Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Πόλεμος της Microsoft με το Βιετνάμ


Ο Tux κομουνιστής

Ένα ευαίσθητο χαρακτηρισμένο έγγραφο για επίσημη χρήση (**ΗΟCHIMINHCITY***) περιγράφει:
Τις προσπάθειες της Microsoft να πείσει τους Αμερικανούς αξιωματούχους το 2004 για τη σημασία του να πιέζουν την κυβέρνηση του Βιετνάμ να στραφεί εξ ολοκλήρου στα Windows σαν λειτουργικό σύστημα.


Το έγγραφο, που είχε τον τίτλο "Στο Βιετνάμ, η κυβέρνηση έχει πρώτο στόχο τη Microsoft”, παραθέτει τα επιχειρήματα της Microsoft ότι, η αλλαγή της κυβέρνησης σε κάποια από τα συστήματα της με το Linux ήταν εκ των πραγμάτων πειρατεία, διότι κανείς δεν θα μπορούσε ταχα να είναι ευχαριστημένος με το Linux και θα επέστρεφαν σε μια πειρατική έκδοση των Windows. Η Microsoft υποστήριξε ότι έχει στοιχεία να δείχνουν ότι ο μέσος χρήστης Linux πηγαίνει πίσω στο πειρατικά Windows σε λίγους μήνες...

Ακόμα και το κρατικό τμήμα βρήκε τα επιχειρήματα της Microsoft "αφιλοκερδή", φάνηκε να πείθεται από τον ισχυρισμό ότι "θα υπάρξει τεράστιο πρόβλημα συμβατότητας" καθώς το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου χρησιμοποιεί τα Windows και η κυβέρνηση του Βιετνάμ θα μπορούσε να βρεθεί σε μια θέση όπου δεν θα μπορεί να είναι διαφορετική για να επικοινωνεί και να μοιράζεται τα δεδομένα μεταξύ των συστημάτων Linux και MS όλων των άλλων συστημάτων.

Φυσικά αυτό ήταν το 2004 που η επιφάνεια εργασίας στο Λίνουξ και η κατάσταση ήταν λίγο διαφορετική τότε, αλλά η Microsoft εξακολούθησε, με τη βοήθεια της κυβέρνησης των ΗΠΑ, για 100% υιοθέτηση των Windows στην κυβέρνηση του Βιετνάμ μέσα σε 5 χρόνια.

Η fast forward έπεσε το 2009. Η εντολή της Κυβέρνησης του Βιετνάμ: Κάθε κυβερνητικός υπολογιστής να μεταβεί στο Linux .
Μήπως τέτοιες συμπεριφορές σας δίνουν καμιά ιδέα;

Πριν από λίγο καιρό είχα ανεβάσει το:
http://gekoudi.blogspot.com/2011/01/hack.html

3 σχόλια:

a.d. είπε...

Γεια σου gekoudi!
Σήμερα νομίζω ότι γενικά το Linux έχει ανεβάσει τόσο το επίπεδό του ώστε τα Windows να μην είναι πλέον απαραίτητα, με την έννοια ότι -εκτός και αν δεν μπορεί ένας να κάνει χωρίς κάποια παιχνίδια- δεν είναι απαραίτητα τα Windows ούτε ως εναλλακτική λύση.
Αυτό το έχω διαπιστώσει και λέω ότι δεν είμαι κανένας από τους συμπαθείς μεν, βαρεμένους και αδιόρθωτους δε, κολλημένους λινουξάδες!
Συγκεκριμένα χρησιμοποιώ σε δύο pc, αρκετά έως πολύ ξεπερασμένης τεχνολογίας, OpenSUSE 11.4 και Debian 6 αντίστοιχα. Τα μηχανήματα δουλεύουν ρολόι, έχοντας επιδόσεις που δεν υπήρχε περίπτωση να έχουν με κάποια σύγχρονη έκδοση Windows. Τρέχουν τα πάντα, από εφαρμογές ευρείας χρήσης μεχρι τους interpreters και τους compilers που χρειάζομαι (καθώς και εγώ προγραμματίζω όπως και εσύ!), και ένας κλώνος του AutoCAD που βρήκα πρόσφατα και εγκατέστησα ήταν η αφορμή ώστε να καταργήσω και τα Windows που έτρεχα σε virtual machine πάνω από το Linux.

Gekoudi είπε...

@a.d. Χρησιμοποιώ και τα δύο συστήματα. Υπάρχει ασυμβατότητα στις εφαρμογές και στο περιβάλλον εργασίας. Μπορεί κανείς πολύ εύκολα και χωρίς κανένα κόστος να έχει στον υπολογιστή του και τα δύο συστήματα. Το Λίνουξ μπορεί να ζωντανέψει έναν παλιό υπολογιστή. Από πολύ μικρός και με πολύ δυσκολία είχα βάλει το φεντόρα, το μαντρέικ, είχα αγοράσει το Σούσε με το αγγλικό εγχειρίδιό του. Τώρα υπάρχει ευκολία εγκατάστασης, υπάρχει η ζωντανή εγκατάσταση από το στικάκι. Έχει ο μπαχτσές.

Χαιρετούρες, Γιώργος.

a.d. είπε...

Γεια σου Γιώργο! Βλέπω ότι έχεις προτίμηση στις RPM διανομές (η Microsoft προφανώς δεν θα θέλει ούτε να τις βλέπει, όπως και τα υπόλοιπα βέβαια, ούτε στο Βιετνάμ ούτε πουθενά αλλού, για να πω και κάτι σχετικό με το άρθρο)!
Εμένα τα pc μου είναι παλιά και με τα Windows γίνονται εκνευριστικά αργά. Με το ένα ή το άλλο Linux πάνε άνετα από ταχύτητα, τα γραφικά του GNOME είναι πολύ ικανοποιητικά και κάνω τη δουλειά μου μια χαρά.

Και από μένα χαιρετούρες!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...