Σάββατο 22 Απριλίου 2017

Δημοσιεύθηκε η έκθεση - έρευνα σχετικά με την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων το 2016 στη Νότια Κορέα

Δημοσιοποιήθηκε στις 23 Δεκεμβρίου 2016, έκθεση για την «κοινωνία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Νότια Κορέα» από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας. Η έκθεση - έρευνα σχετικά με την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων το 2016 στη Νότια Κορέα έγινε για να καταγγείλει τα αμέτρητα εγκλήματα, που διαπράττονται από την προδοτική ορδή των Παρκ Γκέουν-χε* κατά το τρέχον έτος.



Πρώτα απ' όλα, το έγγραφο που αποκάλυψε την αποτρόπαιη μαζική απαγωγή.
Τον Απρίλιο, πάνω από 10 πολίτες της Βόρειας Κορέας που εργάστηκαν στο εξωτερικό, απήχθησαν και μεταφέρθηκαν παρά τη θέλησή τους στη Νότια Κορέα, υπενθυμίζει η έκθεση και συνεχίζει:
Για να κάνουν τα πράγματα χειρότερα, οι αρχές της Νότιας Κορέας - μαριονέτες, εξαπέλυσαν μια βίαιη «υποβολιμαία συμπεριφορά» κατά των απαχθέντων.


Επιπλέον, οι προσπάθειες για την ανάπτυξη του THAAD (το σύστημα THAAD σχεδιάζεται, κατασκευάζεται και ενσωματώνεται από την Lockheed Martin Space Systems που ενεργεί ως κύριος ανάδοχος. Βασικοί υπεργολάβοι είναι οι Raytheon , Boeing , Aerojet , Rocketdyne, Honeywell , BAE Systems , Oshkosh Defense , MiltonCAT και την Consortium Capital Oliver.) που καταστρέφει το λίκνο της ζωής του κορεατικού λαού.
Το THAAD είναι θανάσιμο όπλο πυρηνικού πολέμου του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, εκπέμπει ισχυρά ηλεκτρομαγνητικά κύματα και εκκωφαντικό θόρυβο, κάνει τεράστια ζημιά στην ανθρώπινη ζωή και στο περιβάλλον. Για το λόγο αυτό, ακόμα και στρατιωτικοί κύκλοι των ΗΠΑ το αξιολόγησαν ως «μοιραία ελαττωματικό σύστημα.»


Η οικονομία της Νότιας Κορέας
Τα εγκλήματά τους κατά των ανθρώπινων δικαιωμάτων προσβάλουν τη ζωή του πληθυσμού.
Φέτος, λόγω των διεφθαρμένων πράξεων και της ανικανότητας της κλίκας Πάρκ, η οικονομία της Νότιας Κορέας υποχώρησε σε ετοιμοθάνατη κατάσταση και η ζωή των ανθρώπων ήρθε σε αξιοθρήνητο επίπεδο.
Το «Δημόσιο χρέος» έφτασε σε ένα τρισεκατομμύριο 170 δις $ ΗΠΑ (1.170.000.000.000$), αριθμός ρεκόρ στην ιστορία, και ο αριθμός των μεγάλων νοτιοκορεατικών εταιρειών στα πρόθυρα της χρεοκοπίας αυξήθηκε κατά 37% σε σύγκριση με το 2012.


Περισσότερες από 2.000 μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή εξαγώγιμων προϊόντων, κατέρρευσαν συλλογικά, παράγοντας το φαινόμενο του ντόμινο στη μεταποιητική βιομηχανία! Γενικά έχουν ήδη χρεοκοπήσει πάνω από 90 χιλιάδες νομικά πρόσωπα.


Ανεργία
Ο αριθμός των ανέργων έφθασε πάνω από 4 εκατομμύρια 500 χιλιάδες, 23,3% περισσότερο σε σύγκριση με το 2013.


Στη Νότια Κορέα υπάρχουν τουλάχιστον 10 εκατομμύρια υποαπασχολούμενοι και άνεργοι.
Το ποσοστό ανεργίας των νέων φτάνει στο 34,2%, ένα ρεκόρ στην ιστορία.
Το μέτρο της κλίκας Πάρκ, που κλείνει απότομα και ολοκληρωτικά στο Kaesong τη Βιομηχανική Ζώνη παραβίασε κατάφωρα το δικαίωμα διαμονής πολλών επιχειρηματιών και εργαζομένων.


Η δολοφονία αγροτών από την Παρκ ήταν το αποτέλεσμα της βίαιης και φασιστικής καταπίεσης.
Έχει εξαπολύσει πανικό με το θάνατο στη Νότια Κορέα εξαιτίας της αποστείρωσης (περιστατικό υγραντήρα.)
Με το πρόσχημα της εξολόθρευσης των βακτηρίων στον αέρα του δωματίου, μια ξένη πολυεθνική εταιρεία και Νότιας Κορέας - κοινοπραξία πωλεί προϊόντα αποστείρωσης που περιέχουν τοξικές χημικές ουσίες.
Από τον Ιανουάριο μέχρι το τέλος του Αυγούστου του τρέχοντος έτους, ο αριθμός των άμεσων θυμάτων αυξήθηκε, τα θύματα αυξήθηκαν από 204 σε 693, αντίστοιχα. Σε αυτό το σχήμα, τα πιθανά θύματα θα φτάσουν τουλάχιστον 290.000 και 2 εκατομμύρια 270 χιλιάδες στο μέγιστο, πρόσθεσε.


Λογοκρισία
Στις 12 Οκτωβρίου, η εφημερίδα της Νότιας Κορέας «Hankook Ilbo» έδωσε διαφήμιση όπου έχει αναπτύξει την «μαύρη λίστα» των στοιχείων της λογοτεχνίας και της τέχνης που αποστέλλονται απ΄το Υπουργείο Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού.
Σε αυτή τη λίστα είχαν περιληφθεί 473 ονόματα συγγραφέων και καλλιτεχνών που υπέγραψαν τη δήλωση απαιτώντας την κατάργηση της «εκτέλεσης του έργου» της κυβέρνησης σχετικά με την ειδική πράξη της τραγωδίας του πλοίου Sewol** ή υποστήριξαν τη δήλωση σχετικά με την κατάσταση για το ίδιο περιστατικό, και άλλοι που ψήφισαν υπέρ των υποψηφίων της αντιπολίτευσης και των ανεξάρτητων κατά τις τελευταίες προεδρικές εκλογές καθώς και ο δήμαρχος της Σεούλ.


Κακοποίηση παιδιών - πορνεία - δουλεία
Στη Νότια Κορέα έχει αναφερθεί, η ασταμάτητη κακοποίηση των παιδιών με πράξεις που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα από το στρατό μαριονέτα των ΗΠΑ.
Διαπράττοντας το έγκλημα της σεξουαλικής δουλείας που παραπέμπει στον παλιό ιαπωνικό στρατό, το προδοτικό συγκρότημα Πάρκ διπλά τραυματίζει τα θύματα και αμαυρώνει την αξιοπρέπεια και την εθνική υπερηφάνεια.
Αυτό δεν είναι ένα ανεκτό αδίκημα και είναι συγκρίσιμο με τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από τους Ιάπωνες εισβολείς, οι οποίοι χρησιμοποίησαν περισσότερες από 300.000 γυναίκες.

Εχθρική προπαγάνδα
Με την κατασκευή του αποτρόπαιου «δίκαιου - για τα δικαιώματα του ανθρώπου του Βορρά», η έγκριση του οποίου είχε ανασταλεί κατά τα προηγούμενα χρόνια, οι υποστηρικτές της Πάρκ προσπαθούν να αμαυρώσουν την εικόνα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας.
Αλλά αυτός ο απεχθής νόμος δε δίνει άλλο αποτέλεσμα από το να αποκαλύψουν οι ίδιοι τα εγκλήματα κατά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διαπράττουν.
Η επίθεση στα ανθρώπινα δικαιώματα φέτος των μαριονετών της Νότιας Κορέας με το λερωμένο ποινικό μητρώο τους θα καταγράφεται στην ιστορία ως η μεγαλύτερη ντροπή.


_______________________
(*)Η Παρκ Γκουν-χιέ είναι πολιτικός από τη Νότια Κορέα, γεννημένη στις 2 Φεβρουαρίου 1952, και η 11η πρόεδρος της χώρας της από τις 25 Φεβρουαρίου 2013 ως τις 10 Μαρτίου 2017. Ήταν πρόεδρος του Κόμματος Σένουρι από το 2011 ως το 2012.
Το Δεκέμβριο του 2012 εξελέγη πρόεδρος της χώρας και έγινε η πρώτη γυναίκα στο αξίωμα αυτό στην ιστορία της Νότιας Κορέας αλλά και η πρώτη γυναίκα αρχηγός κράτους της Βορειοανατολικής Ασίας. Είναι κόρη του δικτάτορα Παρκ Τζονγκ-χούι. Η Παρκ ορκίστηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2013.


Το Δεκέμβριο του 2016 με απόφαση της Εθνοσυνέλευσης καθαιρέθηκε και η καθαίρεση επικυρώθηκε από το Συνταγματικό Δικαστήριο. Η Παρκ έγινε έτσι η πρώτη πρόεδρος της Νότιας Κορέας που καθαιρέθηκε. Σήμερα βρίσκεται στη φυλακή για σειρά αδικημάτων με απόφαση του συνταγματικού δικαστηρίου.

(**)Η βύθιση του MV Sewol, που αναφέρεται ως καταστροφή από το πλοίο Sewol, πραγματοποιήθηκε το πρωί της 16ης Απριλίου 2014, καθ 'οδόν από το Incheon στο Jeju της Νότιας Κορέας. Το πλοίο παρέσυρε στο θάνατο 476 άτομα, κυρίως φοιτητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από το γυμνάσιο Danwon ( Ansan City ).

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μία μικρή δίορθωση
Έχεις βάλει την σημαία της ΛΔΚ

Gekoudi είπε...

@Ο/Η Ανώνυμος
Ποια σημαία να βάλω;

Gekoudi είπε...

Δημοσιεύθηκε η έκθεση - έρευνα σχετικά με την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων το 2016 στη Ν ό τ ι α Κορέα. Μην μπερδεύεσαι.

Gekoudi είπε...

Οκ είχες δίκιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...