Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Τα τουρκικά - ΝΑΤΟικά F16 παραβιάζουν χρόνια τώρα στην Ελλάδα & την Συρία τον εναέριο χώρο

Το πολεμικό Μόσχα κινείται για να πλεύσει ανοιχτά στις ακτές της Συρίας, ένα από τα δύο μεγαλύτερα του Ρωσικού στόλου.
Είναι οι ΗΠΑ συνένοχες με την Τουρκία στην κατάρριψη των αεροσκαφών της Ρωσίας; 
Και οι δύο χώρες είναι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, ενωμένες απέναντι στον Άσαντ, θέλουν να τον ανατρέψουν, ενεργοί συνένοχοι στην υποστήριξη και τη χρήση ISIS, καθώς και άλλες τρομοκρατικές ομάδες μεσολάβησης για να βάλουν πόδι οι στρατιώτες στον πόλεμο του Ομπάμα, που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2011.
Είναι αδιανόητο η Τουρκία να ενήργησε μόνη της, ανεξάρτητα από ΗΠΑ - ΝΑΤΟ. Η δράση αυτή είναι ένα σημαντικό γεωπολιτικό περιστατικό - μια προμελετημένη πράξη πολέμου ενάντια στη Ρωσία στο εναέριο χώρο της Συρίας.


Η Άγκυρα υποστηρίζει ότι το Su24 μπήκε στον τουρκικό εναέριο χώρο, αγνοώντας τις προειδοποιήσεις. Το τουρκικό αυτό σίριαλ έχει το ξεχωριστό άρωμα του φαλακρού που πάει στον κουρέα. Χρησιμοποιεί ψέματα για να καλύψει μια εχθρική πράξη.
Μοιάζει με απερισκεψία του Ερντογάν η ρήξη στις Τουρκορωσικές σχέσεις, τουλάχιστον προς το παρόν. Ο Σεργκέι Λαβρόφ ακύρωσε το προγραμματισμένο ταξίδι του για την Τετάρτη στην Κωνσταντινούπολη, λέγοντας «έχει ληφθεί απόφαση για την ακύρωση της συνάντησης σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών ...»


Προέτρεψε τους Ρώσους πολίτες αποφεύγουν να επισκέπτονται την Τουρκία, καθώς εκτίθενται στην τρομοκρατία, προσθέτοντας: «Είναι αναγκαίο να τονιστεί ότι οι απειλή της τρομοκρατίας έχει τις ρίζες της στην Τουρκία. Και αυτό είναι αλήθεια, ακόμη και αν δεν λάβουμε υπόψη τι συνέβη σήμερα. Εκτιμούμε τις απειλές παρόμοιες με αυτές στην Αίγυπτο.»
Ο Κρατικός οργανισμός τουρισμού της Ρωσίας Rostourism συνέστησε την αναστολή των πωλήσεων ταξιδιωτικών πακέτων για την Τουρκία. Η Natalie Tours που εδρεύει στη Μόσχα, ήδη το έπραξε.


Ο Πούτιν δεν μάσησε τα λόγια του για τον Ερντογάν, λέγοντας «το περιστατικό του ξεχωρίζει από το συνηθισμένο αγώνα κατά της τρομοκρατίας.». «Τα στρατεύματά μας αγωνίζονται ηρωικά κατά των τρομοκρατών, με κίνδυνο της ζωής τους. Όμως, η απώλεια που υποστήκαμε σήμερα προήλθε από μια πισώπλατη μαχαιριά προερχόμενη από τους συνεργούς των τρομοκρατών». Προειδοποίησε σοβαρή συνέπεια για τους Ρώσους / ελληνοτουρκικές σχέσεις.


Ένας Τούρκος με ένα F-16 πολεμικό αεροπλάνο εσκεμμένα και χωρίς πρόκληση κατέβασε αεροσκάφη της Ρωσίας που δεν αποτελούσαν απειλή για την εθνική ασφάλεια της Άγκυρας,  εξήγησε ο Πούτιν. Είναι σίγουρη η συνδρομή του Ερντογάν στους τρομοκράτες, και ενώ η Ρωσία τους πολεμά στη Συρία - μετά από αίτηση της κυβέρνησής της, οι δράσεις της είναι απολύτως νόμιμες και ηρωικές ενάντια σε μία κοινή μάστιγα.


«Έχει πάρει δισεκατομμύρια δολάρια, από την πώληση πετρελαίου (κλεμμένα από την Συρία). Πλούτο που θα προστάτευε στρατιωτικά ένα ολόκληρο έθνος», είπε ο Πούτιν - δεν αφήνει καμία αμφιβολία τι εννοεί για την Τουρκία, και γνωρίζει πολύ καλά η Ουάσιγκτον που χρησιμοποιώντας τους ISIS και άλλους τρομοκράτες ως πληρεξούσιους, για να βάλουν πόδι οι στρατιώτες τους εναντίον της νόμιμης κυβέρνησης Άσαντ.


«Μπορεί κανείς να καταλάβει γιατί ενεργούν τόσο θαρραλέα και κατάφωρα,» δήλωσε ο Πούτιν. «Γιατί να σκοτώνουν ανθρώπους με τέτοιες άθλιες μεθόδους; Γιατί διαπράττουν τρομοκρατικές πράξεις σε ολόκληρο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης αυτής στην καρδιά της Ευρώπης;»


Υπενθυμίζοντας ο πρεσβευτής της Ρωσίας τόνισε τι μπορεί να έρθει σαν επόμενο. Αναμείνατε τον Πούτιν να αντιδράσει σωστά σε ό, τι συνέβη. Είναι πολύ σοβαρό να αγνοήσουμε ή να εξομαλύνουμε μέσω των συνήθων διπλωματικών διαύλων τις διαφορές μεταξύ των δύο εθνών.


Ο Πούτιν εξήγησε ότι η Άγκυρα δεν ήρθε σε επαφή με τη Ρωσία μετά από όσα συνέβησαν, αντί να το ονομάζει έκτακτη ανάγκη, εξωφρενικά αργά το απόγευμα της Τρίτης προκάλεσε συνάντηση του ΝΑΤΟ - προφανώς θέλοντας τη Συμμαχία για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των ISIS, πρόσθεσε. Οι δράσεις της δεν θα γίνουν ανεκτές, τόνισε.


Η Ουάσιγκτον υποστηρίζει τις παράλογες αιτιάσεις της Τουρκίας περί «10 προειδοποιήσεων» πριν την κατάρριψη του Su24 της Ρωσίας. Ήταν άμεσα συνένοχη σε ό, τι συνέβη.
Πρέπει να το επαναλάβουμε. Η Τουρκία που παραβιάζει καθημερινά στην Ελλάδα τον εναέριο χώρο καθώς και στην Συρία επικαλούμενη το Κουρδικό καταφεύγει στο ΝΑΤΟ και τον ΟΗΕ και παίζει με την ειρήνη στην περιοχή.


Είναι αδιανόητο η Τουρκία να ενήργησε μόνη της, χωρίς την άδεια ή άμεση συνέργεια με ανώτατη αρχή του ΝΑΤΟ. Η Αμερική παρέχει το 75% του προϋπολογισμού της. Με πυροβολισμούς - θα αποφασιστεί εάν, πότε, πού και πώς να δράσουν ή να αντιδράσουν.


Η δράση του Ερντογάν ήταν απερίσκεπτη. 

Ο Ομπάμα παίζει με τη φωτιά, αν η εμπλοκή του με αυτό που συνέβη ήταν προαποφασισμένη. Ο Πούτιν δεν θα το αφήσει να περάσει χωρίς αντίδραση, η αντιμετώπισή του, ήδη έχει αρχίσει.
Μια επίσημη διαμαρτυρία κατέθεσε στην Τουρκία ο Στρατιωτικός Ακόλουθος. Με δήλωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας τόνισε: «εξετάζουμε τις ενέργειες των τουρκικών εναέριων δυνάμεων ως εχθρικές πράξεις.»

Η αντι-τρομοκρατική εκστρατεία της Μόσχας στη Συρία θα συνεχιστεί όπως έχει προγραμματιστεί, ίσως ενταθεί μετά από όσα συνέβησαν. Η Τουρκία τώρα καθαρά και ανοιχτά έχει έναν αντίπαλο στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, διακινδυνεύοντας την άμεση αντιπαράθεση με τη Ρωσία.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Με λιγα λογια καπιταλισμος=ιμπεριαλισμος!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...