Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο φασισμός της Εσθονίας

Βετεράνοι του 20ου συντάγματος γρεναδιέρων Waffen-SS
(RIA Novosti / Αλεξέι Olis'ko) 
Εσθονοί αντιφασίστες ισχυρίζονται ότι η Επιτροπή Άμυνας της χώρας δια του υπουργού Άμυνας τιμούν τους νεοναζί σε πρόσφατη ομιλία του ενώπιον του συνεδρίου βετεράνων των Εσθονικής Waffen-SS*.

Ο ισχυρισμός αυτός έγινε μετά την ομιλία του υπουργού Άμυνας Urmas Reinsalu στο συνέδριο των "αγωνιστών της ελευθερίας", βετεράνων του 20ου συντάγματος Waffen SS, Εσθονών, που πολέμησαν στην πλευρά των Ναζί στον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο.

Οι αρχές της χώρας αναφέρονται σε αυτούς τους ανθρώπους ως "μαχητές της ελευθερίας". Ο υπουργός είπε, ότι η τότε δράση αυτών των "αγωνιστών έσωσε την τιμή του εσθονικού λαού" και επίσης ότι ήταν "καθοριστικής σημασίας" για την Εσθονία.

"Ο Υπουργός Άμυνας Urmas Reinsalu πάλι, μιλώντας εξ ονόματος του κράτους της Εσθονίας, έδειξε σε όλο τον κόσμο ότι η ναζιστική ιδεολογία μπορεί να δικαιολογηθεί και όσοι ακολούθησαν εντολές του Χίτλερ μπορούν να γίνουν εθνικοί ήρωες", αναφέρει η δήλωση της Αντι-φασιστικής Επιτροπής.

"Ο λόγος για μια τέτοια αμέλεια με τους κανόνες δικαίου και ηθικής βασίζεται μόνο σε ένα πράγμα, ότι στα υψηλότερα κλιμάκια της εξουσίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση κάνουν τα στραβά μάτια σε νεοναζιστικές εκδηλώσεις και αρνούνται να δώσουν προσοχή στην παραχάραξη της ιστορίας μετασκευάζοντας τους ναζί εγκληματίες στην Ευρώπη σε ήρωες."

Η επιτροπή ανέφερε επίσης ότι είχε στείλει μια πρόσκληση στον Ρώσο γερουσιαστή Μαργκέλοφ Μιχαήλ, ο οποίος εκπροσωπεί την περιφέρεια Πσκοφ, που συνορεύει με την Εσθονία, για να δει προσωπικά την επικείμενη εκδήλωση αφιερωμένη στους βετεράνους της Waffen SS που θα λάβει χώρα στο χωριό της Εσθονίας Sinimae.
   Από το RT


____________
* | Η Waffen-SS ήταν το ένοπλο τμήμα του Ναζιστικού Κόμματος και σταδιακά εξελίχθηκε σε μια πολυ-εθνική στρατιωτική δύναμη της ναζιστικής Γερμανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...