30 Ιανουαρίου του 2006. Ο Διοικητής διορίζεται από το Γενικό Κυβερνήτη της Αυστραλίας.
Διαδίκτυο


Το domain name του νησιού είναι .cx (jure.ath.cx) ενώ το παράδοξο είναι ότι οι Internet hosts του νησιού είναι περισσότεροι από τους κατοίκους του (2.193 hosts) ενώ είναι υπερπενταπλάσιοι από τους χρήστες του Διαδικτύου (464 χρήστες).

4 σχόλια:

VAD είπε...

Χρόνια Πολλά,Καλές Γιορτές,
Ευχές πολλές σ'όλη την οικογένεια
και σ'όλο τον Κόλινδρό.....

Ανώνυμος είπε...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΆ, ΜΕ ΥΓΕΙΑ !

Gekoudi είπε...

@ Κύριε Βασίλη, υγεία και ευτυχία σε σας και στην οικογένεια σας. Ο συνονόματός σου άγιος να σας φέρει πολλά δώρα και χαρές. Από τον Κολινδρό χαιρετισμούς πολλούς.

Gekoudi είπε...

@ Σύντροφε Φάρε σας εύχομαι χαρούμενο και αγωνιστικό νέο έτος.

Γιώργος

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...