Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ Της Δημοτικής Παράταξης Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Πύδνας-Κολινδρού

Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες,

Τα τελευταία χρόνια με την ιδιωτικοποίηση των οδικών αξόνων τα χαράτσια των διοδίων αυξήθηκαν ακόμα και πάνω από 500% για ορισμένες κατηγορίες οχημάτων ενώ διαρκώς νέοι σταθμοί είσπραξης ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια σε όλους τους οδικούς άξονες της χώρας: Έτσι αποφάσισαν να βάλουν σε λειτουργία τα διόδια του Αιγινίου. Στην προσπάθειά τους μάλιστα να χρυσώσουν το χάπι μειώνουν την τιμή στα διόδια των Μαλγάρων και αντίστοιχα μια μικρή μείωση στα διόδια της Λεπτοκαρυάς ώστε να διαμορφώσουν στα διόδια του Αιγινίου για τα ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα στα 2,20 ευρώ συν 1,40 ευρώ σύνολο 3,60 ευρώ για τη διαδρομή Θεσσαλονίκης-Κατερίνης. Αντιλαμβάνεται λοιπόν ο καθένας τις καταστροφικές συνέπειες που αυτό θα έχει για το Δήμο μας αλλά και για το σύνολο του νομού μας. Η λειτουργία των διοδίων θα σημάνει ακόμα μεγαλύτερη μείωση της ήδη μειωμένης τουριστικής κίνησης στους παραθαλάσσιους - ορεινούς και αρχαιολογικούς προορισμούς του δήμου μας αλλά και ολόκληρου του νομού.

Δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τη δική μας μετακίνηση τη στιγμή που πολλοί συνδημότες μας καθημερινά μετακινούνται για την εργασία τους προς τη Θεσσαλονίκη και αντίστροφα.

Συνδημότες και συνδημότισσες, 

Υπεύθυνες γι’ αυτήν την κατάσταση είναι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας και οι ίδιες πάλι συγκυβερνήσεις που παραχώρησαν σε επιχειρηματικούς ομίλους το οδικό δίκτυο για να ενισχυθεί η κερδοφορία τους. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι οι περιβόητες συμβάσεις παραχώρησης τύπου (ΣΔΙΤ) που ψήφισαν από κοινού ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Με τις συμβάσεις αυτές οι κατασκευαστικοί όμιλοι ενώ συμβάλλουν με 5 ως 8,5% στην κατασκευή των έργων και θα τα εκμεταλλεύονται για τουλάχιστον τριάντα χρόνια και η ελάχιστη αυτή συμβολή τους στα έργα είναι αμφισβητήσιμη καθώς αυτή υπερκαλύπτεται από τις εισπράξεις των διοδίων. Αντίθετα το ελληνικό δημόσιο, δηλαδή ο ελληνικός λαός αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση με ζεστό χρήμα από τον κρατικό προϋπολογισμό και επιδοτήσεις της ΕΕ της τάξης των 30% ως 35% του κόστους των έργων.

Είναι μεγάλο λοιπόν ψέμα ότι πληρώνουν για το κόστος των έργων.

Δε φτάνει η ληστεία των κάθε είδους χαρατσιών, οι μειώσεις μισθών-συντάξεων, η κατάργηση των εργατικών και εργασιακών δικαιωμάτων, η υποβολή άγριας φορολογίας σε μισθωτούς, αυταπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες, η ουσιαστική κατάργηση της δημόσιας υγείας και παιδείας, έρχονται τώρα και με τη λειτουργία των διοδίων να προσθέσουν ένα ακόμα βάρος στη μεγαλύτερη εξαθλίωσή μας. Η υποκρισία και το θράσος τους, περισσεύει.

Συνδημότες και συνδημότισσες,


Τα διόδια δεν μπαίνουν για να έχουμε καλύτερους δρόμους, αλλά για να ωφεληθούν οι εργολάβοι.

Δε φτάνει όμως να αγανακτούμε. Μόνο η ατομική αντίδραση δεν αρκεί για να σταματήσει η μεγάλη ληστεία που έχουν εξαπολύσει εναντίον μας.


Τα διόδια είναι μέρος του πολέμου που έχουν εξαπολύσει ενάντια στο λαό (Συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-ΕΕ-ΔΝΤ) για να προστατέψουν τα τεράστια κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. 

Σ’ αυτό τον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει απαντάμε μαζικά και ενωμένοι με τη συμμετοχή μας στις κινητοποιήσεις και απαιτούμε την κατάργηση και το οριστικό γκρέμισμα των διοδίων Αιγινίου και των διοδίων όλης της χώρας. Οι δρόμοι και οι υποδομές της χώρας είναι λαϊκή κοινωνική ιδιοκτησία και γι’ αυτό θα πρέπει να κατασκευάζονται με κεντρικό σχεδιασμό και επιστημονική μελέτη με μοναδικό γνώμονα την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών στη μεταφορά με ασφάλεια χωρίς τα χαράτσια των διοδίων.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ - ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...