Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Κλοπυπαστάδα του κ. Πολύζου.

Τα κείμενα παρατίθενται ως έχουν με copy and paste, 
τα σχόλια δικά σας.

http://polyzos10.blogspot.com/2010/11/7.html
ΔΕΥΤΈΡΑ, 1 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2010

Τι Δήμαρχο επιλέγουμε στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου στη Βόρεια Πιερία

Είναι γεγονός ότι μπαίνουμε στην τελική ευθεία διενέργειας των κρίσιμων δημοτικών εκλογών και ανάδειξης του νέου Δημάρχου που θα αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που θέτει ο Καλλικράτης.
Οι εκλογές αυτές γίνονται σ' ένα νέο αυτοδιοικητικό περιβάλλον αλλά και σε δύσκολη οικονομική συγκυρία. Λίγες μέρες πριν τις κάλπες οι πολίτες αντιλαμβάνονται πολύ καλά ποιοί διατυπώνουν ουσιαστικές προτάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και ποιοί αδρανούν απλώς φωνάζοντας και όποιος ακούσει.
  Το διακύβευμα των εκλογών είναι ποιόν Δήμαρχο θα εκλέξουμε και ποιά δημοτική αρχή θα επιλέξουμε, για να οργανώσει εξαρχής τον νέο Δήμο και να αντιμετωπίσει τα καθημερινά προβλήματα των δημοτών συνδράμοντας στην δημιουργία προϋποθέσεων δημιουργικής βιώσιμης ανάπτυξης.
Ποιός είναι εκείνος ο Δήμαρχος που έχει τις ικανότητες να ορθοποδήσει τον νέο Δήμο και να κινήσει τις διαδιασίες δημιουργικής συνεργασίας των υπό συνένωση δημοτικών ενοτήτων. Να θέσει τις βάσεις της υγιούς ισόρροπης ανάπτυξης.
Ποιός είναι, ακόμη, εκείνος ο Δήμαρχος που έχει το σθένος να απαιτεί πόρους για έργα και να συγκρουστεί για το καλό του τόπου. Έναν Δήμαρχο που με ορθούς χειρισμούς δεν αφήνει χρέη αλλά αυξάνει τα Ταμεία με πρόσθετες χρηματοδοτήσεις.
Ποιός είναι, τέλος εκείνος ο Δήμαρχος, που με την πολιτική του διαδρομή αποδεικνύει ότι έχει την εμπειρία, την εντιμότητα, την εργατικότητα, το δημοκρατικό ήθος, την αφοσίωση και την αποφασιστικότητα να επιβάλλει διαφάνεια παντού.

Γιατί εμείς, ως υπερκομματικό αυτοδιοικητικό σχήμα που αποτελεί συνάντηση διαφορετικών πολιτικών ρευμάτων, ποικίλων κοινωνικών φορέων και κινημάτων, έχουμε μάθει να αναζητούμε συνθέσεις και να συζητούμε δημοκρατικά.
Γιατί εμείς έχουμε πολύτιμη εμπειρία από την συμμετοχή μας, από θέσεις ευθύνης, σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και έχουμε συμβάλλει στην υλοποίηση μεγάλων έργων. Οικοδομήσαμε πρότυπο τον Δήμο Κολινδρού με έργα ποιότητας ζωής και αναπτυξιακές προοπτικές.
Γιατί εμείς δοκιμαστήκαμε και καταφέραμε. Αξιολογούμε την δράση μας στοχεύοντας πάντα στο καλύτερο.
Αλλά και γιατί δίπλα στα έμπειρα και καταξιωμένα στελέχη του συνδυασμού μας, συμμετέχουν στο ριζικό ανανεωμένο ψηφοδέλτιο μας, πολλά νέα στελέχη, βγαλμένα απο την κοινωνία και τους καθημερινούς αγώνες της, με ανιδιοτελή διαθεση προσφοράς στα κοινά και με υψηλή την αίσθηση του δημόσιου συμφέροντος.
Γιατί εμείς δεν συγκροτήσαμε το ψηφοδέλτιο μας με βάση προσωπικές ή κομματικές προτιμήσεις και σκοπιμότητες.
Αλλά το συγκροτήσαμε αποδεχόμενοι τις αρχές, τις θέσεις, τις προτάσεις που αποτυπώνονται σ' ένα συλλογικά επεξεργασμένο, συνεκτικό, ριζοσπαστικό πρόγραμμα δράσεων, το οποίο αποτελεί το συμβόλαιο τιμής και μεταξύ μας και με τον λαό.
Ο καιρός έφτασε, οι δημότες επέλεξαν.

Ευάγγελος Πολύζος
Αναρτήθηκε από Ευάγγελος Πολύζος στις 2:42 π.μ.



http://pskotiniotis.blogspot.com/2010/10/blog-post_23.html
ΣΆΒΒΑΤΟ, 23 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 2010

Τι Δήμαρχο και τι Δημοτική Αρχή θέλουμε

Μπαίνουμε πια στην τελική ευθεία των δημοτικών εκλογών.
Οι εκλογές αυτές βεβαίως και γίνονται σ΄ένα περιβάλλον, που διαμορφώνεται σε μεγάλο βαθμό από το μνημόνιο και τις επιπτώσεις του. Οι πολίτες όμως αντιλαμβάνονται πολύ καλά ποιοι διατυπώνουν ουσιαστικές προτάσεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του μνημονίου σε τοπικό επίπεδο και ποιοι, αντίθετα,  πρεσβεύουν μια αυτοδιοίκηση αδρανή και απαθή στις επιπτώσεις του, εξαντλούμενοι σε μια υποκριτική «αντιμνημονιακή» ρητορεία.   Όπως και αντιλαμβάνονται  ότι οι δημοτικές εκλογές γίνονται πρώτα και κύρια  για τις πόλεις μας και την ποιότητα της καθημερινής μας ζωής, για  τις δημοτικές πολιτικές που πρέπει να εφαρμοστούν, για τα πρόσωπα που μπορούν να τις ασκήσουν αποτελεσματικά.
Το διακύβευμα των δημοτικών εκλογών είναι ποιον Δήμαρχο θα εκλέξουμε, ποια δημοτική αρχή θα επιλέξουμε, για να οργανώσει εξαρχής το νέο ενιαίο Δήμο Βόλου και να αντιμετωπίσει τα καθημερινά προβλήματα της πόλης,  των μικρότερων αστικών κέντρων και των χωριών, που συνιστούν και το μεγάλο βραχνά των συμπολιτών μας.
Ποιος είναι εκείνος ο Δήμαρχος που έχει τις ικανότητες να ορθοποδήσει τον νέο Δήμο Βόλου, τον πρώτο σε πληθυσμό Δήμο της Θεσσαλίας, με χαρακτηριστικά που σε μεγάλο βαθμό προσομοιάζουν και με αυτά των παλαιών πλέον Νομαρχιών.
Ποιος είναι, ακόμη, εκείνος ο Δήμαρχος που έχει τη γνώση, τη θέληση και την εμπειρία να αναζητήσει συγκεκριμένους τρόπους για να αμβλυνθούν οι  συνέπειες της πρωτοφανούς, αλλά όχι πρωτόγνωρης, οικονομικής κρίσης, που πλήττει και την  περιοχή μας. Να δημιουργήσει ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας. Να ηγηθεί μιας τιτάνιας προσπάθειας για  βιώσιμη ανάπτυξη, με βάση τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας.
Ποιος είναι, τέλος, εκείνος ο Δήμαρχος, που με την πολιτική του διαδρομή αποδεικνύει ότι έχει το δημοκρατικό ήθος και την αποφασιστικότητα να   επιβάλλει τη διαφάνεια παντού. Την  αξιοκρατία παντού.
Να καθαρίσει το τοπίο παντού.
Ναι! Κυριολεκτικά αυτό που απαιτούν οι καιροί είναι:
ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΠΑΝΤΟΥ.
Στους δρόμους και τις πλατείες. Στο νερό και τον αέρα. Στη διαχείριση των οικονομικών και τις προσλήψεις. Στη λειτουργία του Δήμου και των υπηρεσιών. Στη συναλλαγή και την εξυπηρέτηση των πολιτών.
Εμείς μπορούμε.
Γιατί εμείς, ως αυτοδιοικητικό σχήμα που αποτελεί συνάντηση διαφορετικών πολιτικών ρευμάτων, πολύχρωμων κοινωνικών φορέων και κινημάτων και ποικίλων αυτοδιοικητικών σχηματισμών,  έχουμε μάθει να  αναζητούμε συνθέσεις, και  να συζητούμε δημοκρατικά, έξω από στείρους μονοκομματικούς φανατισμούς.
Γιατί εμείς έχουμε πολύτιμη εμπειρία από τη συμμετοχή μας, από θέσεις ευθύνης, σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης όλων των βαθμίδων. Απ’ τη μικρή Κοινότητα μέχρι την αιρετή Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.
Γιατί εμείς δοκιμαστήκαμε και τα καταφέραμε. Αξιολογούμε τη δράση μας, αλλά δεν αποδεχόμαστε τους αφοριστικούς μηδενισμούς.
Αλλά και γιατί δίπλα στα  έμπειρα και καταξιωμένα στελέχη του συνδυασμού μας, συμμετέχουν, στο ριζικά ανανεωμένο ψηφοδέλτιό μας, πολλά νέα στελέχη, βγαλμένα από την κοινωνία και τους καθημερινούς αγώνες της, με ανιδιοτελή διάθεση προσφοράς στα κοινά και με υψηλή την αίσθηση του δημοσίου συμφέροντος.
Γιατί εμείς δεν συγκροτήσαμε το ψηφοδέλτιό μας με βάση προσωπικές ή κομματικές προτιμήσεις και σκοπιμότητες.
Αλλά το συγκροτήσαμε αποδεχόμενοι τις αρχές, τις θέσεις, τις προτάσεις που αποτυπώνονται σ’ ένα συλλογικά επεξεργασμένο, συνεκτικό, ριζοσπαστικό πρόγραμμα δράσεων, το οποίο αποτελεί το συμβόλαιο τιμής και μεταξύ μας και με το λαό.
Εμείς μπορούμε, ο λαός θέλει.

Αναρτήθηκε από Πάνος Τρ. Σκοτινιώτης στις 8:54 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...