Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Mε αφορμή τον Παστίτσιο κάποιος το θυμήθηκε


Θυμίζει κάπου τακτική ΧΑ;
 Wir gehen in den Reichstag hinein, um uns im Waffenarsenal der Demokratie mit deren eigenen Waffen zu versorgen. Wir werden Reichstagsabgeordnete, um die Weimarer Gesinnung mit ihrer eigenen Unterstützung lahm zu legen. Wenn die Demokratie so dumm ist, uns für diesen Bärendienst Freifahrkarten und Diäten zu geben, so ist das ihre Sache. ... Uns ist jedes gesetzliche Mittel recht, den Zustand von heute zu revolutionieren. Wenn es uns gelingt, bei diesen Wahlen sechzig bis siebzig Agitatoren und Organisatoren unserer Partei in die verschiedenen Parlamente hineinzustecken, so wird der Staat selbst in Zukunft unseren Kampfapparat ausstatten und besolden. ... Auch Mussolini ging ins Parlament. Trotzdem marschierte er nicht lange darauf mit seinen Schwarzhemden nach Rom. ... Wir kommen als Feinde! Wie der Wolf in die Schafherde einbricht, so kommen wir. Jetzt seid Ihr nicht mehr unter Euch! Und so werdet Ihr keine reine Freude an uns haben!
Paul Joseph Goebbels

“Θα μπούμε στο Ράιχσταγκ για να εφοδιαστούμε από το οπλοστάσιο της δημοκρατίας με τα όπλα της. Θα γίνουμε βουλευτές για να εξουδετερώσουμε το πνεύμα της Βαϊμάρης χρησιμοποιώντας το ίδιο. Εάν η δημοκρατία είναι τόσο ηλίθια ώστε να μας δώσει το ελεύθερο, και μάλιστα και βουλευτική αποζημίωση για αυτό, είναι θέμα δικό της. … Κάθε νομικό μέσο μάς είναι ευπρόσδεκτο για την ανατροπή των σημερινών καταστάσεων. Εάν πετύχουμε στις εκλογές να βάλουμε εξήντα έως εβδομήντα αγκιτάτορες του κόμματος στα διάφορα κοινοβούλια, μελλοντικά το ίδιο το κράτος θα εξοπλίσει και θα υποστηρίξει οικονομικά τον αγώνα μας. … Και ο Μουσολίνι είχε μπει στο κοινοβούλιο. 
Κι όμως δεν άργησε να οργανώσει την πορεία προς τη Ρώμη. … Ερχόμαστε ως εχθροί! Όπως ο λύκος που πέφτει σε κοπάδι προβάτων, έτσι ερχόμαστε. Τώρα δεν είστε πλέον μεταξύ σας! Και δε θα έχετε μεγάλη χαρά με εμάς!”
Paul Joseph Goebbels – Υπουργός Προπαγάνδας του Χίτλερ

2 σχόλια:

μαχαιρης είπε...

Που τα βρηκες αυτα Γιωργο;;
Πες να τα παρω κι εγω...!!

Gekoudi είπε...

@ Μαχαίρης Μάλλον κοψοχέρης έπρεπε να υπογράφετε αλλά δεν βλέπω μεταμέλεια και να μην εικάσω σκοπιμότητα. Αν νομίζετε ότι καβαλώντας το πολιτικό ποδήλατο θα σωθείτε, κάνετε λάθος. Σε λάθος ποδήλατο ανεβήκατε, γιατί του Κύρκου το ποδήλατο όπως και κάθε ποδήλατο όταν σταματά πέφτεις. Ο οπορτουνισμός είναι σαν το φτερό στον άνεμο, δεν παράγει πολιτική, δεν έχει άποψη, δεν προσφέρει τίποτα στην κοινωνία και στην ιστορία, είναι κοινώς ο τυχοδιωκτισμός. Και σεις ψηφίσατε και ως φαίνεται αυτό υποστηρίζετε. Με τρόπο μάλιστα λαϊκίζοντας και ο λαϊκισμός είναι γειτονόπουλο του φασισμού. Πάρτε το απόφαση η κρίση του καπιταλισμού προλεταριοποιεί βίαια μεγάλα στρώματα μικρομεσαίων και σπρώχνει στην εξαθλίωση το λαό.

Αμφισβητείτε τις πηγές μου και τις αναρτήσεις μου; Εσείς τι πρόβλημα έχετε; Θα σας το λύσει ο Τσίπρας. Όσο για τους χαρακτηρισμούς για τη σ/σα ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σας τους επιστρέφω και μάλιστα νομίζω πως ταιριάζετε με άλλο ερπετό, τον χαμαιλέοντα. Θα σας έλεγα και άλλα αλλά δεν το επιτρέπει η αγωγή μου. Δλδ μας λέτε εν ολίγοις ότι το ΚΚΕ έπρεπε να διαλυθεί για να βγει ο Τσίπρας. Το θράσος σας ανοίγει γκαζόζες. Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν και το Λένιν και τη γριά, λες και σεις δεν είστε πουρό. Για πάτε στην Κουμουνδούρου για να δείτε άμα έρχομαι. Και μην τους πείτε τα ρατσιστικά για τους μετανάστες που λέτε στο blog σας.
"Κι αν είναι ο λάκκος σου βαθύς, χρέος με τα χέρια σου να σηκωθείς" και να πολεμήσεις.
Οσο για τις πηγές μου, είναι από το Κρατικό site της Γερμανίας / Υπηρεσία προστασία του συντάγματος. Το link είναι http://goo.gl/fwoAS
Εδώ πάντως σας θεωρώ άχρηστο και το διάλογο μαζί σας μάταιο.

Περαστικά, Γιώργος.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...