Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Trump: τσιράκι των πολεμοβιομηχανιών και των πετρελαϊκών εταιρειών

Η επιθετικότητά του στη Συρία σοκάρισε, αλλά δεν προκάλεσε έκπληξη. Αμέσως μετά την ορκωμοσία του, κλιμάκωσε τον πόλεμο στη Συρία, το Ιράκ και την Υεμένη. Έστειλε ειδικές δυνάμεις στη Σομαλία για πολεμικές αποστολές.


Προκλητικά υποστηρίζει χιλιάδες βαριά οπλισμένους στρατιώτες των ΗΠΑ κοντά στα σύνορα της Ρωσίας. Προκαλεί την Κίνα στα δικά της ύδατα. Υποστηρίζει τα ισραηλινά εγκλήματα κατά των Παλαιστινίων.


H νεοσυντηρητική απεσταλμένη στον ΟΗΕ Nikki Haley δήλωσε «Καταδικάζουμε» την «ρωσική κατοχή της Κριμαίας.» Ο Υφυπουργός Rex Tillerson έκανε έκκληση για αλλαγή καθεστώτος στη Βενεζουέλα.


Το ποσοστό αποδοχής του αυξήθηκε μετά την επίθεση της Παρασκευής από το 36% στο 41%, σύμφωνα με την δημοσκόπηση Gallup. Στις συναλλαγές προ-αγοράς της Παρασκευής οι μετοχές της εταιρείας Raytheon που κατασκευάζει τους πυραύλους Tomahawk αυξήθηκαν 2,4%.


Πολυάριθμα μέλη του δικομματικού Κογκρέσου υποστηρίζουν την επιθετικότητά του - κατάφωρα παραβιάζει το διεθνές και συνταγματικό δίκαιο.


Κανένα έθνος δεν μπορεί να επιτεθεί ένα άλλο χωρίς την έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας - επιτρέπεται μόνο σε αυτοάμυνα, σε περίπτωση επίθεσης ή επικείμενης επίθεσης.


Ο Trump διέπραξε το υπέρτατο έγκλημα κατά της ειρήνης, πιθανόν προοίμιο για μεγαλύτερη φρίκη που θα ακολουθήσει - στη Συρία και αλλού, ίσως με στόχο το Ιράν, με στόχο την αλλαγή καθεστώτος.


Στις 7 Σεπτεμβρίου του 2013, στον απόηχο της χημικής επίθεσης στη Ghouta (όπου ψευδώς κατηγορήθηκε ο Άσαντ), ο Trump τουίταρε «Πρόεδρε Ομπάμα, μην επιτίθεσαι στη Συρία. Υπάρχουν πολύ περισσότερα μειονεκτήματα από πλεονεκτήματα για μια τέτοια επίθεση. Αποθήκευσε το μπαρούτι για άλλη (και πιο σημαντική) ημέρα!»


Κανένα tweet δεν ακολούθησε τη σημερινή επίθεση. Ο νεοσυντηρητικός ρεπουμπλικάνος Τζον Μακέιν ζήτησε μια νέα Άδεια για χρήση στρατιωτικής ισχύος (AUMF) - την ίδια στιγμή, υποστηρίζοντας τη γυμνή επιθετικότητα του προέδρου. Ο ένας εγκληματίας πολέμου υποστηρίζει τον άλλο.


Η πικρή ιστορία της Αμερικής αντανακλά τον εθισμό σε ατελείωτους πολέμους. Η επιχείρηση της αμερικάνικης πολεμομηχανής είναι η καταστροφή και η λεηλασία ενός κυρίαρχου ανεξάρτητου κράτους μετά το άλλο.


Ο Trump είναι ο τελευταίος σε μια μακρά σειρά πολεμόχαρων προέδρων στις ΗΠΑ. Από τις πρώτες μέρες της «γης της ελευθερίας», οι πιο «σεβαστοί ηγέτες» της έχουν διαπράξει σοβαρά εγκλήματα κατά της ειρήνης - συμπεριλαμβανομένων του Γουάσινγκτον, Τζάκσον, Λίνκολν, Ρούσβελτ, Γουίλσον, Τρούμαν, Τζόνσον, Νίξον, Ρέιγκαν, του μπαμπά Μπους, του Κλίντον, του γιου Μπους και του Ομπάμα.
Ο γιος Bush μάλιστα, υπερηφανευόταν που είναι «ένας πρόεδρος εν καιρώ πολέμου.» Ο Ομπάμα καυχήθηκε πως είναι «πολύ καλός στο να σκοτώνει ανθρώπους.»


Ο καυχησιάρης Trump έχει πει κατά καιρούς: «κανείς δε χτίζει τείχη καλύτερα από εμένα, πιστέψτε με», «το IQ είναι ένα από τα υψηλότερα», «κανείς δεν ξέρει περισσότερα για τους φόρους από μένα», «κανείς δεν ξέρει το τραπεζικό σύστημα καλύτερα από εμένα»,«κανείς δεν είχε ποτέ μεγαλύτερη επιτυχία από εμένα» και «είμαι ο λιγότερο ρατσιστής που έχετε ποτέ συναντήσει».


Ίσως το επομένο θα είναι να αποκαλέσει τον εαυτό του τον πιο πολεμόχαρο πρόεδρο της Αμερικής. Η εγκληματικότητά του είναι αδιαμφισβήτητη.


Χρησιμοποίησε μία προβοκάτσια σαν πρόσχημα για να επιτεθεί στην αεροπορική βάση Shayrat της Συρίας, την κύρια βάση για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας - επιτέθηκε για να βοηθήσει το ISIS, την al-Nusra και άλλες τρομοκρατικές ομάδες, που ισχυρίζεται ψευδώς ότι είναι αντίπαλοί του.


Στη σελίδα του στο Facebook, ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε ότι η επίθεση «ήταν στα πρόθυρα της στρατιωτικής συγκρούσης με τη Ρωσία», προσθέτοντας:


«Αντί για την πολυδιαφημιζόμενη θέση τους για τον κοινό αγώνα ενάντια σε έναν κοινό εχθρό, η διοίκηση Trump έχει αποδείξει ότι θα πολεμήσει σκληρά εναντίον της νόμιμης κυβέρνησης της Συρίας.»


Τον Μάρτιο του 2011, ο Ομπάμα ξεκίνησε τον πόλεμο. Ο Trump τον συνεχίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...