Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Το πουκάμισο το θαλασσί και η τρομπαμαρίνα του Σαμαρά


 Αναδημοσίευση από Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2011



Αφιερωμένο εξαιρετικά στους κόκκινους που έγιναν πράσινοι και τώρα φόρεσαν το γαλάζιο μανδύα. Να μην λησμονήσουμε και την ΔΗΜΑΡ που προστέθηκε στον καμβά στην θέση του ΛάΟς. Λέγεται ότι το μπαμ θα γίνει στην έκθεση Θεσσαλονίκης ΔΕΘ.
.
"Το πουκάμισο το θαλασσί
Στίχοι: Δασκαλόπουλος Άκος
Μουσική: Κουγιουμτζής Σταύρος
Πρώτη εκτέλεση: Γιώργος Νταλάρας
Το πουκάμισο το θαλασσί
μια φορούσα εγώ και μια εσύ
Χρυσή κλωστή και βελονιά
ποιος θα δικάσει το φονιά
αυτόν που σ' έκανε να κλαις
για αμαρτίες μου παλιές
Το πουκάμισο το θαλασσί
δεν το ξαναφόρεσες εσύ
Ούτε κι εγώ δεν το φορώ
χωρίς εσένα δεν μπορώ
θα του κεντήσω δυο πουλιά
για να σε βρουν στην ερημιά
Το πουκάμισο το θαλασσί
μια φορούσα εγώ και μια εσύ".

Η Τρομπαμαρίνα! Ήταν ο τηλεβόας που με αυτόν δίδονταν παλαιότερα οι εντολές του πλοιάρχου προς το πλήρωμα της γαλέρας. Οι υποκριτές της ΝΔ για μια ακόμη φορά απέδειξαν πόσο δημοκράτες είναι και πόσο παίρνουν υπόψη τους τους θεσμούς και το λαό. Το ΠΑΣΟΚ, το ΛαΟΣ και η ΝΔ συγκυβερνούν εις βάρος του λαού και προς όφελος των τραπεζιτών και των κεφαλαιοκρατών.
Γαλέρα! Σκλαβοκίνητο ιστιοφόρο με κουπιά.
Ο ΠουκαμιΣαμαράς, που κατά τ’ άλλα λέει πως οι απόψεις δεν είναι πουκάμισα, ενώ αλλάζει τις θέσεις για τα μνημόνια, σαν τα πουκάμισα. Προσπαθεί με θεσμικά τρικ να καλύψει τα σπασμένα της συναίνεσης. Συνεχίζει να είναι αντιπολίτευση, ενώ συγκυβερνά ουσιαστικά, αφού η ΝΔ θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης, όπως επίσης θα ψηφίσει και τη νέα δανειακή σύμβαση. Με ύπουλο τρόπο, εξακολουθούν να υφίστανται ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, αλλά και ως Κυβέρνηση Συνεργασίας. Θα τους καθόταν στο στομάχι βαρύ το ΚΚΕ αξιωματική αντιπολίτευση. Αυτό αποδεικνύεται από την άτιμη πράξη τού να «παραιτήσουν» τον Αβραμόπουλο από την Κοινοβουλευτική τους Ομάδα. Ο Σαμαράς, ως σαλτιμπάγκος της πολιτικής, προσπαθεί να τετραγωνίσει τον κύκλο, λέγοντας ότι «αμάρτησα για το παιδί μου» και ότι οι κινήσεις του είναι για το καλό της χώρας, ενώ εδώ και πολλά χρόνια τα δύο κόμματα επί της ουσίας της πολιτικής δεν έχουν διαφορές (Μάαστριχτ, Λισσαβόνα, Σέγκεν και πολύ πρόσφατα Νόμος για τα πανεπιστήμια). Λέει ότι η παράταξή του δικαιώνεται πολιτικά από τις προβλέψεις της και πως διατηρεί τις ίδιες απόψεις, πριν τη συναίνεση. Είναι ψεύτης και υποκριτής. Αφού δεθεί ο λαός με τη νέα δανειακή σύμβαση και  περάσει μια πολιτική που θα κρίνει το μέλλον της χώρας για τα επόμενα 10 χρόνια, μαζί με το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ, μέσα από μια Βουλή που έχει χάσει την αντιστοιχία της με τη λαϊκή θέληση με επικεφαλής τον μη εκλεγμένο αλλά εκλεκτό κάποιων, τραπεζίτη, οι μόνοι ωφελημένοι, θα είναι οι τραπεζίτες και το μεγάλο κεφάλαιο.
Το επιχείρημα του Σαμαρά ότι η κυβέρνηση έχει συγκεκριμένο σκοπό και μικρή θητεία είναι παιδαριώδες, διότι και στις 19 Φλεβάρη και να γίνουν εκλογές, οι κρίσιμες αποφάσεις θα έχουνε παρθεί και αν δεν παρθούν, οι εκλογές θα γίνουν όποτε θέλουν αυτοί αφού ολοκληρώσουν το ευαγές έργο τους . Το χαλί θα έχει στρωθεί. Αν οι εκλογές που έρχονται πρόκειται να αναδείξουν μία Βουλή που τυχόν θα προωθήσει μια άλλη πολιτική, φιλολαϊκή, αυτοί θα επιδιώξουν να εφαρμόσουν κάποιο παρόμοιο αντιδημοκρατικό σενάριο, για να την αποτρέψουν. Είτε ακροβατώντας στα συνταγματικά όρια, είτε αν απειληθούν τα αφεντικά τους (το μεγάλο κεφάλαιο), δεν θα διστάσουν να πάνε και εκτός συνταγματικών ορίων (εκτροπή), πάλι για το καλό μας.
Πόσο τίμιο και σοβαρό είναι να παίζουνε με τους θεσμούς και πόσο δημοκράτες είναι για μην καταφεύγουν  άμεσα στη λαϊκή βούληση ώστε να αποφασίσει ο λαός;
Από το βιβλίο του Α. Σαμαρά "Σάπιο 2" ή για άλλους "Ζάππειο 2".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...