Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Προβοκάτσια στη Συρία




.
Οι προβοκάτσιες, 
είναι μια αμερικανική παράδοση. 
Είναι μια ισραηλινή παράδοση, μια νατοϊκή παράδοση. Χρησιμοποιούνται πάντα στρατηγικά. Αντανακλούν τα μεγάλα ψέματα που αναπαράγουν οι νατοϊκοί. 
Κροκοδείλια δάκρυα για τη Συρία
H Britannica τις ετυμολογεί ως "σκόπιμες ολικές παραμορφώσεις της αλήθειας που χρησιμοποιούνται κυρίως ως τακτική προπαγάνδας."

Οι επίσημοι τίτλοι των διεθνών ΜΜΕ είναι ψευδείς. Είναι σε αντίθεση με την πραγματικότητα. Γυρίζουν την πλάτη στην αλήθεια. Δείχνουν με το δάχτυλο λάθος πρόσωπο.

Οι επίσημοι τίτλοι είναι προφάσεις για την εκδήλωση μιλιταρισμού από το ΝΑΤΟ, για πολέμους, για μαζικούς θανάτους και καταστροφή, για καταλήψεις χωρών και λαών, εσωτερική καταστολή και για άλλα εξτρεμιστικά εθνικά μέτρα κρατικής ασφάλειας.

Το περιστατικό της Τετάρτης στη Ghouta (το ανατολικό κομμάτι της Δαμασκού) εγείρει ανησυχητικά ερωτήματα. Ήταν μια σαφής πρόκληση ενάντια στη Συρία. Κανένα στοιχείο δεν υποδεικνύει εμπλοκή του Ασάντ. Μια καθαρή ανάλυση δείχνει ότι θα είχε τα πάντα να χάσει από μια τέτοια ενέργεια και δεν θα είχε τίποτα να κερδίσει. Είναι μια χοντροκομμένη προβοκάτσια.

Οι «Σύριοι» «αντάρτες» χρησιμοποίησαν χημικά όπλα πολλές φορές στο παρελθόν. Σαφή στοιχεία το αποδεικνύουν. Οι αχρείοι των διεθνών ΜΜΕ τα καλύπτουν. Επίσης υποκαθιστούν με ψέματα την αλήθεια. Το κάνουν κάθε φορά. Είναι πάγια πρακτική.


Στις 23 Αυγούστου, το δίκτυο RT (πρόσκεινται στον Πούτιν) έγραφε «Τα στοιχεία που εμπλέκουν τη Συριακή κυβέρνηση με τη χημική επίθεση έχουν στηθεί πριν το περιστατικό - ΥΠΕΞ Ρωσίας»

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Αλεξάντρ Λουκασέβιτς:

«Καθημερινά δεχόμαστε νέα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι αυτή η εγκληματική πράξη ήταν προβοκατόρικης φύσης.»

«Ειδικότερα, υπάρχουν αναφορές που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο, ιδίως, ότι τα στοιχεία που συλλέχθηκαν από το περιαστικό και οι κατηγορίες εναντίον των κυβερνητικών στρατευμάτων είχαν δημοσιευθεί αρκετές ώρες πριν από τη λεγόμενη επίθεση. Έτσι, ήταν μια προσχεδιασμένη πράξη.»

«Η πράξη αυτή αντανακλά άλλο ένα κύμα αντι-συριακής προπαγάνδας. Οι κλήσεις για διεθνή επέμβαση που ακούγονται από ορισμένα κράτη της ΕΕ είναι απαράδεκτες.»

Ο Άσαντ έκανε μια «εποικοδομητική προσέγγιση.» Το έκανε αυτό, αφήνοντας εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ να ερευνούν τοποθεσίες προηγούμενων χημικών επιθέσεων.

«Οι εξεγερμένοι δεν εμφανίζουν μια παρόμοια προθυμία συνεργασίας», πρόσθεσε ο Lukashevich.

«Αυτό παρεμποδίζει άμεσα την αντικειμενική διερεύνηση των καταγγελιών για πιθανές περιπτώσεις χρήσης χημικών όπλων στη Συρία, την οποία υποστηρίζουν ορισμένες χώρες και η ρωσική πλευρά.»

Στις 23 Αυγούστου, το Συριακό Αραβικό Πρακτορείο Ειδήσεων (SANA) τιτλοφορείται «Δύο τηλεφωνήματα επιβεβαιώνουν τη χρήση χημικών όπλων στη Χομς από τρομοκράτες». Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Ένα τηλεφώνημα μεταξύ ενός τρομοκράτη που συνδέεται με το λεγόμενο «τάγμα Shuhada al-Bayada» στη Χομς και του αφεντικού του, τον οποίο αποκαλούσε Adulbasit από τη Σαουδική Αραβία, αποκάλυψε ότι οι τρομοκράτες χρησιμοποίησαν τα χημικά όπλα στην Deir Ballba στην ύπαιθρο Χομς.»

«Κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής κλήσης σε εκπομπή του Syrian TV Channel, ο τρομοκράτης είπε ότι η ομάδα του, η οποία αποτελείται από 200 τρομοκράτες που διέφυγαν από την Al-Bayadah στην Αl-Daar al-Kabera μέσω μιας σήραγγας, προσθέτοντας ότι έπρεπε να αγοράσουν όπλα για να επιτεθούν στην πόλη της Homs.»

«Ο Σαουδάραβας χρηματιστής που ήταν παρών στο Κάιρο ζήτησε από τους Σύριους τρομοκράτες λεπτομέρειες σχετικά με την ομάδα τους και τον τρόπο με τον οποίο θα λάβουν τα χρήματα. Παραδέχθηκε με αυτόν τον τρόπο την υποστήριξή του σε τρομοκράτες στην Νταράα και στα περίχωρα της Δαμασκού και με τη σειρά του, ο σύριος τρομοκράτης του είπε ότι ένα από τα επιτεύγματα του «Τάγματός» του ήταν η χρήση χημικών όπλων στο Deir Ballba.»

«Στο ίδιο πλαίσιο, ένα άλλο τηλεφώνημα αποκάλυψε τη συνεργασία τρομοκρατικών ομάδων για να μεταφέρουν δύο φιάλες αερίου Sarin από τη γειτονιά Barzeh στη Δαμασκό.»

Όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα πως την ευθύνη για τα περιστατικά της Τετάρτης την έχουν οι «σύριοι αντάρτες». Ήταν οι αμερικάνοι συνένοχοι; Ήταν το Ισραήλ; Εμπλέκονταν βασικοί σύμμαχοι του ΝΑΤΟ ή / και υπόγειοι περιφερειακοί εταίροι της Αμερικής; Για τους τελευταίους, δε θα αργήσει να ‘ρθει και η σειρά τους.

Ήταν η χημική επίθεση της Ghouta πρόσχημα για άμεση επέμβαση των ΗΠΑ / ΝΑΤΟ / Ισραήλ;

Τον Ιούνιο, αξιωματούχοι του Ομπάμα κατηγόρησαν άδικα τη Συρία για χρήση χημικών όπλων. Ρίχνουν την ευθύνη για τη Ghouta στον Assad. Το κάνουν αξιομέμπτως. Το κάνουν όμως έτσι κι αλλιώς.

Στις 22 Αυγούστου, η εκπρόσωπος του State Department Jennifer Psaki τόνισε ότι η Συρία πέρασε την κόκκινη γραμμή που έθεσε ο Ομπάμα νωρίτερα και όχι τώρα με το περιστατικό της Ghouta.

Έχει ένα «φάσμα επιλογών» για να διαλέξει, είπε. «Τις συζητά με την εθνική ομάδα ασφαλείας του.»

«Η λήψη των κατάλληλων μέτρων εξετάζεται μαζί με τους βασικούς συμμάχους.»

Ερωτηθείς αν τα όργανα διοίκησης καλούν για άμεση δράση, είπε ότι «κάθε βήμα που θα πάρει θα προωθεί τα συμφέροντά μας στη Συρία, και σίγουρα, η παραβίαση των κόκκινων γραμμών θα είναι μέρος αυτού του λογισμού και μέρος αυτής της απόφασης.»

Ο Ομπάμα και ο Τζον Κέρι «νιώθουν μια μεγάλη ανάγκη να φτάσουν στο βάθος των πραγματικών περιστατικών, το συντομότερο δυνατό.»

Η κόκκινη γραμμή του Ομπάμα «υπήρξε πάντα η χρήση χημικών όπλων.»

Εάν οι εκθέσεις σχετικά με το περιστατικό της Ghouta είναι αλήθεια, πρόσθεσε, «θα ήταν μια εξωφρενική και κατάφωρη χρήση χημικών όπλων από το καθεστώς.»

Στις 21 Αυγούστου, η Wall Street Journal είχε τίτλο «Οι ΗΠΑ υποπτεύεται τη Συρία για το αέριο που χρησιμοποιήθηκε» και έγραφε:

«Οι ΗΠΑ έχουν ισχυρές ενδείξεις ότι η κυβέρνηση της Συρίας χρησιμοποίησε χημικά όπλα στις επιθέσεις νωρίς την Τετάρτη, οι ομάδες της αντιπολίτευσης υποστήριξαν ότι σκοτώθηκαν περισσότεροι από 1.100 άνθρωποι.»

Ένας ανώνυμος ανώτατος αξιωματούχος των ΗΠΑ είπε:

«Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι υπήρξε μια επίθεση με χημικά όπλα - προφανώς από την κυβέρνηση.»

Οι επιλογές που εξετάζονται περιλαμβάνουν πυραύλους cruise, μια αεροπορική εκστρατεία και διασυνοριακό βομβαρδισμό, μεταξύ άλλων.

Ένας ανώνυμος ανώτερος αξιωματούχος του Ομπάμα δήλωσε «εδώ υπάρχει διαχωρισμός ανάμεσα σε εκείνους που αισθάνονται ότι πρέπει να δράσουμε τώρα και σε εκείνους που θεωρούν ότι τώρα είναι μια πολύ κακή στιγμή για να δράσουμε». Δεν ανέφερε ονόματα.

Stars and Stripes είναι επίσημο περιοδικό του Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ. Αναφέρει ότι οι Αμερικανοί αξιωματούχοι «διαφωνούν» για το πώς θα διαχειριστούν το περιστατικό της Ghouta.

"Ανώτατοι στρατιωτικοί ηγέτες έχουν προειδοποιήσει ενάντια ακόμη και σε περιορισμένη δράση στη Συρία. Ο Dempsey, αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ δήλωσε απροκάλυπτα σε επιστολή του αυτή την εβδομάδα σε ένα μέλος του Κογκρέσσου ότι «ο στρατός των ΗΠΑ είναι σαφώς σε θέση να καταπολεμήσει επαρκώς την πολεμική αεροπορία του Ασάντ και να μετατοπίσει την ισορροπία του πολέμου προς την ένοπλη αντιπολίτευση.»

«Όμως, μια τέτοια προσέγγιση θα βυθίσει τις ΗΠΑ σε έναν ακόμα ατελέσφορο πόλεμο»

Ο Jeffrey White είναι ένας πρώην αναλυτής της Αμυντικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (Defense Intelligence Agency) για τη Μέση Ανατολή. Τώρα είναι φιλαράκος ενός φιλο-ισραηλινού Ινστιτούτου της Ουάσιγκτον για την Πολιτική στην Εγγύς Ανατολή (WINEP).

«Αν υποθέσουμε ότι υπήρχε μια μεγάλης κλίμακας χημική επίθεση, αυτό δείχνει ότι το καθεστώς (Άσαντ) δεν αποθαρρύνεται από τις δηλώσεις που έρχονται από την Ουάσιγκτον», είπε.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε ότι «όλες οι κόκκινες γραμμές έχουν ξεπεραστεί.» Προέτρεψε για πιο άμεση δράση.

Το Ισραήλ κατηγόρησε τη Συρία για συμβάν της Τετάρτης. Ο Νετανιάχου είπε πως αν ο Άσαντ δεν τιμωρηθεί, θα ενθαρρυνθεί η ανάπτυξη πυρηνικών όπλων από το Ιράν.

«Η Συρία έχει γίνει πεδίο δοκιμών του Ιράν, και το Ιράν παρακολουθεί στενά το εάν και το πώς ο κόσμος ανταποκρίνεται στις θηριωδίες που διαπράττονται από το φιλοϊρανικό κράτος της Συρίας», είπε.

«Αυτά τα γεγονότα αποδεικνύουν για άλλη μια φορά ότι απλά δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στα πιο επικίνδυνα καθεστώτα του κόσμου να αποκτήσουν τα πιο επικίνδυνα όπλα του κόσμου.»

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Laurent Fabius είπε ότι «χρειαζόμαστε μια αντίδραση από τη διεθνή κοινότητα.» Προέτρεψε για στρατιωτική επέμβαση.

Στις 22 Αυγούστου, Η Φωνή της Ρωσίας είχε τίτλο  «Χημική επίθεση, «σκληρή δουλειά» της συριακής αντιπολίτευσης»:

Η Ρωσία κατηγόρησε τους μαχητές της αντιπολίτευσης. Ο Assad δεν είχε τίποτα να κάνει με τη Ghouta. Αντίθετοι ισχυρισμοί είναι πλαστοί. Δεν έχουν καμία βάση στην πραγματικότητα.

Η επίθεση στη Ghouta ήταν μια «προσχεδιασμένη πρόκληση». Δεν ήταν η πρώτη. Δεν θα είναι η τελευταία.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, ανέφερε:

«Νωρίς το πρωί της 21ης ​​Αυγούστου, ένας πύραυλος εγχώριας κατασκευής με ένα μέχρι στιγμής άγνωστο δηλητηριώδες χημικό αέριο βλήθηκε προς την κατεύθυνση της περιοχής αυτής από τις θέσεις των «ανταρτών».»

«Ήταν κάτι παρόμοιο με το βλήμα που χρησιμοποιήθηκε από τους τρομοκράτες στις 19 Μαρτίου του τρέχοντος έτους, στο Χαν αλ-Ασαλl (κοντά στο Αλέπο).»

Ο καθηγητής Ιατρικής του Πανρωσικού Κέντρου Καταστροφών Gennady Prostakishin είπε:

«Δεν ξέρω, αν υπάρχει σαρίν αέριο στη Συρία, ή όχι. Θυμηθείτε, τι συνέβη με τον Σαντάμ Χουσεΐν.»

«Οι Αμερικανοί εξέφρασαν παράπονα εναντίον του σχετικά με το σαρίν και με άλλα τοξικά αέρια, επίσης. Αλλά δεν υπήρχε τίποτα εκεί. Το ίδιο είναι πιθανό να συμβαίνει και εδώ.»

Σύμφωνα με τον ειδικό εμπειρογνώμονα του Ινστιτούτου Στρατηγικών Εκτιμήσεων και Αναλύσεων Σεργκέι Demdenko:

«Η αντιπολίτευση δεν έχει τίποτα να χάσει. Δεν μπορεί να κερδίσει και κάνει ό, τι μπορεί για να αναγκάσει τη Δύση να παρέμβει στη σύγκρουση και να πείσει τη Δύση ότι το καθεστώς είναι «αιματηρό και απάνθρωπο».

Μετά το περιστατικό της χημικής επίθεσης, τηλεοπτικά κανάλια που χρηματοδοτούνται από υποστηρικτές της αντιπολίτευσης κατηγόρησαν αυτόματα τον Assad.

«Όλα έχουν συμβεί και στο παρελθόν. Μόλις η Αμερική δήλωσε ότι θα παρέμβει σε περίπτωση επίθεσης με χημικά όπλα, το ελεγχόμενο από το Κατάρ κανάλι al-Jazeera ανακοίνωσε ότι τα είχε βρει ήδη τα χημικά.»

«Από τη στιγμή που η ομάδα των εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ έφτασε στη Συρία, προκειμένου να εξετάσει τα δεδομένα σχετικά με τα χημικά όπλα, το σαουδαραβικό κανάλι Al Arabiya αμέσως ανέφερε ότι έχουν χρησιμοποιηθεί χημικά όπλα από τα κυβερνητικά στρατεύματα. Αυτή είναι μια πολύ βρώμικη εργασία.»

Το ίδιο συνέβη και στην Αμερική. Τα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης παρουσίασαν μεγάλα ψέματα. Το αν θα ακολουθήσει πλήρης κλιμάκωση του πολέμου μένει να το δούμε.

Η Ουάσινγκτον φαίνεται να κατευθύνεται προς αυτή. Στις 22 Αυγούστου, ο λονδρέζικος Guardian είχε τίτλο  «Κρίση στη Συρία: οι ΗΠΑ πραγματοποιεί συνομιλίες και η ανησυχία μεγαλώνει πάνω από τις αξιώσεις περί χημικών όπλων»:

Η Ουάσιγκτον «πραγματοποίησε μια σειρά διπλωματικών συνομιλιών την Πέμπτη για να συζητήσει πιθανή νέα προσφυγή κατά της συριακής κυβέρνησης εν μέσω αυξανόμενων διεθνών ανησυχιών για υποτιθέμενες επιθέσεις χημικών όπλων.»

Ο John Kerry πραγματοποίησε επτά κλήσεις με ομολόγους του στο εξωτερικό, την Πέμπτη και πήρε μέρος σε μια εθνική συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας στο Λευκό Οίκο».

«Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε ότι ο Kerry είχε μιλήσει με τον William Hague. Ένας εκπρόσωπος αρνήθηκε να σχολιάσει το περιεχόμενο της συνομιλίας.

Η εκπρόσωπος του γραφείου του ΥΠΕΞ του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε ότι «η Βρετανία δεν θα αποκλείσει καμία επιλογή ως αντιμετώπιση στην τελευταία σφαγή.»

Στις 22 Αυγούστου, η Le Monde είχε τίτλο: «Συρία: η αγανάκτηση δεν αρκεί»:

«Άθλιος συμβολισμός: χημικό έγκλημα χτύπησε σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από τον τόπο όπου η ομάδα των Ηνωμένων Εθνών έφθασε δύο ημέρες νωρίτερα.»

«Πέρα από τη φρίκη αυτών των σκηνών, τα Ηνωμένα Έθνη υπέστησαν μια ταπείνωση, η οποία μόλις έλαβε χώρα στη Συρία.»

H Le Monde ισχυρίζεται επίσης ψευδώς ότι «ο Bashar al-Assad είναι σίγουρα ένας οξυδερκής παρατηρητής της διεθνούς σκηνής. Έχει παρατηρηθεί τους τελευταίους μήνες, ότι η ασθενής εξωτερική αντίδραση του επέτρεψε να επαναλάβει χημικές επιθέσεις.»

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας» απείλησαν με αποφασιστική δράση (επέμβαση), νωρίτερα.

Τα γεγονότα της Τετάρτης θα μπορούσαν εύκολα να συγκριθούν με το αντίστοιχο περιστατικό που συνέβη το 1988 στην πόλη Halabja του Ιράκ, που τελικά αποδείχθηκε ότι το Ba’ath του Ιράκ δεν είχε στην κατοχή του χημικά όπλα ή όπλα μαζικής καταστροφής όπως συνήθιζε να λέει ο Μπους.

Καθ 'όλη την περίοδο των σχεδόν δυόμισι χρόνων αυτής της σύγκρουσης - επέμβασης, οι υποστηριζόμενοι από τη Δύση αντάρτες έχουν διαπράξει πολυάριθμες θηριωδίες. Είχαν συλληφθεί επ 'αυτοφώρω πολλές φορές. Ο Assad άδικα κατηγορείται.

Το έργο το έχουμε ξαναδεί. Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν ανεξάρτητα από την έλλειψη αποδείξεων για την εμπλοκή της Συρίας στην Ghouta. Δεν πειράζει. Απομένει να δούμε κατά πόσον θα ακολουθήσει η αύξηση της ήδη υπάρχουσας επέμβασης των αμερικάνικων-ΝΑΤΟϊκών-ισραηλινών δυνάμεων.

2 σχόλια:

faros είπε...

Διάβασα ένα ΤΕΛΕΙΟ, ένα απόλυτα ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ άρθρο !

Δεν μπορώ παρά να σου δώσω τα συγχαρήκια μου - όση αξία θεωρείς ότι μπορεί να έχουν αυτά.

Μπράβο και πάλι μπράβο !

Gekoudi είπε...

@faros Σας ευχαριστώ πολύ.

Πιστεύω πως δε θ' αργήσουν να μαζεύονται οι ιμπεριαλιστές σα τα κοράκια πάνω από το λαό της Συρίας, με μια πιο άμεση στρατιωτική επέμβαση. Οι "αντάρτες" "αντικαθεστωτικοί", όπως σωστά αναφέρετε και εδώ: http://faros.wordpress.com , δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς από ποιους χρηματοδοτούνται, τι σκοπούς υπηρετούν, ποιος τους ξαμόλυσε στη Συρία και τη Λιβύη κατά την ίδια νατοϊκή τακτική που μακέλεψε το λαό της Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ, του Αφγανιστάν. Αν και μικρός ακόμα θυμάμαι την κλασσική έκφραση του "πλανητάρχη" - όπως συνήθιζε να αναφέρουν τα κανάλια στα δελτία - Μπους: "Weapons of mass destruction are under their possession." "Όπλα μαζικής καταστροφής είναι υπό την κατοχή τους". Ο "δημοκράτης" και φίλος του ΣΥΡΙΖΑ Ομπάμα δεν κράτησε καν τα προσχήματα και απροκάλυπτα χρησιμοποιεί τα ίδια ψεύδη που βοήθησαν τον Μπους να βάλει χέρι στα πετρέλαια του Ιράκ, βάφοντας τα χέρια του με αίμα χιλιάδων αμάχων. Χημικά όπλα μαζικής καταστροφής λοιπόν, είναι το νέο πρόσχημα.

Μένει να δούμε τι θα ακολουθήσει.

Αγωνιστικούς χαιρετισμούς, Γιώργος.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...