Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Μια φορά και έναν καιρό στα βουνά της Τοταμπόρα... Τώρα μπόρα;


Πως θα κοιμηθούμε χωρίς παραμύθι; γρήγορα λοιπόν το νέο παραμύθι. Δεν υπάρχει πόλεμος χωρίς εχθρούς βρείτε λοιπόν τους εχθρούς γιατί πλέον κινδυνεύετε από ανεργία και από ανία. Πως θα κάνετε πολέμους και πως θα πουλάτε προστασία;

Γιατί ανέσυραν τον σχεδόν ξεχασμένο Οσάμα μπιν Λάντεν; 
Ήταν ο κύριος λόγος των ΗΠΑ για να αναλάβουν σειρά πολέμων στο Ιράκ και το Αφγανιστάν τα τελευταία 10 χρόνια;
Τι έχει αυτή την είδηση, με όλες τις κακόγουστες λεπτομέρειές της, γιατί επισκίασε τις ειδήσεις για τις καθημερινές βομβιστικές επιθέσεις στη Λιβύη και τη Γάζα; Τι δυνατότητες δίνει η δολοφονία του Μπιν Λάντεν στις ΗΠΑ;
@ Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης των ΗΠΑ αναφέρουν, ο Οσάμα Μπιν Λάντεν δολοφονήθηκε, και θάβεται εν πλω. Μήπως αυτό φαίνεται παράξενο και πώς να το εξηγήσουμε;
.
Χωρίς τον Οσάμα καλύτερα;
Μα τρομοκράτες είναι οι ΗΠΑ.
==: Η ελίτ των ΗΠΑ και η κοινωνία βρίσκεται σε μια τρέλα πάνω από τη θρησκεία και το μυστικισμό. Ακόμη και αν οι Αμερικανοί το αρνούνται, υποστηρίζοντας ότι η κατάστασή τους είναι κοσμική, η σημασιολογία του ανθρώπου "ο πλέον καταζητούμενος για την τρομοκρατία" θάβεται στη θάλασσα, να μας πει κάτι χυδαίο, ουσιαστικά έναν προτεσταντικό μυστικισμό που εξακολουθεί να κυριαρχεί στην ψυχή των ΗΠΑ. Όλα τα είδη των αμερικανικών ιερέων και ιεροκηρύκων, ειδικά εκείνοι οι  διασχιστές, θεωρούν τον Οσάμα σαν ένα θηρίο, που αναδύεται από τη θάλασσα και αποκαλούν το Ισλάμ τη θρησκεία του Αντίχριστου.
Η τελετουργική έννοια της ταφής του Οσάμα στη θάλασσα - αν ήταν πράγματι ο Οσάμα και όχι άλλος, μια κακή ανώνυμη ψυχή δολοφονήθηκε από τους Αμερικανούς - επομένως ερμηνεύεται στη σκέψη τους, σαν επιστροφή του θηρίου στη θάλασσα. Οι ΗΠΑ είναι φονταμενταλιστές σε έναν βαθμό, όταν αυτό το είδος του χυδαίου μυστικισμού ορίζεται στο υποσυνείδητο, όπου η αμερικανική στρατιωτική μηχανή οδηγεί. Είναι μια χώρα γεμάτη Τεκτονικά σπιτάκια, κοινότητες πνευματιστών και προτεσταντικών εκκλησιών. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι δράσεις, οι προτάσεις αυτού του έθνους και οι εκτελέσεις έχουν μια μυστικιστική γεύση. Ο σκοταδισμός με περιτύλιγμα βολεύει τους καπιταλιστές και κοιμίζει.
@ Οι νέοι γιορτάζουν το θάνατο του Οσάμα έξω από τον Λευκό Οίκο και σε όλες τις ΗΠΑ. Γιατί ;
==:Τι μας νοιάζει για τους νέους των ΗΠΑ;
Θα γιορτάζουν όταν η ομάδα τους του μπέιζμπολ κερδίζει.
Γιορτάζουν το βασιλικό γάμο στη Μεγάλη Βρετανία. 
Θα κάνουν κέφι όταν βλέπουν την αμερικανική σημαία στο Αφγανιστάν ή στους Ολυμπιακούς αγώνες.
Θα κλαίνε όταν ένα ποπ αστέρι της τηλεόρασης πεθαίνει.
Η χαρά και τα δάκρυα αυτών των νέων είναι βαθιά χειραγωγημένα.
Η κοινωνία των ΗΠΑ ελέγχεται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Πρόκειται για μια βαθιά ολοκληρωτική κοινωνία.
Αυτό που είναι αστείο είναι ότι δεν καταλαβαίνουν, ότι ο Μπιν Λάντεν ήταν απλώς ένα διακοσμητικό στοιχείο ένα στοιχείο, εργαλείο της προπαγάνδας των ΗΠΑ. 
Ένας μύθος που δημιουργείται από Δημοκρατικούς φονταμενταλιστές για να δικαιολογήσουν τον ρόλο τους και να ελέγχουν τον κόσμο.
Ο Ομπάμα καταστρέφει το μύθο αυτό σήμερα, προκειμένου να αντιστρέψει τα αμερικανικά σενάρια  και να αποσύρει τα στρατεύματα από το Αφγανιστάν που ηττήθηκαν.
Με το νεκρό Οσάμα, οι ΗΠΑ δεν χρειάζονται έναν πόλεμο στο Αφγανιστάν. 
Σίγουρα τα Ρεπουμπλικανικά συμφέροντα, θα πρέπει τώρα να δημιουργήσουν μια νέα Αλ Κάιντα, έναν νέο ηγέτη ο οποίος θα κρύβεται στη Tόρα Μπόρα, ή ίσως ακόμη και στη Λιβύη ή το Σουδάν. Ώστε να μπορούν να συνεχίσουν την ατέλειωτη ιμπεριαλιστική εκστρατεία τους. Αυτή είναι η θεμελιώδης αλήθεια: Η Ρώμη χρειάζεται πολέμους. Η ειρήνη θα οδηγούσε σε ανεπίλυτες εσωτερικές συγκρούσεις μεταξύ των ελίτ και μεταξύ των κοινωνικών ομάδων. Στην Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία πάντα υπήρχε αγωνία, στο μεταίχμιο μεταξύ πολέμου και ειρήνης. Οι ΗΠΑ είναι η ρωμαϊκή αυτοκρατορία του σήμερα.
@ Τί βαρύτητα έχει η δολοφονία του Λάντεν;
==: Το φόντο είναι η ιστορική των αναταραχή στον αραβικό κόσμο.
Οι αδιάλλακτες διαφορές μεταξύ της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και των Σουνιτών Wahhabis, η κλιμάκωση των εντάσεων μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και του Ιράν.
Η συνεργασία της Χαμάς και της Φατάχ στην Παλαιστίνη, η απειλή της συμφωνίας του Καμπ Ντέιβιντ.
Οι τρομοκρατικές απαγωγές στο Ισραήλ και οι δολοφονίες παλαιστινίων ακτιβιστών στο έδαφος κυρίαρχων κρατών. Η απόπειρα δολοφονίας του Μουαμάρ Καντάφι, οι δολοφονίες των ανήλικων εγγόνων και του γιου του καθώς και ο τραυματισμός της συζύγου του  - σ’ αυτό το πλαίσιο όλα αυτά.
Η είδηση της δολοφονίας του Οσάμα Μπιν Λάντεν φαίνεται ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα.
Αποσπά την προσοχή του κοινού από την ποταπό έγκλημα του βομβαρδισμού του σπιτιού του Καντάφι και το φόνο της οικογένειάς του. Έχουμε να κάνουμε με μια «νέα» τεχνολογία Public Relations (Δημόσιες Σχέσεις και Νέες Τεχνολογίες Media) που αποσκοπούν στην αντικατάσταση ενός γεγονότος, (την πραγματική απόπειρα δολοφονίας του Μουαμάρ Καντάφι και της οικογένειάς του, με την μυθολογία του Οσάμα Μπιν Λάντεν της συζύγου και του παιδιού του), που είναι επίσης ένα μέρος του μύθου, στη δημόσια συνείδηση.
Είναι έγκλημα πολέμου που βρίσκεται στην δικαιοδοσία του Διεθνούς Δικαστηρίου.
@: Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν θεωρείται ως ένας πραγματικός άνθρωπος στον ισλαμικό κόσμο;
==: Ναι!  πραγματικός. Ο μουσουλμανικός κόσμος γνωρίζει πολλά για τα διάφορα στάδια της ζωής του. Ένας κοσμικός playboy που πέρασε τα νεανικά του χρόνια στο Λονδίνο τη δεκαετία του 1970, που περιβάλλονταν από top models. Γεννημένος προνομιούχος, πήγε στο Αφγανιστάν το 1979, ωθούμενος από τη δική του αντίληψη για την δικαιοσύνη. Υιοθέτησε μια αρκετά ριζοσπαστική εκδοχή της τζιχάντ στο πολιτικό Ισλάμ. Άνθρωποι αυτού του είδους είναι πολυάριθμοι.
Ο λόγος δεν γίνεται για τον Οσάμα προσωπικά. Πρόκειται για τη μυθολογία και την προπαγανδιστική λάμψη που τον περιέβαλε. Θα πρέπει να δούμε τι συμπεράσματα βγαίνουν μετά τη δολοφονία του.
Ο Ομπάμα μπορεί να χρησιμοποιήσει τη δολοφονία του Οσάμα για να ασκήσει πίεση στο Ισραήλ ώστε να αναγνωρίσει τη Χαμάς και το παλαιστινιακό κράτος. Με τον Μπιν Λάντεν νεκρό, η τρομοκρατική απειλή δεν αλλάζει σε τίποτα. Και αυτό σημαίνει ότι έχει έρθει η ώρα να αναγνωρίσει την Παλαιστίνη. Αυτό ισχύει δεδομένου ότι ο Οσάμα, ένα ανύπαρκτο όνομα, μια μαριονέτα του Χόλιγουντ που πωλείται στην Αμερική πάνω από 10 χρόνια - ήταν εχθρός της Χαμάς και της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.
@ Σύμφωνα με επίσημες εκθέσεις, ο Οσάμα πυροβολήθηκε αμαχητί. Πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται γιατί δεν συνελήφθη για να οδηγηθεί στο δικαστήριο.
==: Είναι ένα εύλογο ερώτημα. Αν είχε συλληφθεί θα είχαμε κάποιες πληροφορίες. Δεν θα μάθουμε ποτέ ποιος ήταν στην πραγματικότητα πίσω από την επίθεση στις 11 / 9.
Υποθετικά μιλώντας, η εξόντωση του Μπιν Λάντεν δίνει στον Ομπάμα την ευκαιρία να έρθει σε συμφωνία με το Ιράν δεδομένου ότι ο Μπιν Λάντεν ήταν εχθρός του Ιράν.
Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι ο Ομπάμα κατέστρεψε το σημαντικότερο στοιχείο που τρέφει την ελίτ των ΗΠΑ τόσο καλά για τόσα πολλά χρόνια. Το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο και τον πόλεμο, έχουν τραφεί με το μύθο του Οσάμα Μπιν Λάντεν. Δεν είναι τυχαίο που οι ΗΠΑ περνάν βαθειά οικονομική κρίση αναζητώντας λύση στον αδιέξοδο και αναχρονιστικό νεοφιλελευθερισμό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...