Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

«Άχρηστα τα αποτελέσματα»: Ο Γκορμπατσόφ ζητά επανάληψη της ψηφοφορίας


ΜΟΣΧΑ, 8 Δεκεμβρίου. / Itar-Tass Αναστασία Savinykh /. 
Ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν αναγνώρισε σήμερα την ανάγκη να συμμετάσχει σε διάλογο με αυτούς που ήταν αντίθετοι με το αποτέλεσμα και να τους δώσει τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν το συνταγματικό τους δικαίωμα να διαδηλώνουν.
"Όσον αφορά τις δραστηριότητες της δημοκρατίας στο δρόμο, για αυτό έχω να πω τα εξής: όταν οι άνθρωποι ενεργούν στα πλαίσια του νόμου, θα πρέπει να δικαιούνται να εκφράζουν την γνώμη τους - είπε σε μια συνεδρίαση του Ομοσπονδιακού Συντονιστικού Συμβουλίου του Μετώπου το “Όλοι για τη Ρωσία” και δεν πρέπει σε κανέναν να περιορίζουμε τα δικαιώματα αυτά."
Πρόσθεσε ότι "αν κάποιος παραβιάζει το νόμο και οι αρχές επιβάλουν το νόμο, απαιτούν την εκτέλεση του νόμου και αυτές με όλα τα νόμιμα μέσα."
Ο Πούτιν τόνισε ότι: “μέρος των διοργανωτών. - στρώνουν γνωστά σενάρια που οδηγούν σε δικούς τους ιδιοτελείς πολιτικούς σκοπούς".
"Αλλά γνωρίζουμε επίσης ότι στη χώρα μας οι άνθρωποι δεν θέλουν την ανάπτυξη μιας κατάστασης σαν την Κιργιζία, ή το πρόσφατο παρελθόν στην Ουκρανία, - σημείωσε ο Πρωθυπουργός -. Κανείς δεν θέλει το χάος."
Ο Πούτιν είπε ότι, η βάση, η πλειοψηφία των πολιτών θέλει συνεργασία με την αντιπολίτευση. “Πρέπει να αρχίσει διάλογος με αυτούς που αντιτίθενται. Να ρυθμιστεί έτσι ώστε να τους δοθεί η ευκαιρία να μιλήσουν, χρησιμοποιώντας το συνταγματικό δικαίωμα να αποδείξουν τις απόψεις τους” - κατέληξε ο κ. Πούτιν.


ΜΟΣΧΑ, 8 Δεκεμβρίου. / ITAR-TASS /. 
5 Δεκέμβρη έγιναν παραβιάσεις
Κατά τη διάρκεια των συλλήψεων των διαδηλωτών της αντιπολίτευσης 5 Δεκέμβρη έγιναν παραβιάσεις των υπηρεσιών επιβολής του νόμου. Αυτό αναγνώρισε στην Μόσχα ο Πρόεδρος της Δούμας Βλαντίμιρ Πλατόνοφ, ζωντανά στον ραδιοφωνικό σταθμό «Ηχώ της Μόσχας» και σημείωσε ότι, ειδικότερα, οι παραβιάσεις συνίσταται στο γεγονός ότι σε όσους κρατούνται στο αστυνομικό τμήμα δεν επιτράπηκε η επικοινωνία με δικηγόρους. “Αυτό έχει εντοπιστεί και οι υπεύθυνοι τιμωρούνται”, - δήλωσε ο Πλατόνοφ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η παρουσία στη Μόσχα στρατιωτικού εξοπλισμού και στρατιωτών των εσωτερικών δυνάμεων, είναι “προληπτικά μέτρα που αποσκοπούν στην προστασία των πολιτών”.


«Άχρηστα τα αποτελέσματα»: 
Ο Γκορμπατσόφ ζητά επανάληψη της ψηφοφορίας
Ο τελευταίος πρόεδρος της Σοβιετικής Ένωσης, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ δήλωσε ότι οι ρωσικές αρχές πρέπει να αναγνωρίσουν τις πρόσφατες διαδηλώσεις, να ακυρώσουν τα αποτελέσματα των κοινοβουλευτικών εκλογών της Κυριακής και να διενεργήσουν μια νέα εκλογή.
"Κυριολεκτικά μέρα με τη μέρα έρχονται, όλο και περισσότεροι Ρώσοι σε αμφιβολία ότι τα αναγγελθέντα αποτελέσματα των εκλογών δεν είναι ειλικρινή. Κατά την άποψή μου, οι αρχές αγνοώντας την κοινή γνώμη θα αμαυρώσουν τον εαυτό τους και θα υπονομεύσουν την κατάσταση", δήλωσε ο Γκορμπατσόφ σε συνέντευξή του την Τετάρτη στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.
“Οι αρχές πρέπει να παραδεχτούν ότι σε πολλές περιπτώσεις υπήρξε νοθεία και απάτη και τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν δεν αντικατοπτρίζουν τις επιθυμίες των ψηφοφόρων”, δήλωσε ο Γκορμπατσόφ. "Γι 'αυτό πιστεύω ότι οι σημερινές αρχές πρέπει να πάρουν μία και μόνη απόφαση - να ακυρώσουν τα αποτελέσματα των εκλογών και διενεργήσουν μια νέα εκλογή," δήλωσε ο τελευταίος σοβιετικός ηγέτης.
=====
H Κεντρική Εκλογική Επιτροπή της Ρωσίας αναφέρει ότι οι παραβιάσεις που καταγράφηκαν ήταν ασήμαντες και δεν θα μπορούσαν να επηρεάσουν τα αποτελέσματα των εκλογών. 
Υποβαθμίζοντας έτσι το όργιο νοθείας που συντελέστηκε, καθώς και τον εκλογικό νόμο που είναι καλπονοθευτικός από μόνος του αποκλείοντας από την εκλογή μεγάλες πολιτικές δυνάμεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...