Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Όχι ψέματα στα social media


Έχει γίνει της μόδας αυτές τις μέρες μεταξύ των μορφωμένων στη μεσαία τάξη, οι Έλληνες να  κάθονται στην άνεση του σπιτιού τους, βλέποντας μια ταινία, “πειρατική” ή να κάθονται στην άνεση του κλιματιζόμενου γραφείου τους ακούγοντας ένα τραγούδι που κατέβασαν “παράνομα” ή να τιτιβίζουν ή εκ νέου να τιτιβίζουν ή να μοιράζονται οποιαδήποτε είδηση ​​ή ιστορίες που απεικονίζουν πολιτικούς και διαχειριστές της Ελλάδας που κινούνται στο σκοτάδι. 
Αυτοί οι άνθρωποι ποτέ δεν φρόντισαν να εξακριβώσουν τα γεγονότα πριν από το εκ νέου τιτίβισμα ή την ανταλλαγή ειδήσεων στα social media. Γι 'αυτούς όλοι οι πολιτικοί και οι διαχειριστές είναι διεφθαρμένοι και κάθε είδηση, ​​που έχει μείζουσα σημασία για τους πολιτικούς και την άρχουσα τάξη είναι είδηση ​​για να εξαπλωθεί. 
Πολλοί αρέσκονται και σε μια χωρίς όρια πολεμική στο ΚΚΕ. Είναι όλοι χαλκευμένοι; οι περισσότεροι όχι. Ποιοι είναι; Πως τους πολεμάμε ή πως τους απαντάμε; Οι περισσότεροι καταλήγουν στην ίδια κοίτη με αυτήν της αστικής τάξης από άγνοια ή από ηθελημένη κουτοπονηριά. Πολλοί μπορεί να μας είναι και χρήσιμοι γιατί χρωματίζουν το τοπίο, εντοπίζουν ελλείψεις του κινήματος, του κόμματος και αυτοί όντας πολέμιοι, από άλλη οπτική γωνία, μπορεί να είναι και χρήσιμοι. Να μην έχουμε όμως αυταπάτες χρήζουν απόκρουσης. Και αυτό είναι υποχρέωση κάθε αριστερού που λατρεύει την αλήθεια και την ψάχνει. Τι είναι social media και τι ρόλο παίζουν στην ταξική πάλη; Είναι το “όπλο του διαβόλου;” του κακού καπιταλιστή για να χειραγωγήσει την νεολαία; Όχι! Είναι όπλο και του λαού και το κίνημα πρέπει να συμμετέχει και να το γνωρίσει. Είναι αγαθό της εργατικής τάξης, είναι λογισμικό που το παρήγαγε ο Ινδός εργάτης, παράγοντας υπεραξία. Ο Λένιν έλεγε ότι συμμετέχουμε και στο πιο αντιδραστικό συνδικάτο, όπως και στο αστικό κοινοβούλιο για να ξεσκεπάσουμε την σάπια πολιτική του. Δεν θα πρέπει να το φοβόμαστε ή να το αφορίζουμε. Ο αφορισμός είναι το εύκολο, το δύσκολο είναι να το μάθουμε να το ελέγξουμε να το χρησιμοποιήσουμε.
Έχω 3 “ιστορίες” που πήγαν να προκαλέσουν μόλυνση στη διάρκεια των τελευταίων ημερών. Φεϊσμπουκάνθρωποι έγραψαν, έγραψαν εκ νέου, έγραψαν και κοινού στους τοίχους τους, ή αποστέλλοντας σαν μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ή άλλοι το προώθησαν σαν μήνυμα χωρίς να το καλοδιαβάσουν και πολλά μπλογκς το αναπαρήγαγαν, χωρίς να έχει πραγματικά καμία αλήθεια αυτά. Γιατί δεν μπορεί οι λεγόμενοι μορφωμένοι άνθρωποι που χρησιμοποιούν τα social media να μην αφιερώνουν μερικά δευτερόλεπτα για να διασταυρώσουν τα γεγονότα πριν από την ανάρτηση; Γι' αυτούς τίποτα από το σύστημα δεν είναι μια αληθινή ιστορία, παρά είναι καθήκον τους σαν πραγματικοί Έλληνες να το εξαπλώσουν.
Πάντα ένιωθα, οτι δείχνουν το μισό τους ενθουσιασμό στη διάρκεια των εκλογών όπου και  ασκούν το προνόμιό τους! Ίσως και να περιμένουν τη στιγμή που θα μπορούν να στείλουν με ένα tweet την ψήφο τους στη διάρκεια των εκλογών καθώς κάθονται στο σπίτι τους και έτσι να κάνουν νικητή τον "ιδανικό" υποψήφιο.

Πρώτη ιστορία. "Έθνος" κλπ.
Εδώ έγινε απόπειρα να διώξουν τον κόσμο από τις απεργιακές συγκεντρώσεις. 1/12/11. Δεν νομίζω πως η αρθρογράφος του “Έθνους” είχε πρόθεση. Αλλά επειδή τα ΜΜΕ στη χώρα μας είναι προϊόντα όπως αυτά στην λαϊκή της γειτονιάς τα φρέσκα φρούτα πουλιούνται καλύτερα έτσι η είδηση που σίγουρα κάποιος διέρρευσε εσκεμμένα έγινε προϊόν στην λαϊκή της ενημέρωσης.
Αυτή είναι η πρώτη από αυτές τις ιστορίες - που αν χρησιμοποιείτε το Facebook μπορεί να το έχετε δημοσιεύσει είτε στον τοίχο σας ή να έχετε δει έναν από τους φίλους σε αυτή τη θέση.
Ήταν ένα ψέμα όπως αποδείχτηκε.
Το ψέμα αποδεικνύεται αλλά δεν παύει η αναληθής είδηση να είναι αποπροσανατολιστική και επιζήμια.

Δεύτερη “ιστορία”:
Το 1982, στη Σιγκαπούρη, συνελήφθησαν 142 Υπουργοί & αξιωματικοί σε μία μόνο ημέρα. Όλα αυτά για την καταπολέμηση της διαφθοράς. Σήμερα, η Σιγκαπούρη έχει μόνο το 1% φτωχούς και δεν εχει φόρους που καταβάλλονται από το λαό προς την κυβέρνηση, σε ποσοστό 92% ειναι ο αλφαβητισμός, έχει τις καλύτερες ιατρικές εγκαταστάσεις, τις φθηνότερες τιμές, 90% του χρήματος είναι λευκό & μόνο στο 1% είναι η ανεργία ...
Απάντηση: Δημοσιεύτηκε κι αυτό, αλλά αν θέλετε να ζήσετε σε μια ελεύθερη χώρα της διαφθοράς! I DO!
Ποια είναι η αλήθεια; Εδώ είναι:
Η αρμόδια υπηρεσία για την καταπολέμηση της διαφθοράς στη Σιγκαπούρη ονομάζεται CPIB, ή Γραφείο Ερευνών για Πρακτικές Διαφθοράς. Ιδρύθηκε το 1952 και όχι 1982, όπως ισχυρίζεται το μήνυμα.  Δεν αποτελείται από ένα μικρό σώμα των ανθρώπων με “υψηλά ηθικά πρότυπα”. Έχει τακτικούς αστυνομικούς και κάποιους “πολίτες” στις τάξεις του. Από αυτή την άποψη, δεν είναι τίποτα σαν το ελληνικό Σώμα Ελεγκτών και Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης. Πρόκειται για μια μεγάλη οργάνωση, που προέρχεται από την αστυνομική υπηρεσία, ακριβώς όπως η ΕΥΠ μας!  Κάνει εκθέσεις προς την πρωθυπουργό της Σιγκαπούρης, σε αντίθεση με την Ελλάδα προτείνει το ΣΕΕΔΔ. Το πιο σημαντικό, το σώμα αρκεί μόνον να εντοπίσει την δωροδοκία για να είναι ένοχος στο δικαστήριο, σε αντίθεση με την Ελλάδα όπου το ΣΕΕΔΔ μπορεί να κινήσει ποινική δίωξη και να επιβάλλει κυρώσεις.  Δεν υπάρχει καμία πηγή στο διαδίκτυο για τη σύλληψη 142 κυβερνητικών αξιωματούχων σε μια μέρα - αυτό είναι απολύτως ψευδές.  Επίσης, η ευημερούσα Σιγκαπούρη έχει κατάφωρα υπερεκτιμηθεί: Σιγκαπούρη δεν έχει 0 φόρους - το υψηλότερο τμήμα της φορολογίας ανέρχεται σε 20%. Η Σιγκαπούρη δεν έχει φθηνές τιμές ούτε για αυτούς που έχουν το προνόμιο της φαντασίας και από το 2011, είναι η 10η ακριβότερη πόλη στον κόσμο!

The spy files
Τώρα εδώ είναι η ιστορία νο 3. ΕΡΩΤΗΣΗ Δ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ
Οι περισσότεροι από εσάς μπορεί να έχετε δει αυτήν την εικόνα που κυκλοφορεί. Είναι υποτίθεται η αποκάλυψη από τα Wikileaks για τους Έλληνες κατόχους μαύρου χρήματος στις ελβετικές τράπεζες.
Η παραπάνω ιστορία μόλυνε πριν έναν περίπου χρόνο τον πολιτικό προβληματισμό. 600δις ευρώ οι καταθέσεις των Ελλήνων στην Ελβετία! Λαϊκισμός.
Ακολούθησαν ιστορίες με αρκούδες όλες πάνω σε κάτι ανεξακρίβωτο. Μα τι είναι Ευρωπαϊκή Ένωση; Δεν είναι ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων; Σταμάτησε η πάλη των τάξεων και όλοι πανικόβλητοι για την κρίση του κεφαλαιοκρατικού συστήματος σκεφτόμαστε πως ο Βενιζέλος σαν μεγάλος νομομαθής θα πάρει αυτά τα λεφτά των πλουσίων από τις τράπεζες και θα μας τα μοιράσει για να ρεφάρουμε; Μα αυτός δανείζεται χρεώνοντας τη χώρα μας και τα δίνει για την “ρευστότητα” των τραπεζών! Δηλαδή συνεχίζει να χρεώνει το λαό μας ο τραπεζίτης Παπαδήμος πρωθυπουργός πλέον και δίνει τα δάνεια στους τραπεζίτες. Πού θα τα έδινε, στους απεργούς της χαλυβουργικής; Μέχρι και σύνθημα του ΠΑΜΕ έγινε. Κακώς.
Αλλά τα Wikileaks έχουν βγει με την ακόλουθη δήλωση στην σελίδα τους στο Facebook .
ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα WikiLeaks και οι ελληνικοί λογαριασμοί μαύρου χρήματος:
Η έκθεση που κυκλοφορεί είναι ψεύτικη και δεν απελευθερώθηκε ποτέ από τα WikiLeaks.

Θα έλεγα σε οποιονδήποτε κάθεται σε κάποιο μέρος του κόσμου με καλή φαντασία, που ξέρει να χρησιμοποιεί μέτρια το Photoshop και υπάρχουν εκατοντάδες τέτοιοι άνθρωποι έτοιμοι να το κάνουν, να δημιουργήσει ψεύτικη ανάρτηση των WikiLeaks και πολλοί περισσότεροι θα το πάρουν και θα το διαδώσουν αφού ξεγελαστούν από αυτή την φάρσα.
Έχω ένα κομματάκι συμβουλής για την εκπαίδευση αυτών, των λεγόμενων ανθρώπων της μεσαίας τάξης. Δεν είναι όλοι οι πολιτικοί και οι διαχειριστές αστοί διεφθαρμένοι. Το ίδιο το σύστημα δεν παράγει τη διαφθορά. Το ίδιο το σύστημα είναι η διαφθορά! Είναι πλέον σάπιο και μολύνει κάθε μέρα την κοινωνία. Το σύστημα όχι οι άνθρωποι. Κυρίως από πάνω προς τα κάτω. Και που τα ξέρει αυτά ο Spiegel; Και γιατί πρέπει εμείς να το φάμε; Έχει σημασία για το κίνημα πού έχει τις καταθέσεις ο Έλληνας καπιταλιστής;
Υπάρχουν σάπια μήλα μεταξύ των πολιτικών και διοικητικών υπαλλήλων, όπως υπάρχουν σάπια μήλα μεταξύ των μηχανικών, γιατρών, αθλητών ή βάλτε όποιο όνομα θέλετε σε κάθε τομέα .
Μπορείτε να βρείτε 10 γιατρούς που είναι διεφθαρμένοι;
Ναι!
Και θα μαρκάρετε όλους τους γιατρούς ως διεφθαρμένους;
Έχετε ποτέ σκεφτεί τις συνέπειες της εξάπλωσης ενός τέτοιου ψέματος;
Σάπιος και διεφθαρμένος είναι ο καπιταλισμός.
Έτσι, η συμβουλή μου σε αυτούς που κάνουν κοινωνικό ακτιβισμό στα κοινωνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι:
Παρακαλώ μην διαδίδετε ψέματα. Μπορείτε να κάνετε περισσότερο κακό παρά καλό.
Επισκέπτεστε το εκλογικό τμήμα μία φορά σε κάθε 4 χρόνια και προσπαθείτε να φέρετε τις αλλαγές που θέλετε με “δημοκρατικό” τρόπο.
Τι καταφέρατε;
ΤΙΠΟΤΑ.
Διώξτε λοιπόν το φόβο και την αυταπάτη.
Ελάτε στην συγκέντρωση και μην κοιτάτε σαν εξωγήινους τους αγωνιστές από τις καφετέριες. Μπορούν και αυτοί να κάνουν το ίδιο και τότε αλίμονο.

2 σχόλια:

faros είπε...

Εκπληκτικό άρθρο, άκρως κατατοπιστικό και βάζει τα πράγματα στη θέση τους !

Πήρα πολλά ...

Να είσαι καλά !

Gekoudi είπε...

@faros

Χαίρομαι που σας άρεσε το άρθρο, σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια.

Χαιρετισμούς πολλούς, Γιώργος.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...